Zomervakantie

Zo vermaken de kinderen zich uitstekend deze zomervakantie

De zomervakantie staat op het punt van beginnen en veel mensen gaan lekker twee of drie weken op vakantie. Ga ook leuke uitjes doen!

De zomervakantie staat op het punt van beginnen en veel mensen gaan lekker twee of drie weken op vakantie. Met de tent, camper, in een huisje en in binnen- en buitenland, iedereen deelt zijn vakantie anders in. Vaak stemmen we onze vakantiebestemming af op de kinderen. Zijn er leuke activiteiten te ondernemen en hebben zij het naar hun zin? Dat is voor ouders toch vaak het belangrijkste. Wanneer je terug bent van je vakantie, zijn de kinderen nog een tijdje vrij. Met zes weken vakantie heb je namelijk nog een aantal weken te gaan voordat school weer begint. Ook dan moet je ze zien te vermaken. Wat kun je nu allemaal doen, tijdens de vakantie, maar ook als je zelf alweer aan het werk moet?

Onderneem een activiteit of uitje

Wat is er nu leuker dan er samen met je kinderen op uitgaan? Op avontuur en nieuwe dingen ontdekken. Wat dacht je van een musical, museumtour of dagtrip naar een bijzondere locatie? Overal ter wereld zijn natuurlijk de leukste dingen te doen voor zowel jong als oud, dus je kunt altijd iets vinden wat leuk is voor het hele gezin. Ook is het leuk om, wanneer je meerdere kinderen hebt, eens op pad te gaan met één van hen. De kids vergeten dit soort bijzondere tripjes, met alleen één van hun ouders, niet snel. Hiermee versterk je de band die je hebt alleen nog maar meer. Via Hellotickets boek je kaartjes voor allerlei leuke activiteiten deze zomervakantie. Of jullie nu in Nederland blijven of lekker naar het buitenland gaan, overal kun je de meest waanzinnige voorstellingen bekijken of rondleidingen krijgen. Bekijk alle tickets voor tours en activiteiten en boek snel voordat het te laat is.

Logeerpartijtjes

Kinderen vinden het vaak geweldig om te logeren bij vriendje/ vriendinnetjes of neefjes en nichtjes in de vakantie. Als de vakantie voorbij is schiet het er vaak bij in en loopt alles weer volgens het normale ritme. De ouders zijn weer aan het werk en de kids gaan weer naar school en naar sport- of muziekles. De vakantie is daarom de ideale periode om logeerpartijtjes te organiseren. Maak het extra speciaal, het is ten slotte zomervakantie, door een leuke filmavond te organiseren of laat de kinderen een bonte avond samenstellen. Lekker lang opblijven maakt het feestje helemaal compleet. Spreek met vrienden en/of familie af dat de kinderen een aantal nachten bij jullie thuis verblijven en dat ze andersom ook een paar nachtjes bij de ander zijn. Bijkomend voordeel is, dat wanneer de kinderen ergens anders logeren, jij je handen even een paar dagen vrij hebt en dat is natuurlijk ook wel eens lekker.

Geef je kind de leiding

Als jullie op vakantie zijn in het buitenland of in eigen land, laat je kind(eren) dan eens voor een dag of meerdere dagen bedenken wat ze willen doen. We zijn als volwassen snel geneigd om allerlei uitstapjes te maken, dorpjes te bezoeken of lange wandelingen te maken door de bergen. Niet ieder kind heeft daar altijd evenveel zin in. Het is wel zo eerlijk dat de kinderen ook eens mogen verzinnen wat ze willen doen, binnen bepaalde kaders natuurlijk. Wellicht komen ze nog met verrassende ideeën. Misschien hebben ze het afgelopen schooljaar wel iets geleerd over een bepaald land of is hun interesse gewekt voor een periode uit de geschiedenis. Grote kans dat ze het geweldig vinden om daar, zelfs in de vakantie, meer over te leren door naar een museum te gaan bijvoorbeeld. Je kunt samen op het internet op zoek gaan naar activiteiten in de buurt, maar laat de uiteindelijke beslissing bij je kind. Uiteraard behoort een dagje naar een pretpark of hangen aan het zwembad ook tot de mogelijkheden.

Laat ze lekker veel buiten zijn

Vandaag de dag zitten kinderen en jongeren maar al te graag achter hun telefoon of tablet. In de zomerperiode is het tijd om daar verandering in te brengen. Hoe meer tijd ze buiten zijn, hoe leuker ze dat uiteindelijk vinden. Lekker veel spelen met kinderen uit de buurt of ga met z’n allen het bos is. Zo stimuleer je de creativiteit en bovendien is het hartstikke gezond om veel tijd in de buitenlucht door te brengen. Ben je zelf alweer aan het werk en heb je niet zo veel tijd om met ze naar buiten te gaan? Schakel dan, als de mogelijkheid daar is, opa en/of oma in, die vinden het ook hartstikke leuk om met de kleinkinderen op pad te gaan. 

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.