Fashion & Styling Inspiratie

Welke rok past bij welke gelegenheid

Soms kan het best eens handig zijn om helder te hebben welke soort rok nu goed past bij welke gelegenheid. Wij nemen ze in deze blog door.

Draag jij vaak rokken? Dan heb je vast veel verschillende soorten rokken in je kast hangen. Soms kan het best eens handig zijn om helder te hebben welke soort rok nu goed past bij welke gelegenheid. We hebben natuurlijk genoeg rokken die overal en altijd kunnen, maar sommige rokken zijn toch wel echt gericht op speciale gelegenheden. Wij nemen ze in deze blog met je door!

1. Midi rokken

Eerst even een korte uitleg. Een midi rok is een rok die net tot onder de knie valt of tot halverwege je kuit. Een gevalletje niet te kort en niet te lang, dus. Deze rok is bijvoorbeeld perfect voor op je werk als je hem combineert met mooie pumps of nette schoenen. De rok is netjes en zakelijk wanneer je hem combineert met bijvoorbeeld een blouseje, en juist wat luchtiger dan je hem combineert met een shirtje. Welke keuze je maakt is afhankelijk van het soort werk dat je hebt en hoe netjes je voor de dag moet komen.

2. Maxi rokken

Dan hebben we natuurlijk de maxi rokken ook. Je raadt het al, dat zijn de lange rokken die tot je enkel komen. De maxi rok is een ideale rok voor diegenen die niet van broeken houden en in de winter dus ook graag een rok dragen. Hij is namelijk wat langer en daardoor ook wat warmer. Je hebt de maxi rok in heel veel verschillende stijlen, bijvoorbeeld ook in een transparante of doorschijnende stof. Deze zien we dit seizoen veel op festivals terug, gecombineerd met een hemdje of shirtje. Zeker weten dat jouw outfit opvalt en je er prachtig bijloopt!

3. Mini rok

De kortste variant is natuurlijk de mini rok. Een mini rok is een korte rok die tot boven de knie komt, vaak zelfs ruim boven je knie. Wat je mini vindt, is natuurlijk heel persoonlijk, maar ik denk dat we het er over een zijn dat de rokjes die nét over de billen komen absoluut mini rokjes zijn. Maar voor oudere mensen zijn vaak alle rokken die boven de knie komen een minirok. De mini rok zien we met name op festivals, tijdens een avondje stappen of bij dames die lekker op het terras een drankje doen.

4. Skort

Dan hebben we nog een speciale: de skort. De skort is een combinatie van een rok en een short. In het Nederlands noemen we de skort ook wel een broekrok, maar dat klinkt dan toch net wat minder sexy. De skort is absoluut een kledingstuk dat dit seizoen steeds meer tevoorschijn komt.
Het grote voordeel van een skort is dat je eigenlijk gewoon een broekje aan hebt en dus geen gedoe hebt met fietsen of bukken. Bij de ene skort kun je goed zien dat het ook een broekje is, terwijl je bij de ander amper kunt zien dat het niet echt alleen een rokje is. Kies vooral waar jij blij van wordt!
Qua gelegenheden past ook de skort het beste bij een middagje terras of een gezellig festival. Voor op het werk is de skort vaak net iets te kort, mits je natuurlijk geacht wordt om met nette kleding voor de dag te komen op het werk.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.