Inspiratie Vakantie in Europa

3x wat te doen tijdens een stedentrip in Antwerpen

Heb jij deze zomer een stedentrip naar Antwerpen op de planning staan? Dan ben je vast al aan het uitzoeken wat er in deze prachtige stad is.

Heb jij deze zomer een stedentrip naar Antwerpen op de planning staan? Dan ben je vast al druk aan het uitzoeken wat er in deze prachtige stad allemaal te beleven valt. Antwerpen heeft namelijk ontzettend veel te bieden en je wil dan natuurlijk wel alles uit die stedentrip kunnen halen. In deze blog lees je wat er zoal in Antwerpen te beleven valt. Hopelijk helpt dit je een eindje op weg met het samenstellen van het programma tijdens je stedentrip!

1.      Eten & drinken

Ben je een echte Bourgondiër en houd je ervan om lekker te eten en te drinken tijdens je citytrip? Dan zit je in Antwerpen goed, want de stad telt honderden horecagelegenheden. Je vindt er uiteenlopende restaurants – van dure eetgelegenheden tot gezellige, betaalbare eetcafés. Natuurlijk zijn de meeste restaurants gericht op de Belgische en Franse keuken, maar ook sushi en tapas zijn in overvloed te vinden in de stad. Zo vind je heerlijke sushi en visgerechten bij Nemo’s Seafood & Sushi aan de Verschansingstraat 14.

2.      Kunst & Cultuur

Ook de kunstliefhebber kan tijdens een stedentrip Antwerpen zijn of haar hart ophalen. De stad telt namelijk veel indrukwekkende musea en andere imposante gebouwen. Denk bijvoorbeeld eens aan het bekende Rubenshuis, waar de kunstwerken te zien zijn van de kunstschilder Peter Paul Rubens. Ook voor moderne kunst kun je terecht in deze Vlaamse stad. Het Museum van Hedendaagse kunst biedt een grote collectie aan moderne werken op het gebied van beeldende kunst, maar ook op het gebied van fotografie en film. Op zoek naar nog meer musea? Overweeg dan ook een bezoekje aan Museum aan de Stroom en Museum de Reede.

3.      Fashion & shopping

Een stedentrip is natuurlijk niet compleet zonder een goede shopsessie. In Antwerpen vind je verschillende leuke winkelgebieden waar veel mooie winkels zijn om heerlijk te shoppen. Het meest populaire winkelgebied is Meir. Meir is dan ook de belangrijkste winkelstraat van de stad en hier zijn de bekendste winkels te vinden, zoals H&M, Zara en Bershka. Ook is hier het grote winkelcentrum Grand Bazar gelegen. Voor wat minder bekende winkels wandel je verder naar het winkelgebied Wilde Zee. Hier zijn niet alleen fashion stores, maar je kunt er ook winkelen op het gebied van interieur, uiterlijke verzorging en lekkernijen.

Extra tip: wist je dat Antwerpen bekend staat als de diamantstad? Het is een goed idee om hier ook wat tijd aan te besteden. Zo kun je in de Diamantwijk echte diamantsnijders aan het werk zien en wie weet kun jij voor je geliefde een mooi sieraad kopen in een van de 1800 juweliers die de stad rijk is.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.