Huis & Tuin

Tips voor een tienerslaapkamer op zolder

Onze tiener slaapt sinds een half jaar op zolder en dat vindt hij fantastisch. Echt zijn eigen plekje, veel privacy op zijn tienerslaapkamer.

Onze tiener slaapt sinds een half jaar op zolder en dat vindt hij fantastisch. Echt zijn eigen plekje, veel privacy en ook lekker veel ruimte. We hebben zijn tienerslaapkamer samen ingericht. In deze blog lees je wat handige tips voor het inrichten van een tienerslaapkamer op zolder. Handig als je zelf ook een verbouwing op de planning hebt staan en even wil checken of je overal aan hebt gedacht!

1. Wastafel en badkamerspiegel

Ja, deze is écht essentieel vindt mijn tiener. Als hij ergens blij mee is, is dat hij een eigen wastafel en badkamerspiegel op zijn slaapkamer heeft. Niet elke keer de trap op en af als hij een slokje wil drinken en niet meer duwen en trekken met zijn broer in de badkamer tijdens het tandenpoetsen; het zijn maar enkele voorbeelden. Hij vindt het heerlijk dat hij lekker rustig aan, zonder mensen om zich heen ‘s ochtends kan tandenpoetsen. Meestal zet hij er nog één van zijn playlists bij op via Spotify, heerlijk toch!
We hebben gekozen voor een wastafel met een kastje eronder, zodat hij in het kastje netjes zijn spullen kan opruimen en bewaren. Denk hierbij aan deodorant, gel, een borstel, extra handdoeken enzovoorts. Wij vinden dit kastje echt ideaal en ik zou het dan ook absoluut aanraden.
Wat betreft de spiegel hebben wij gekozen voor een spiegel met verlichting. Deze gaat aan en uit met een sensor onderin de spiegel, dus als je met je hand onder de spiegel beweegt, springt de lamp aan en uit. Mijn zoon vindt dit heel erg handig en daarnaast is het mooi weggewerkt en heb je geen extra knop of zichtbaar lampje boven de spiegel nodig. Ideaal!

2. Een bureau

Onmisbaar op iedere tienerslaapkamer wat mij betreft, is een bureau. Je zoon of dochter gaat naar de middelbare school en zal heel wat tijd doorbrengen in de boeken. Wij hebben vanwege de ruime slaapkamer gekozen voor een extra breed bureau met veel vakjes en ruimte om dingen neer te zetten. Want geloof me, die tieners willen van alles sparen en uitstallen! Hier zijn momenteel de Monster blikjes erg populair vanwege de mooie designs, dus daar staat een plank helemaal mee vol. Ook Pokémon items hebben een apart vak en zo kan ik nog wel even doorgaan. Mijn zoon is erg blij met de ruimte dus en op deze manier heeft hij ook een mooi werkblad vrij om daadwerkelijk zijn huiswerk te maken.

3. Een tv en gameconsole

Die privacy van een eigen kamer is natuurlijk leuk, maar dan is het ook wel fijn als je zoon daar lekker even kan chillen. Wij hebben daarom een kleine smart-tv op zijn kamer gezet, zodat hij lekker kan Netflixen. Gewone tv-zenders zitten er niet op, want welke tiener kijkt daar nu nog naar. Daarnaast is zijn PlayStation aangesloten op de televisie, zodat hij op een mooi scherm kan gamen. Bijkomend voordeel is dat ik van alle hectiek en drama af ben, want voorheen zat hij in de huiskamer te gamen en geloof me; dat wil je als ouder niet.


Lees ook: van normale slaapkamer naar kinderslaapkamer

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.