Inspiratie

5 tips om alleen met een rugzak te reizen

Om toch alle benodigdheden voor de vakantie mee te kunnen nemen in je rugtas, kun je gebruik maken van de volgende tips.

Het kan al lastig genoeg zijn om in te pakken voor een vakantie als je een koffer of zelfs twee meeneemt, laat staan als je maar één rugzak gebruikt voor je reis. Om toch alle benodigdheden voor de vakantie mee te kunnen nemen in je rugtas, kun je gebruik maken van de volgende tips.

Rol je kleding op

Als je gaat reizen met rugzakken is een goed idee om je kleding niet op te vouwen, dit neemt namelijk veel ruimte in. Het is juist beter om je kleding op te rollen, je kunt dan echt veel ruimte besparen in je rugtas! Bovendien is dit verstandig aangezien je zo op een efficiënte wijze kunt zoeken in rugzak naar bijvoorbeeld een onderbroek of een T-shirt.

Kies voor lichtgewicht kleding

Je wilt inmiddels al dat je het beste je kleren kunt oprollen als je op vakantie gaat met maar één rugtas, maar je moet ook nog naar het gewicht kijken. Hiervoor let je op het materiaal, dit bepaalt namelijk of je kleding zwaar is of niet. Als je gaat reizen met een rugzak van Eastpak dan is het goed om te kiezen voor lichte stoffen. Zo kun je meer inpakken, terwijl het ook beter voor je rug is.

Neem plastic zakken mee

Je kunt plastic tasjes gebruiken om de vieze kleren te scheiden van de kleding die je nog niet eerder hebt gedragen. Op deze manier kun je georganiseerd op vakantie gaan met maar één rugzak. Je kunt de plastic zakken namelijk gebruiken om je kleren in te delen in categorieën, bijvoorbeeld afhankelijk van hoe vies ze zijn.

Draag dezelfde outfit op beide vluchten

Als je met één rugzak reist, is het slim om op beide vluchten precies dezelfde outfit te dragen. Je hebt dan namelijk genoeg ruimte om de andere kleding en benodigdheden in je rugtas in te pakken. Eventueel kun je laagjes dragen tijdens de vluchten zodat je minder kleren in je rugzak hoeft te proppen, al kan het dan wel wat te warm zijn in het vliegtuig.

Kies je rugzak verstandig

Reizen met een rugtas kan een groot succes worden, maar dit is absoluut niet het geval als je een rugzak hebt gekocht die uiteindelijk een miskoop blijkt te zijn. Daarom moet je een goede aankoop doen! Kies je rugtas dus verstandig aan de hand van waar je het voor gaat gebruiken. Een rugzak voor een simpele citytrip is bijvoorbeeld niet geschikt als je gaat hiken of een berg gaat beklimmen.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.