Creatief & Knutselen DIY Voeding en gezondheid Winnen

SodaStream Pride – Set All Your Colors Free

Dat je inmiddels thuis je eigen bruisdrankjes kan maken met de SodaStream is bij vele huishoudens wel bekend. SodaStream pride is nieuw!
De Nijhofjes

Dat je inmiddels thuis je eigen bruisdrankjes kan maken met de SodaStream is bij vele huishoudens wel bekend. Maar wist je wel dat er inmiddels zoveel verschillende soorten SodaStreams zijn waaronder zelfs een SodaStream PRIDE editie? Wij namen een paar verschillende soorten SodaStream apparaten onder de loep en delen met je welke wij het meest gebruiksvriendelijk vinden. En voor de liefhebber hebben we ook nog eens een leuke winactie van de speciale PRIDE editie! Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder!

SodaStream

Het is alweer een poosje geleden dat we van Go or No Go een SodaStream mochten uittesten. Voor diegene die niet bekend zijn met een SodaStream lichten we nog kort even toe wat het nou precies is. De SodaStream is een machine waarmee je bruiswater kan maken. Dit doe je zeer eenvoudig door een fles te vullen met water, de fles in de machine te plaatsen en bubbels toe te voegen. Oké, dat klinkt wel heel erg easy, maar dat is het eigenlijk ook. Het enige wat je moet toevoegen is een koolzuurcilinder. De eerste cilinder wordt geleverd bij de machine, de volgende kan je kopen in de winkel, of natuurlijk online bestellen. Of dit nou echt zo makkelijk gaat, lees je verder in deze blog. Naast het feit dat je altijd bruiswater thuis kan maken, kan je zelf ook nog diverse smaken toevoegen waardoor je dus je eigen frisdrank kan maken. Inmiddels gaat dit veel verder dan fruitsmaken. Zo heeft SodaStream een contract met Pespi en kan je o.a. ook het geliefde cola drankje thuis maken.

Je hebt tegenwoordig zoveel verschillende modellen, dit is ook niet zo gek, want de SodaStream gaat al wat jaren mee. En daar waar steeds meer mensen bezig zijn met gezond leven is de SodaStream een geliefd keukenapparaat geworden. Ook een heel handzaam keukenapparaat, want je hebt geen stroom nodig.
Bruiswater is iets wat je misschien moet leren drinken, maar als je het eenmaal ontdekt hebt, merk je al snel dat het een verfrissend gezond drankje kan zijn. Wij zijn erg fan van de SodaStream en gebruiken het thuis elke dag. Inmiddels zijn we al jaren aan de SodaStream en zijn we bekend met meerdere modellen. Des te meer reden om een paar modellen op een rijtje te zetten.

Glazen flessen – SodaStream Crystal

Onze eerste ervaring thuis met de SodaStream was met de SodaStream Crystal. We wonen in een land (Duitsland) waar het drinken van bruisdranken tot de normale drankjes van het dagelijks leven behoren. Zo dus ook ‘Sprüdelwaßer’.

Nog voor we de SodaStream in huis hadden gehaald kochten we bruiswater in de winkel. Wij kwamen er al snel achter dat de prik in het water langer houdbaar bleef in glazen flessen. Voor ons dan ook de hoofdreden om een SodaStream aan te schaffen met glazen flessen. Een fijne bijkomstigheid was dan ook dat deze flessen in de vaatwasser kunnen (toendertijd konden de kunststoffen flessen niet in de vaatwasser). Het water smaakt niet alleen beter, maar de glazen flessen gaan ook langer mee. De Crystal editie is erg gebruiksvriendelijk. Je doet de schuifclip opzij, de flessenhouder komt dan automatisch naar voren en het bovenste gedeelte komt omhoog. Nu kan je de fles in de houder plaatsen. Vervolgens druk je de bovenkant naar beneden en klik je hem dicht. Het koolzuur wordt toegevoegd als je op de grote knop boven op de machine drukt. Vervolgens wacht je 3 seconden, klik je de schuifknop weer opzij en de flessenhouder komt weer naar voren, dit keer met een vers flesje bruiswater. Als je wil kan je een smaakje toevoegen. Het enige nadeel van de glazen flessen vinden wij dat ze niet handig zijn om mee te nemen voor onderweg of tijdens een dagje uit. Een nadeel van de Crystal machine is dat enkel deze glazen flessen op de machine passen. Eventuele kunststoffen flessen passen niet in deze machine.

Kunststof flessen – SodaStream Terra

Een paar jaar geleden kregen we bij vrienden thuis bruiswater welke bereid was met de SodaStream. Destijds een model die je vandaag de dag niet meer kan kopen. Het ging om een SodaStream waarbij je de fles in de machine moest klikken en met de knop bovenop kon je bruiswater toevoegen. De smaak van het water was prima, echter waren we destijds niet overtuigd vanwege de plastic flessen. Ze konden niet in de vaatwasser (geloof me ik heb het geprobeerd) en na enige tijd moest je weer nieuwe flessen kopen, omdat, zeker na het toevoegen van smaakjes, je een bepaalde aanslag en smaak in de fles kreeg. Ook dronken wij op dat moment nog niet voldoende bruiswater, waardoor een fles iets langer in de koeling stond en de prik er sneller uit ging. Wij waren destijds niet 100 % overtuigd.
Inmiddels is dat model allang vervangen voor een nieuwe variant. Op dit moment is dat de Terra editie. De Terra werkt gelijk aan zijn voorganger: je plaatst de fles in het apparaat en drukt op de knop voor de bubbels.

Wat wel erg mooi is van deze kunstoffen flessen edities; doordat de fles in de machine zweeft (zonder flessenhouder) zie je hoe de bubbels toegevoegd worden. Voor de Terra editie zijn er ook nieuwe flessen, die, ja daar komt die, vaatwasserbestendig zijn! Daar worden wij erg blij van. Hierdoor is ook deze variant up-to-date en kunnen wij ons voorstellen dat deze erg geliefd zijn bij de bruiswaterliefhebbers! Een kunststoffen fles neem je ook wat makkelijker mee onderweg.

Twee flessen editie – SodaStream Duo

Of je nou voor de glazen fles moet gaan of voor de kunststof is iets waar mensen zelf de keuze moeten maken wat ze fijn vinden. SodaStream heeft hier goed op ingehaakt, want er is nu ook een SodaStream DUO op de markt!

Hier kan je zowel de kunststoffen flessen als de glazen flessen voor gebruiken. Wat ons betreft een geweldige uitvinding, want je kan voor onderweg een kunststof fles bereiden en voor thuis lekker genieten van de glazen flessen. Een nadeel van deze editie is dat je hiervoor wel nieuwe flessen moet aanschaffen. De bekende glazen flessen van de Crystal editie passen niet op het duo systeem.

Design Model – SodaStream Art

Toen wij de mogelijkheid kregen om een SodaStream anno 2022 te testen kozen we voor de SodaStream ART. Niet alleen omdat hij er onwijs mooi uitziet, maar ook omdat wij toch erg nieuwsgierig waren naar de nieuwe kunststof flessen editie en omdat deze geen gebruik maakt van een drukknop, maar een hendel aan de zijkant.

Wij hadden immers al jaren de Crystal thuis staan en zijn nog steeds erg tevreden hierover, maar ik had niet gedacht dat wij zo positief zouden zijn over een ander model. Een ding is zeker, met de Art haal je wel een mooi stukje decoratie in huis. Het apparaat staat prachtig in je keuken. Waar je hem ook neer zet, het is een eyecatcher. Het leuke aan de SodaStream Art is dus dat je het bruiswater toevoegt door middel van een hendel aan de zijkant. Deze gehele nieuwe moderne editie heeft daarmee tegelijkertijd een retro look. In het basisgebruik werkt de Art precies zoals zijn voorgangers en ook hier geldt weer, er zit geen flessenhouder om de fles heen en dat effect van bubbels toevoegen ziet er gewoon gaaf uit! Deze SodaStream is niet alleen mooi in zijn looks, maar door de hendel ook erg gebruiksvriendelijk. Zowel de niet-vaatwasserbestendige als de vaatwasserbestendige flessen passen op de SodaStream Art. Wel alleen kunststof flessen, maar wij worden er zeker bij van!

‘Set your colors Free’ – Pride Edition – Terra

Ook de zomer van 2022 staat weer in het teken van PRIDE en net zoals ieder jaar doet SodaStream iets om haar betrokkenheid bij dit thema te tonen. Voor het vierde jaar op rij heeft SodaStream een samenwerking met ILGA World.
– een wereldwijde LGBTQIA+-vereniging- . Meer dan 20% van de winst van de ‘Set All Your Colors Free’-editie wordt aan deze organisatie gedoneerd.

Toen wij de uitnodiging kregen om hier aandacht aan te besteden was het mijn zoon van 16 die gelijk zei ‘ JA!’. Hoe trots kan je als ouder zijn! Wij hebben gewoon een kind thuis dat zich hiervoor inzet en ook nog eens erg creatief en kunstig is. Dat komt goed uit want met de Pride editie van de SodaStream Terra kan je met de bijgeleverde rainbow markers helemaal los gaan op de zwarte SodaStream. Set your Colors Free en sla er eens creatief op los! Een leuke bezigheidstherapie welke op vele vlakken goed is. Het is leerzaam, want je praat met elkaar over het onderwerp. Je bent creatief bezig en dat is aanstekelijk. Zo leuk, dat inmiddels ook andere producten thuis in de verf gezet worden (PlayStation controllers bijvoorbeeld) en drie keer raden waar deze SodaStream creatie in huis staat? Juist, op de kamer van onze zoon, die nu ook fanatiek aan het bruiswater is geslagen. Lekker gezond bezig, wat ons betreft dus een win win! Over winnen gesproken….. Onderaan de blog vind je een leuke winactie!

Waarom wij van SodaStream houden

Dat wij fan zijn van de SodaStream is geen geheim. Maar wat maakt het nou zo fijn? Ten eerste zijn wij echte waterdrinkers en met name bruiswater is erg geliefd bij ons thuis. Dit hebben we nu altijd in huis! We drinken nu ook echt meer water. Doordat we zelf veel water drinken hebben we vaak ook geen frisdrank in huis en als we dan al frisdrank kopen, is dit voor een ander. Het gevolg hiervan is dat we vaak flessen weg kunnen gooien, doordat de prik eraf is en het dan helemaal niemand meer wil drinken. Door de vele smaken die je kan krijgen voor de SodaStream kunnen we nu zelf Cola, Sinas en 7-up maken! Hier in Duitsland zijn dit bij kinderen geliefde drankjes en wordt het gedronken als ranja! En dat is exact de manier waarop wij de siroop van de SodaStream ook gebruiken, als ranja. Een scheutje cola-siroop, gevolgd door bruiswater en je hebt een glaasje cola. Niks geen halfvolle flessen die we weg moeten gooien. En als we meer bezoek hebben maken we een flesje met een smaakje. Inmiddels hebben diverse merken, zoals Pepsi, siroop voor de SodaStream op de markt gebracht.

Op de Blogboot maakte ik kennis met de SodaStream Bio smaken, in de shop heb je diverse smaken en tegenwoordig zijn er ook Fruitdrops van SodaStream. Wil je nou echt helemaal gezond doen kan je altijd een stukje fruit toevoegen aan je flesje water.

Go or No Go

De SodaStream is absoluut een GO! En daar waar wij in eerste instantie heel bewust kozen voor de Crystal editie (glazen flessen), hebben we de ART nu het meeste in gebruik. Dit zit hem voorin de gebruiksvriendelijkheid en de hoeveelheid water die we drinken. Bovendien nemen we de kunststof flessen ook mee als we een dagje uit gaan. Door middel van de super leuke koelsleeves houd je het water ook nog koel! Wij willen niet meer zonder en kunnen, als je van bruis water houdt, dan ook zeker een SodaStream adviseren!

Dat je inmiddels thuis je eigen bruisdrankjes kan maken met de SodaStream is bij vele huishoudens wel bekend. SodaStream pride is nieuw!
♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 16 Comments

 • Reply
  Charlotte
  14 juli 2022 at 17:53

  Wil gezonder leven met mijn kids. Dus met deze sodastream maak ik de “blitz” 😉 Lekker drinken met bubbels wat een feest. Terwijl je ook bewust bent geweest. Dat iedereen mag zijn wie ze zijn, dat vind ik zo waardevol. Oh van de gedachte dat ik hem win slaat mijn ghartje op hol !! Graag maak ik kans op een verfrissend apparaat. Die een boodschap uitdraagt waar het in het leven om gaat.

 • Reply
  Iris Veeken
  12 juli 2022 at 11:09

  Wat een fantastische editie! Ik doe heel graag mee, ik drink namelijk de hele dag spa rood

 • Reply
  Fleur
  11 juli 2022 at 23:47

  Ik doe heel graag mee! Wij hebben straks een nieuwe keuken en deze Sodastreamer zou daar zeker een mooi plekje kunnen krijgen

 • Reply
  Wendy VDS
  10 juli 2022 at 21:36

  Zodat ik altijd bruiswater bij de hand heb.
  En, het is daarbij ook nog eens goed voor het milieu (bye bye vele plastic flessen).

  Daarnaast vind ik dat de Pride SodaStream een hele mooie boodschap heeft, want iedereen mag zijn wie ie wil zijn, en liefde is liefde!

  Nu ga ik heel hard duimen, en hopen dat ik binnenkort zelf mijn liefdevol drankje mag maken 😉

 • Reply
  Marian Zw
  8 juli 2022 at 11:41

  Deze is echt zo gaaf! Daar wordt je toch meteen vrolijk van. Wel eens getwijfeld over de aanschaf maar ik vind het nog best veel geld…Kids drinken hier veel gewoon kraanwater. Wat een feestje als we daar straks bubbels aan kunne toevoegen!

 • Reply
  Johan
  8 juli 2022 at 10:36

  Zou voor mij ideaal zijn heb er wel eens naar gekeken omdat ik denk dat het beter is dan de normale cola waar ik nu aardig wat van wegdrink. En zou ook nog eens denk ik wat prijs betreft dan voordeliger zijn dan de flessen cola die ik nu drink. Maar uiteraard gun ik hem aan iedereen die mee doet aan deze leuke actie. Allemaal succes.

 • Reply
  Ingeli
  8 juli 2022 at 04:44

  Wie zou dit nou niet willen winnen?? Ik doe heel graag mee omdat ik hard werk aan een gezonde lifestyle en dit me heerlijk lijkt!

 • Reply
  Anne Zonderop
  7 juli 2022 at 22:19

  Oh wat tof zeg! Wij hebben thuis een jongetje wat 🌈 de regenboog met trots uitdraagt 🌈 dus deze soda zou echt geweldig zijn voor hem, en voor mij in m’n nieuwe keuken 😍

 • Reply
  Sab
  7 juli 2022 at 21:57

  Ohhh wat een mooie gave actie zeg 😍doe hier graag aan mee🤞🏼 vooral met het warme weer drinken we veel water en bruiswater dus om dit dan met een smaakje te drinken is helemaal een feest vooral voor m’n twee jongens ☀️

 • Reply
  Peter V
  7 juli 2022 at 20:29

  Er wordt hier in huis veel bronwater en frisdrank gedronken en al dat gesleep met flessen is niet goed voor mijn portemonnee en het milieu… Ik maak heel graag kans mijn eigen bruiswater te kunnen maken! 😋♥️💧🎁🤞🏼🍀

 • Reply
  Iris Hiddink
  7 juli 2022 at 18:32

  Wij zouden dit heel graag proberen. Mijn dochter is van baby af aan een hele slechte drinker. En zeker op warme zomerdagen is het een grote strijd. Vooral omdat ik haar niet alleen maar limonade wil laten drinken. We hebben al van alles geprobeerd, om haar ook voldoende water te laten drinken. Maar tot nu toe zonder succes. Nu denk ik dat zelf water met bubbels uit een sodastream met Regenboog, wel eens een hit zou kunnen zijn! Want voor een meisje van 6 is een regenboog natuurlijk feest!

  • Reply
   Edwards
   8 juli 2022 at 09:13

   🌈💚💙❤WhoopWhoop wat🌈💚💙❤ een geweldige actie ik doe heel erg graag mee zeer welkom is deze PRIDE editie 🌈ik drink veel bruiswater geen gesjouw meer met flessen goed voor de milieu en onze portemonnee.
   .⁠
   @sodastreamnl @sodastream #sodastream #pride #pridemonth #win #winnen #winactie #healthy #winstagram #samenwerking #review #reviewblogger #blogger #momlife #dutchblogger #dutchblog #blog #bloggers #blogging #blognl #bloggernl #bloggen #writer #bloglife #instadaily #picoftheday

 • Reply
  Alinda
  7 juli 2022 at 18:09

  Ook ik doe graag mee aan deze actie het lijkt me leuk om zo samen met de kinderen sinas en andere frisdranken te maken en wat natuurlijk helemaal handig is je hoeft niet meer te slepen met de flessen

 • Reply
  Anneke Haas
  7 juli 2022 at 17:10

  Dankjewel voor de duidelijke review van de verschillende sodastream apparaten. Het lijkt mij ideaal voor ons gezin. Dat een bedrijf zich inzet voor een goed maatschappelijk doel vind ik een extra pluspunt.
  Ik wil graag meedoen met deze winactie.

 • Reply
  Marian B
  7 juli 2022 at 11:59

  Ik zie die sodastreams steeds vaker voorbijkomen. Ik ben er eigenlijk wel nieuwsgierig naar, daarom doe ik graag mee. Meer water drinken is niet verkeerd, ook lijkt het me leuk met smaakjes te gaan experimenteren.

 • Reply
  Antonia van Eegelen
  7 juli 2022 at 07:29

  Graag waag ik een kansje

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.