6 jaar 7 jaar 8 jaar Boeken

{ Recensie } | Stinkhond op de boerderij

Linda D

Een boek met de titel “Stinkhond op de boerderij”, nou dan heb je bij ons al de lachers op je hand. Siem vond het maar wat grappig en interessant dat we een boek gingen lezen over een stinkhond!

Een boek met de titel “Stinkhond op de boerderij”, nou dan heb je bij ons al de lachers op je hand. Siem vond het maar wat grappig!

Siem gaat volgend schooljaar naar groep 4 en kan zo aan het eind van groep 3 al best aardig en vlot lezen. Op school lezen ze natuurlijk iedere schooldag en tot nu toe heeft hij er thuis niet op dagelijkse basis zin in om daar ook nog een boekje open te slaan. Wat we thuis wel standaard doen, is voorlezen voor het slapen gaan. Dit boek (Stinkhond op de boerderij) was mijns inziens echt een boek om lekker voor te lezen en samen te lachen.
De schrijvers beschrijven het ook als een boek met zwierig taalgebruik, een aanstekelijk ritme en leuke klankeffecten. Hierdoor was mijn nieuwsgierigheid ook gewekt!

Stinkhond?!

Tot het ontvangen en lezen van dit boek wist ik niet dat er een hele serie boeken bestond over “Stinkhond”! Dit heb ik helemaal gemist, maar er is een hele reeks avonturen uitgegeven over stinkhond en zijn grote vriend plattekat.
Stinkhond ruikt naar sardientjes en ziet eruit als een gerafeld tapijt. Hij is niet de knapste, maar heeft echt een hart van goud! Stinkhond droomt van een leven op het platteland en het lijkt hem fantastisch om heerlijk in de modder te rollen en de tanden van de kippen te tellen. In dit avontuur belandt Stinkhond op de boerderij van Hak. Hak is een grote groene reus die blikvoer maakt van dieren, zo gezegd. Oorspronkelijk woont Stinkhond in een vuilnisbak, waar hij ook enorm dol op is. Het blijft tot het eind spannend, want gaat hij deze geliefde vuilnisbak ooit nog terug zien?

Een boek met de titel “Stinkhond op de boerderij”, nou dan heb je bij ons al de lachers op je hand. Siem vond het maar wat grappig!

Met humor geschreven

In het verhaal zijn veel grapjes en woordspelingen verwerkt. Siem begreep er enkele, maar zeker niet allemaal. Voorbeelden van stukjes tekst waar hij de humor nog niet van begreep zijn: “U kunt de gans nemen. Die is in de aanbieding en u krijgt er een opvouwbaar spelbord bij” en “Binnen staan de dieren per rek gerangschikt: vlees bij vlees, melk bij melk en toiletreiniger bij de eenden”.
Meermaals heb ik bij Siem dan ook gepolst of hij het een leuk boekje vond. En of hij me kon vertellen waar het verhaal over gaat. Een volmondige “Ja” en een redelijk kloppende uitleg over het verhaal waren meer dan genoeg reden om het boek verder te blijven lezen.
Nadat we samen een start hadden gemaakt in het boek, was het blijkbaar uitnodigend genoeg om ook nog lekker zelf te gaan lezen. Dat is natuurlijk een mooie uitkomst!

Een boek met de titel “Stinkhond op de boerderij”


Go or No Go

Het boek heeft een adviesleeftijd van circa 6 jaar en dat is qua taalgebruik naar mening ook wel echt de minimale leeftijd. Het boek heeft hele mooie prenten die het verhaal tot leven brengen. Het is een leuk boek, bestaande uit 88 pagina’s. Wanneer je door dit boek bent gaan houden van Stinkhond en plattekat, is het ontzettend leuk dat je nog veel meer avonturen van ze kunt lezen. Wij geven “Stinkhond op de boerderij” een GO!

Stinkhond op de boerderij – Facts:

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

  • Reply
    Pico van de Werken
    11 februari 2023 at 01:14

    Stinkhond trok meteen mijn aandacht. Tussen alle hedendaagse zoetsappige kinderboeken is stinkhond een welkome frisse wind. Een beetje ondeugendheid maakt het leven levendiger en avontuurlijker. De tekeningen zijn prettig en de stinkhond knuffel ziet er ook aantrekkelijk uit. Wat ik wel erg jammer en onnodig vind van de boeken, is dat ik lees dat stinkhond meteen dom en lelijk genoemd wordt. Ik vind stinkhond niet lelijk en niet dom…en ik vind het een zeer onvriendelijke boodschap van de schrijver om zo te beginnen over de schattige aandoenlijke hoofdpersoon “stinkhond”.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.