Uitstapjes met je kids

Motorrijden met kind? Dit zijn goede tips

Ben je gek op alles omtrent motorrijden? Waar je aan moet denken als je gaat motorrijden met je kind? Wij zetten wat goede tips op een rij.

Ben je gek op alles omtrent motorrijden? Het is fijn om zelf mooie plekken te ontdekken, maar het kan ook leuk zijn om dit moois te delen met iemand. Het kan dan ook tof zijn als je kinderen hebt om te gaan motorrijden met je kind. Wel is het belangrijk dat wanneer je dit doet, je een goede voorbereiding treft. Waar je aan moet denken als je gaat motorrijden met je kind? Wij zetten wat goede tips op een rij.

Zorg voor een goede helm

De veiligheid van jezelf en je kind staat natuurlijk voorop tijdens het motorrijden. Om dit te realiseren, is het van belang dat jullie beschikken over een goede motorhelm. Waarschijnlijk beschik je hier zelf al over, maar als je met je kind gaat motorrijden is het ook belangrijk dat hij/zij een goede motorhelm draagt. Dit beschermt het hoofd namelijk tegen een val en draagt bij aan meer veiligheid. Zorg dus dat je voordat je de weg op gaat met je kind, je een passende motorhelm hebt gevonden. Ga dus op zoek naar motorhelmen en kies er eentje uit die goed past.

Een veilige motoroutfit kopen

Niet alleen voor jou als bestuurder van de motor is het handig om een veilige motoroutfit te dragen, als je kind achterop zit is dit ook voor hem/haar een aanrader. Naast een motorhelm kun je hierbij denken aan een motorjas, motorbroek, motorlaarzen of motorhandschoenen. Bescherm je kind zo goed mogelijk, want dit draagt bij aan meer veiligheid op de weg. Hoe beter je jouw kind beschermt, hoe kleiner de kans op grote schade als jullie ten val komen of dat jullie te maken krijgen met vervelende weersomstandigheden.

Geef voldoende uitleg

Als je gaat motorrijden met je kind is het verstandig om voorafgaand aan de rit goede uitleg te geven. Vertel wat je kind kan verwachten en wat er gebeurt als je bijvoorbeeld een bocht neemt of remt. Door dit te vertellen is je kind beter op de hoogte en weet hij/zij beter wat te verwachten. Ga ook niet meteen de weg op, maar laat je kind eerst even achterop de motor zitten om te kijken hoe dit aanvoelt. Zorg er altijd voor dat je kind gebruik kan maken van voetsteunen, want dit is verplicht. Wat ook slim is om te doen, is om vooraf afspraken te maken over eventuele signalen. Bijvoorbeeld wanneer je kind wilt stoppen of graat iets anders kwijt wilt. Op deze manier kunnen jullie blijven communiceren tijdens het rijden.

Begin met korte ritten

Hoewel het misschien aantrekkelijk is om meteen de allermooiste route van het land te rijden, is het slim om te beginnen met korte ritten. Je kind weet tenslotte nog niet goed wat te verwachten en het kan fijn zijn om daarom eerst een korte rit te doen. Zo kan je kind hieraan wennen en kijken of hij/zij het echt leuk vindt. Als het helemaal goed gaat, kun je natuurlijk elke keer een stukje verder gaan.

Deze tips zijn goed om in gedachten te houden als je graag met je kind wilt gaan motorrijden. Zorg er te allen tijde voor dat de veiligheid voorop staat, zodat zowel jij als je kind zich comfortabel voelen tijdens de rit!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.