1 jaar 2 jaar 3 jaar 4 jaar 5 jaar 6 jaar Buitenspeelgoed

Lekker spelen met water en zand – Quut Garden Green

Linda D

Het ultieme vermaak voor kinderen van alle leeftijden: water en zand! Leg er wat fijn speelgoed bij en onze kinderen hebben eigenlijk niet meer nodig dan dat!
De “bankbak” zoals Sofie een zandbak noemt staat dus echt garant voor uren speelplezier. Dat wij de eer hadden om het gave speelgoed van Quut uit te testen, was dan ook oprecht een feestje.

garden green quut toys review

Duurzaam speelgoed

Quut is een Belgisch merk en tot stand gekomen omdat de makers merkte dat bestaand strandspeelgoed niet duurzaam was en snel kapot ging. Handvaten die afbraken van emmertjes, schepjes die in tweeën braken en een boel plastic dat achter bleef op het strand. Om dit patroon te doorbreken hebben de makers in 2012 bedacht dat het anders zou moeten kunnen. Het uitgangspunt is leuk, ergonomisch, multifunctioneel, mooi en duurzaam speelgoed maken. Zo duurzaam en sterk, dat het zelfs over kan naar de volgende generatie.
Persoonlijk word ik ontzettend blij van deze visie en hoop ik oprecht dat het patroon kan worden doorbroken. Dat je niet iedere zomer nieuw zandspeelgoed nodig hebt en dat de berg aan afval minder wordt.  

Prachtige kleuren en design

Om eerlijk te zijn, heb ik me al zo vaak lopen te verlekkeren op het mooie speelgoed van Quut. Prachtige kleuren en een fantastisch design. Het assortiment is overzichtelijk en gericht op badspeelgoed, zandspeelgoed en zwembaden.
Wij kregen een mooie set toegestuurd met daarin een emmer met zeef, een schepje en harkje en een gietertje. Alles bleek perfect handzaam voor ons meisje van 1,5 jaar oud. Overal wist ze direct raad mee, behalve met de zeef. Dit kende ze nog niet! Lekker ontdekken dus.
Allereerst gingen we er thuis, in onze tuin, lekker mee spelen. Bloemetjes water geven bleek een ultieme hit, maar water scheppen met de emmer en die over haar moeder gooien bleek ook voor groot plezier te zorgen.

Het ultieme vermaak voor kinderen van alle leeftijden: water en zand! Leg er wat fijn speelgoed bij zoals Quut Garden Green en klaar!

Quut Garden Green

Later in de week hebben we alle spulletjes meegenomen toen we naar een speelplek met modderkeuken gingen. Ze heeft echt erg fijn gespeeld met het speelgoed. Stuk voor stuk hebben ze iets speciaals te bieden:

  • Emmer Bucki heeft een bijbehorend zeefje om bijvoorbeeld steentjes, schelpjes of andere vondsten te verzamelen en te wassen. Een zeefje kun je eenvoudig uit de emmer halen en dus ook apart van elkaar gebruiken. Wat ontzettend handig is, is dat je het handvat kunt vastklikken. Je kunt dus lekker rond wandelen met je emmertje, maar wanneer je er een zandtoren mee wilt bouwen, klik je het handvat gewoon even vast.
  • Raki: zo wordt de combinatie van het schepje en het harkje genoemd. Makkelijk mee te nemen en ruimtebesparend, omdat je het harkje in het schepje kunt schuiven.
    Het schepje heeft een opening aan de onderzijde, waardoor je het ook kunt gebruiken als trechter! En de punt van het harkje biedt op zijn beurt de mogelijkheid om mee te schrijven in zand.
  • Mijn persoonlijke favoriet: Cana. Zo heet de mooie gieter van Quut! Hier al gebruikt in de tuin, tijdens uitjes, maar ook in bad. De variant die wij hebben heeft een inhoud van 0,5 liter, maar hij is er ook in een maatje groter (1 L). Wat ik dus ontzettend leuk vind, is dat hij aan twee verschillende kanten te gebruiken is. Aan de ene kant kun je een grote hoeveelheid water gieten en wanneer je hem de andere kant op beweegt, kun je sproeien. Fantastisch voor het stimuleren van de fijne motoriek. Deze beweging is nog lastig voor Sofie, maar ik weet zeker dat ze het op den duur onder de knie gaat krijgen.
Het ultieme vermaak voor kinderen van alle leeftijden: water en zand! Leg er wat fijn speelgoed bij zoals Quut Garden Green en klaar!

Go or No Go

Het Garden Green speelgoed van Quut is gemaakt van stevig kunststof voor jarenlang plezier. De producten zijn vrij van BPA, ftalaten en latex en zijn recyclebaar. Er is geen lijm gebruikt om het recycleproces ook zo schoon als en eenvoudig als mogelijk te maken.
Wat voor mij als moeder een echt voordeel is, is het gemak waarmee het speelgoed mee te nemen is. Het is licht van gewicht, compact en veelzijdig. Dit laatste zorgt ervoor dat je minder hoeft mee te nemen, voor hetzelfde speelplezier.
Bij Sofie is gebleken dat de ergonomische vormen erg handzaam in gebruik zijn.
Al deze redenen zorgen ervoor dat wij het speelgoed van Quut beoordelen met een GO!

Meer informatie:

– Bucki (emmer met zeef) 18,95
– Raki (schepje met harkje) 11,95
– Cana (gieter 0,5 L) 15,95
Kijk voor meer informatie en verkooppunten op de website van Quut.


Ook leuk voor buiten spelen met water: het Little Tikes Piratenschip

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.