Inspiratie

Je eerste auto kopen: hier moet je op letten

Het is zover! Je gaat je eerste eigen auto kopen. Misschien heb je je rijbewijs al jaren binnen en ga je nu pas voor de aankoop van een auto.

Het is zover! Je gaat je allereerste eigen auto kopen. Misschien heb je je rijbewijs al jaren binnen en ga je nu pas voor de aankoop van een auto. Maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat je je rijbewijs pas net gehaald hebt en direct overgaat tot de aankoop van je eerste eigen auto. Om je een beetje vooruit te helpen vind je in dit artikel tips waar je op kunt letten bij de aanschaf van je eerste auto.

Neem iemand mee met kennis van auto’s

Je bent natuurlijk super enthousiast en kunt niet wachten op het kopen van je nieuwe auto. Als het goed is heb je online al rondgekeken bij verschillende aanbieders en heb je een selectie gemaakt van verschillende opties. Als je dit nog niet hebt gedaan, dan zou ik zeker aanraden om dit te doen. Als je een garage binnenloopt is de keuze zo enorm, dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Online kun je gemakkelijk zoeken met een aantal eisen waaraan jouw auto moet voldoen. Op deze manier wordt de selectie kleiner en laat je je niet verleiden door al het moois wat je tegenkomt.
Wanneer het zover is en je de auto(‘s) gaat bekijken, neem dan iemand mee met verstand van auto’s. Het is heel waardevol dat iemand even voor jou kijkt naar de motor, onder de motorkap en andere bijzonderheden.

Essentieel: maak een proefrit

Uiteindelijk is natuurlijk het doel dat je een auto gaat kopen, maar zorg dat je áltijd eerst een goede proefrit maakt. Tijdens de proefrit kun je voelen hoe de auto rijdt, of hij soepel rijdt, of je rare dingen ziet of hoort tijdens het rijden, of hij goed optrekt, enzovoorts. Zorg er daarom voor dat je op een afgelegen terrein of rustig gebied even heel traag kunt rijden (even checken hoe hij loopt in versnelling 1), goed bochten kunt maken en de remmen goed kunt testen. Daarnaast ook belangrijk om juist te testen hoe de auto rijdt met een hogere snelheid, dus minimaal 80 kilometer per uur.
Mocht je tijdens je rit nog bijzonderheden zien of merken, wees dan niet verlegen en meld het. Als je ergens over twijfelt, meld het. Een auto is een dure aankoop en je krijgt er later spijt van als je niet naar je gevoel geluisterd hebt en een miskoop gedaan hebt.

Autoverzekering afsluiten

Yes, je hebt besloten dat je de nieuwe auto gaat kopen! Maar, voordat je de weg op gaat met je auto dien je eerst de autoverzekering te regelen. Dit doe je dus nog vóórdat je wegrijdt bij de garage. Je kunt dit telefonisch of online regelen, kijk hier even goed naar. Qua autoverzekering heb je verschillende keuzes, namelijk WA, beperkt casco en all-risk. De WA verzekering is de minimale verzekering, maar meestal kiezen mensen voor beperkt casco of all-risk. Beperkt casco wordt met name vaak gekozen bij auto’s ouder dan zes jaar. All-risk wordt meestal gekozen bij nieuwe auto’s tot zes jaar oud.

Wees zuinig op je nieuwe bolide

Nu je eindelijk de weg op mag met je nieuwe auto, is het natuurlijk enorm zonde als je je nieuwe aanwinst niet goed verzorgt. Je hoeft hem heus niet iedere week te wassen en van binnen schoon te maken, maar één keer in de maand zou perfect zijn. Denk ook aan de jaarlijkse grote en kleine beurt, die je kunt inplannen bij een garagebedrijf. Zonder goed onderhoud zal je auto echt minder lang mee gaan, en dat is natuurlijk eeuwig zonde!


Lees ook: Mijn eerste auto was een Suzuki





♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 



No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.