Huis & Tuin

Haal het tropische vakantiegevoel in huis

Wie is er niet gek op het tropische vakantiegevoel? In een warm land liggen op het strand, ronddwalen in een mooie stad of de dag doorbrengen tussen de palmbomen. Helaas komt er ook altijd weer een einde aan zo’n mooie zonvakantie. Wil je het vakantiegevoel langer vasthouden en zoek je hiervoor interieur inspiratie? Of zelfs het hele jaar door thuis genieten van een tropische omgeving? Pas dan de onderstaande interieurtips toe in je eigen woning.

Pak uit met grote kamerplanten

Als er iets zorgt voor een tropische vakantiesfeer, dan is het wel een grote kamerplant. Schaf meerdere planten aan en pak uit met extra grote formaten. Een bananenplant, monstera, strelitzia en diverse soorten palmbomen zijn een goede keuze. Je kunt een middelgrote kamerplant eventueel groter laten lijken door het op een stevige bijzettafel of andere verhoging te plaatsen.

Voeg warme kleuren toe

Je brengt gemakkelijk meer warmte in huis met een warm kleurenpalet. Vooral kleuren als oranje, terracotta en zonnebloemgeel zijn een prachtige toevoeging voor een zomerse look. Je kunt het op een subtiele manier toevoegen door middel van accessoires, maar het is ook tof om meubelstukken in zo’n opvallende kleur aan te schaffen. Wat dacht je van een oranje relaxstoel of hoekbank?

Wie is er niet gek op het tropische vakantiegevoel? Pas dan de onderstaande interieurtips toe in je eigen woning zodat je kunt genieten.

Geef de muur een likje verf

Een andere optie is om de muren in je woning een zomers kleurtje te geven. Bij uitgesproken kleuren is het extra belangrijk dat de muurverf van goede kwaliteit is. Sigma verf heeft een goede dekking, vloeit mooi en laat de kleuren nog meer spreken. Dit merk wordt daarom ook vaak gebruik door professionals! Je kunt bovendien jouw gewenste verfkleur laten mengen om de perfecte vakantiesfeer te creëren.

Wees creatief met muurdecoratie

Laat het vakantiegevoel ook terugkomen in de muurdecoratie. Hang jouw favoriete vakantiefoto’s op, schaf kleurrijke posters aan met een tropische tintje of maak zelf een plattegrond van je favoriete vakantieland of –stad.

Wie is er niet gek op het tropische vakantiegevoel? Pas dan de onderstaande interieurtips toe in je eigen woning zodat je kunt genieten.

Maak gebruik van natuurlijke materialen

Natuurlijke materialen zoals hout, riet, rotan en steen zorgen altijd voor een vakantiesfeer. Verwerk deze materialen daarom rijkelijk in het interieur. Vervang de kunststof salontafel voor een variant met een stenen tafelblad, koop rotan lampenkappen, zet een stoel met houten poten in de zithoek en berg kleine spullen op in een gevlochten mand. Pluspunten als zo’n mand ook echt uit een vakantieland komt!

Voeg printjes toe aan je interieur

Wees niet bang om meer prints toe te voegen en ze met elkaar te mixen. Het hoeft niet perfect bij elkaar te passen. Deze nonchalante look zorgt juist voor die ontspannen vakantiesfeer. Probeer het maar eens uit met de sierkussens op de bank, het vloerkleed en de wanddecoratie.





♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 



No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.