Flevoland Inspiratie Noord-Brabant Noord-Holland Utrecht Zuid-Holland

De leukste gratis uitjes met kinderen in de zomer

leukste uitjes in de zomer met kinderen
Joyce

Eindelijk heeft heel schoolgaand Nederland vakantie, maar wat ga je doen? Zes weken lang? Veel leuke dingen kosten geld. Daarom heb ik voor jullie de leukste gratis uitjes met kinderen in de zomer opgezocht! Kom maar op met die 6 weken vakantie.

Gratis uitjes met kinderen in de zomer:

Het belevenissenbos in Lelystad

Ga je op bossen zoeken dan kom je er een heleboel tegen. Normaal denk ik aan een bos in de herfst, maar deze zijn ook echt heel leuk in de zomer. Zo ook deze. Met zijn 40 hectare “natuurlijk spelen” is er meer dan genoeg te doen. Er zijn tokkelbanen, rouwschommels en nog veel meer van dit soort dingen. Zeker een aanrader. De website ziet er erg leuk uit. Dus klik snel hier om hem te bekijken.

Zandsculpturen in Zandvoort

In Zandvoort is er 14 juli het zandsculpturen EK geweest. De mooiste sculpturen werden er gemaakt. Gelukkig blijven ze tot november op het strand staan. Een dagje of weekendje naar Zandvoort wordt nu extra leuk. Na het bekijken kun je de rest van de dag genieten van het strand.

gratis uitjes met kinderen in de zomer

Pluktuinen Zeldenrust

De pluktuinen in het Drenthse Waspe is gespecialiseerd in het kweken van blauwe bessen. Ook andere soorten fruit hebben ze hier te koop. Maar hoe leuk is het om dit allemaal zelf te plukken? In de pluktuin kan je op zoek naar allerlei lekkere soorten om zelf te plukken. Ook hebben ze hier een bloementuin waar je met een schaartje je eigen bos bloemen mag plukken. Heerlijk struinen door de tuin op zoek naar de mooiste bloemen voor in je boeket. En als je het echt gratis wil houden kan je natuurlijk ook lekker genieten van alle mooie planten in de tuin. Kost je niks. Meer informatie vind je hier.

Geitenboerderij ‘t Geertje in Zoeterwoude

Op deze boerderij hebben ze een hele schuur vol met geiten. Wanneer de lammetjes zijn geboren kun je in het winkeltje een flesje melk kopen om aan de lammetjes te geven. In de zomer zijn er genoeg activiteiten om aan mee te doen. De boerderij heeft niet alleen geiten, maar ook koeien, varkens, kippen, pony’s en konijnen. Ook kan je een rondje rijden op de rug van een pony. De boerderij ligt naast een sloot en verhuurt dan ook bootjes om lekker een eindje te varen. Je kan dus zelf beslissen hoe duur je het dagje uit wil maken.

Klimbos bij het Kralingse bos

Naar het bos gaan is altijd los, maar in het Kralingse bos in Zuid-Holland is ontzettend veel te doen. Je kan er niet alleen wandelen door het bos, maar ook lekker liggen op het strandje, de kinderboerderij bezoeken en je uitleven in het klimbos. Ik weet zeker dat je hier een hele dag je kan vermaken

Pyramide van Austerlitz

Op de Utrechtse Heuvelrug vind je de Pyramide van Austerlitz. Helaas is het bezoeken van deze Pyramide niet gratis, maar eromheen zijn genoeg leuke dingen te doen en te beleven. Heerlijke wandelen door het bos en daarna genieten van de speeltuin die ernaast ligt. Bij de speeltuin zijn ook attracties te vinden waar je wel voor moeten betalen, zoals het treintje, de botsauto’s en de vliegtuigjes. Een heerlijk dagje uit.

De Zaanse Schans

Je kinderen zullen het wel herkennen van het Sinterklaasjournaal, maar een echt leuk om zelf te bezoeken. Bij de Zaanse Schans ga je terug naar de 18e en 19e eeuw. Je kan er snoep kopen bij de allereerste Albert Heijn, waar het allemaal begon, molens bezoeken, snuffelen in huisjes en leren hoe je klompen moet maken. De entree is gratis, maar het parkeren kost 10 euro.

Natuurspeeltuinen

Door heel Nederland zijn ze te vinden: De natuurspeeltuinen. En ik vind het echt een aanrader. Mijn kinderen kunnen zich er een hele dag in vermaken. In Voorschoten heb je een hele mooie tuin met water, zand en mooie klimtoestellen. Tik het in om Google en laat je verrassen. Ook leuk zijn de blotevoetenpaden, waar je kinderen ook lekker kunnen spelen en beleven. Een heerlijk dagje uit met je kindjes!

Picknicken

Lunchspulletjes in een tas, bordjes en bestek mee, kleedje mee en gaan! Zoek ergens een mooi plekje in een bos, een speeltuin of een park en ga lekker samen genieten van een picknick. Super leuk om zo eens een keer ergens anders te lunchen en als je in een bos of speeltuin bent, kunnen de kinderen daarna mooi de middag spelen.

Thuisbiosoop

Misschien is het een dagje wat minder weer of vlucht je juist even voor die warme zon. Tover je huiskamer om tot thuisbioscoop en je kinderen zullen het geweldig vinden! Tafel aan de kant, matrassen op de grond, dekentje erbij en met een bak popcorn lekker Netflixen. Of je nestelt je met de hele family lekker op de bank natuurlijk. Gordijnen dicht, lampen uit en dan is het net echt!

Verwendag

Even lekker een momentje rust pakken met maskertjes, nagels lakken en de haren doen. Misschien plak je er nog een verkleedpartijtje aan vast zodat dochterlief de kleren van mama kan passen? De tijd vliegt voorbij, let maar op!

Bibliotheek

Neem eens goed te tijd samen in de bibliotheek. Boekjes doorkijken, voorlezen en rondkijken. Vaak heb je in de bieb wel een relaxhoekje waar je kunt voorlezen of zelf even een boekje kunt lezen.

Vliegtuigen kijken

Woon je in de buurt van een vliegveld en vindt je kind vliegtuigen wel gaaf om te zien? Ga lekker op het terras van het vliegveld zitten en vliegtuigen spotten! Vind je dat te druk, ga dan op zoek naar de iets kleinere vliegveldjes. Daar kun je vaak vanaf een terrasje kijken naar de vliegtuigen die komen en gaan.

Fietstochtje

Even lekker erop uit met de fiets. Ik fiets altijd graag naar wat afgelegen plekjes en dan gaan we op zoek naar bramenstruiken langs de weg en smikkelen we onderweg van een paar bramen. Super lekker! En zolang je geen hele bakken mee naar huis neemt, hoef je je ook geen zorgen te maken en mag dit gewoon.

Lekker naar de boer

In juni of juli wordt jaarlijks ‘lekker naar de boer’ georganiseerd. Vele boeren openen dan hun deuren voor het publiek om een kijkje te komen nemen. Wij bezochten onlangs bijvoorbeeld een tomatenboer, wat de jongens erg leuk vonden om te zien.

Speurtocht

Maak een leuke speurtocht binnen in huis of juist buiten in de wijk. Dat kan lekker simpel met stoepkrijt en pijlen, of met kaartjes en zelfgemaakte bordjes met pijlen. Onderweg zorg je voor een paar opdrachten voor de kinderen en op het eind een klein prijsje: een lekkere smoothie, een ijsje of iets anders leuks.

De Bundertjes in Helmond

Een leuk uitstapje voor wie uit het Zuiden komt: zorgboerderij de Bundertjes in Helmond. Lees hier alles over dit park!

Wat is jouw leukste gratis uitje of activiteit?

Nederland is mooi en er zijn genoeg plekje te ontdekken waar je heerlijk met je gezin kan genieten. Ik ben benieuwd of je naar één van mijn tips toe bent gegaan en hoe je het hebt gehad! Laat het je mij weten?


Lees ook: nog eens 53 dagjes uit met kinderen

Met deze afbeelding kun je heel gemakkelijk deze gratis uitjes met kinderen in de zomer tips op Pinterest bewaren ♥

zomer uitjes met kinderen pin

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.