10 jaar 11 jaar 12 jaar 13 jaar 14 jaar 15 jaar 16 jaar 6 jaar 7 jaar 8 jaar 9 jaar Game reviews

{ Game Review } | Sonic Origins

De blauwe held van SEGA is weer terug op je scherm! Deze keer niet als filmheld of in een tekenfilmserie: Sonic Origins the game!
De Nijhofjes

De blauwe held van SEGA is weer terug op je scherm! Deze keer niet als filmheld of in een tekenfilmserie. Nee, het gaat om de originele delen die uit kwamen voor de SEGA gamegear. Deze delen zijn in het verleden al eerder uitgebracht als verzameling dus er bestaat een kans dat je deze spellen al in je bezit hebt. Is het het waard om deze nieuwe uitgave alsnog te gaan spelen? Lees snel verder…

Opnieuw beginnen met Sonic

Heb je de spellen al in een eerdere uitgave van een verzamelbundel? Sla dit stukje dan maar over… Voor mij was het namelijk de 1e keer dat ik weer Sonic speelde nadat ik in de jaren 90 het origineel speelde bij een vriendje thuis. En wat een gevoel leverde dit op! Wanneer ik Sonic The Hedgehog 1 opstartte en het SEGA geluid hoorde, had ik een gigantische glimlach op mijn gezicht. En ik bleef maar lachen want het is een heel goed spel. Dit bleef ook zo tijdens het proberen van de andere spellen, want je krijgt 4 delen van Sonic spellen in 1. Namelijk; Sonic The Hedgehog, Sonic The Hedgehog 2, Sonic The Hedgehog 3 en Sonic CD.

Moeilijk, maar…

…toch makkelijker dan dat het vroeger was. Om te beginnen zijn er nu save-games. Dat betekent dat je niet elke keer helemaal opnieuw hoeft te beginnen wanneer je het spel weer opstart. Wat een gigantische verandering is, is dat de beeldverhouding is aangepast naar de huidige generatie TV’s. Vroeger was alles in 3:4 verhouding en tegenwoordig is dat 16:9. Waar eerdere bundels balken aan de zijkant van je scherm plaatsten om het beeld niet uit te rekken, heb je nu alles in breedbeeld. Met als extra voordeel dat je “verder” het level in kan kijken. Je ziet dus meer omgeving. En dat is bij een spel als Sonic heel prettig aangezien hij behoorlijk snel door de levels kan rennen. Maar het is ook mogelijk om het spel in de originele uitvoering te spelen.

De blauwe held van SEGA is weer terug op je scherm! Deze keer niet als filmheld of in een tekenfilmserie: Sonic Origins the game!
De blauwe held van SEGA is weer terug op je scherm! Deze keer niet als filmheld of in een tekenfilmserie: Sonic Origins the game!

Is dat alles?

4 spellen en een optionele update naar huidige tijden, is dat alles? Nee, natuurlijk niet! Er zitten meer extra’s in deze bundel gestopt. Er zijn challenges, ook wel uitdagingen genoemd, voor elk spel. Die worden natuurlijk steeds moeilijker. Ook is er een museum waar je van alles kunt ontdekken en vrijspelen.

Go or No Go

Voor de oudere generatie gamers die nog niet eerder een Sonic bundel hebben gespeeld kan ik deze verzameling zeker aanraden. Voor de nieuwere generatie ook! Sonic Origins krijgt een dikke GO van mij. Heb je al deze spellen al in een eerdere uitgave? Krab jezelf dan nog even achter de oren voor dat je deze bundel haalt.

Sonic Origins facts


Lees ook:
review circuit Superstars game
Review Disney Magical World 2

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.