Buitenspeelgoed

Een speeltoestel in een kleine tuin? Jazeker!

Zijn de mogelijkheden in jouw tuin beperkt, maar wil je wél een leuk speeltoestel voor je kind(eren) maken? Lees onze tips in deze blog.

Zijn de mogelijkheden in jouw tuin beperkt, maar wil je wél een leuke speelplek voor je kind(eren) maken? Geloof me, er is van alles mogelijk! In deze blog vind je tips voor leuke, kleine speeltoestellen die speciaal voor in een kleine tuin zijn.

De hoogte in

Het is natuurlijk heel slim om de hoogte te gebruiken, als je ruimte in de breedte beperkt is. Door de hoogte te gebruiken, kun je alsnog een speeltoestel neerzetten met meerdere leuke elementen. Denk aan een zandbak onderin en een klimgedeelte daarboven. Of, als je liever geen zandbak wil, een picknicktafel met daarboven een speelgedeelte. Een speeltoestel voor kleine tuin hoeft dus absoluut niet saai te zijn, want je kunt nog steeds alle kanten op!

Wel of geen glijbaan in het speeltoestel?

Heb je ruimte voor een glijbaan die bevestigd zit aan het speeltoestel? Dan zou ik daar zeker voor gaan. De meeste speeltoestellen hebben namelijk een glijbaan, dus het maakt je keuze een stuk groter. Daarnaast is het een feit dat kinderen zich ontzettend goed kunnen vermaken met een glijbaan, dus het zal zeker veel plezier extra geven als ze lekker kunnen glijden.
Mocht je nu toch een speeltoestel zonder glijbaan willen, dan zou je eens moeten kijken naar de Smart Action van Wickey. Dit toestel heeft een klimladder, een klimtouw een klimwand en een klimnet en daarnaast een rokstok én een basketbalnet. Dit toestel is dus perfect voor de kinderen die van klimmen en klauteren houden én hij is maar 2.5 meter lang.

Klein maar fijn

Heb je echt maar een klein plekje over in je tuin, dan is de Wickey TinySpot een aanrader. De naam zegt het al: je hebt maar een klein plekje nodig voor dit vrolijke speeltoestel. Dit toestel is speciaal voor de kleinere kinderen van ongeveer drie tot vijf jaar. Het toestel heeft een kort, klein trapje en een glijbaan. Onderin zit een kleine zandbak. Klein, maar fijn!

Een krijtbord in het speeltoestel

Wat ook een hele leuke optie is, is om een krijtbord te maken in je speeltoestel. Dit neemt geen ruimte extra in beslag, maar het biedt wel heel veel extra plezier voor de kinderen! Denk aan een spelletje galgje, boter kaas en eieren, het maken van mooie tekeningen of themaversieringen en ga zo maar door.
Wellicht heb je al een geschikte wand in het speeltoestel die je zelf kunt omtoveren tot krijtbord (krijtbordverf is hier perfect geschikt voor), en anders kun je gemakkelijk een bord maken en tegen een zijkant schroeven.

Accessoires voor nog meer plezier

Accessoires zorgen altijd voor veel plezier. Denk aan een leuk stuurwiel op het speeltoestel, een verrekijker, een telescoop of een telefoon. De fantasie zal volop geprikkeld worden met deze leuke extra’s! Wat ik trouwens ook altijd fantastisch vind, is een bloembak in het speeltoestel. Zo kan je kind zijn of haar eigen bloemetjes of moestuintjes planten en verzorgen.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.