Huis & Tuin

Welke stijl keuken past bij jou

Ben je op zoek naar welke stijl keuken goed past bij jou? In deze blog lichten we verschillende stijlen keukens uit, dus lees maar mee.
Linda - Go or No Go

Ben je op zoek naar welke stijl keuken goed past bij jou? In deze blog lichten we verschillende stijlen keukens uit, zodat je een beeld krijgt van wat past bij welke stijl.

Soorten keukens

Welke stijlen keuken zijn er eigenlijk allemaal? Nou, in dit artikel nemen we de volgende keukenstijlen met je door: de designkeuken, de landelijke keuken, de moderne keuken, de nostalgische keuken, de klassieke keuken en de industriële keuken.

Designkeuken

Een designkeuken, wat is dat nu eigenlijk? Nou, het leuke aan een designkeuken is dat het vooral veel persoonlijke elementen in voorkomen. Omdat er bij een designkeuken veel op aanvraag wordt gemaakt, is het resultaat vaak uniek in zijn soort. Het is eigenlijk een woonstijl die niet in een paar woorden beschreven kan worden. Wat je bij een designkeuken wel voornamelijk ziet, zijn geometrische vormen, mooie effen afrondingen en strakke ontwerpen. Een designkeuken oogt net wat anders dan een standaard keuken en het mooie is dat vaak de ruimte ook optimaal gebruikt kan worden omdat het maatwerk is.

Landelijke keuken

Landelijke keukens zijn enorm populair, net als volledige landelijke interieurs. Houten balken in huis, bakstenen elementen, steen en gietijzer: allemaal elementen die je terug ziet in een landelijke inrichting. Als je specifiek naar keukens kijkt, zie je met name houten elementen terug in de keuken. Dat kan in het keukenmeubel zelf zijn, maar ook in alle accessoires. Ook beton in combinatie met hout is perfect in een landelijke keuken.

Moderne keuken

Een moderne keuken is een keuken die mee verandert met de tijd. Meteen ook iets om rekening mee te houden: een stijl die nu modern is, kan over tien jaar juist uit de mode zijn. Wat je wel altijd terug ziet in een moderne keuken, zijn strakke ontwerpen en gladde oppervlakken. Dat kan in combinatie met glanzende keukenkastjes, zodat je geen saaie uitstraling krijgt.

Nostalgische keuken

Een nostalgische keuken is een combinatie tussen een klassieke en een landelijke keuken. Wees trouwens niet bang, je hoeft heus niet een hele oude oven in je keuken te plaatsen om het nostalgische gevoel te behouden. Je kunt gewoon een moderne oven plaatsen, zolang het design van de keuken maar dat nostalgische behoudt. In een nostalgische keuken zien we met name houten elementen. Een combinatie met een ruwe tegelvloer maakt het helemaal af.
Ook mooie grote ramen die zorgen voor lichtinval zijn hierbij perfect.

Klassieke keuken

Nee hoor, deze keuken is absoluut geen cliché! In een klassieke keuken staat gezelligheid centraal en klassiek kan ook modern zijn. Kijk maar eens naar een SieMatic keuken, die onder andere klassieke keukens bieden met een mooie, moderne uitstraling.
Er wordt met name gewerkt met natuurlijke elementen, wat gezelligheid geeft. Wat je in een klassieke ook terug ziet, zijn patronen of versieringen in bijvoorbeeld de keukenkastjes en klassieke deurknopjes.
Ook met de lampen kun je de klassieke sfeer benadrukken. Denk aan een klassieke hanglamp of kroonluchter.

Industriële keuken

Houd je van robuust en stoer? Dan is de industriële keuken iets voor jou. Denk aan materialen zoals beton, hout, staal, buizen en ijzer. Een natuurstenen keukenblad in combinatie met een van deze materialen is in deze keuken perfect. Houten keukenfrontjes zouden ook fantastisch passen in deze keuken. Wat je niet ziet in deze keuken zijn gladde vormen en glanzende materialen. Integendeel juist: ruw en grof zijn hier juist van toepassing.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

  • Reply
    The Pastel Dream: Retro koelkasten en keukenapparatuur
    7 september 2022 at 11:11

    […] Misschien is het niet helemaal weggelegd voor je (huidige) interieur, maar geef toe: ook jij kwijlt bij het zien van een retro koelkast in een gave pastelkleur. Ze doen je denken aan een nostalgische keuken. […]

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.