Huis & Tuin

Wat te doen met overgebleven grond na een tuinrenovatie?

Het ding met het renoveren van de tuin is wel dat je de overgebleven grond ergens moet weggooien. Lees hier een goede manier.

In de lente gaan de meeste mensen aan de slag met het opfrissen van de tuin zodat er optimaal genoten kan worden in de zomer. Het ding met het renoveren van de tuin is wel dat je de overgebleven grond ergens moet weggooien. Een goede manier om van deze grond af te komen, is door een container te huren. Wil jij hier meer over weten? Blijf dan gerust hieronder verder lezen.

Speciale container

Er werd al kort aangegeven dat je een container kan huren. Hier kan je een speciale container voor huren die aangeduid wordt door de term grond container. In de grond container kan je overgebleven grond verzamelen. Vervolgens zorgt het verhuurbedrijf van de grond container voor de grond afvoeren.

Het is de bedoeling dat je de grond container van tevoren gaat reserveren bij het desbetreffende bedrijf. Vaak is het zelfs mogelijk om 24 uur van tevoren de grond container te reserveren. Het bedrijf zorgt ervoor dat de container bij jou voor de deur wordt neergezet. Wanneer je klaar bent met de tuinrenovatie, wordt de grond container weer opgehaald. Zo hoef jij er niet meer naar om te kijken.

Grootte bepalen

Als je de grond container gaat reserveren, is het wel zo handig dat je weet hoe groot de container moet zijn. Het zou jammer zijn als je uiteindelijk een te kleine container hebt besteld waardoor je een extra container moet reserveren. Je kan achter de grootte komen door te kijken naar het aantal vierkante meters van de tuin en de diepte van de grond.

Aan de hand van een formule wordt het makkelijk om te bepalen hoe groot de grond container moet zijn. Om de grond daadwerkelijk in de grond container te krijgen, kan je een kruiwagen gebruiken. Je kan altijd nog om hulp vragen van een sterk iemand in de omgeving.

Wel en niet toegestaan

Het is wel belangrijk dat goed bekijkt wat je mag weggooien in de grond container en wat niet is toegestaan. Je kan meestal op de website van het bedrijf hier informatie over vinden en anders kan je altijd telefonisch contact opnemen. Het is in ieder geval de bedoeling dat je je houdt aan de regels met betrekking tot wat je wel en niet mag weggooien in de container.

Wat mag er wel worden weggegooid? In ieder geval tuinaarde en schone grond. Hiernaast is het toegestaan om zand en graszoden in de grond container weg te gooien. En wat mag er niet worden weggegooid? Bijvoorbeeld grond die vervuild is geraakt door vloeistoffen. Wortels mogen ook niet in de grond container worden geplaatst. Wil je puin weggooien? Dan kan je beter een andere container huren.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.