Inspiratie

3x waarom de Suzuki Swift mijn favoriete auto is

Ik roep het al vanaf dat ik mijn rijbewijs haalde: de Suzuki Swift vind ik, samen met de Mini Cooper, een van de mooiste auto's die er is.

Ik roep het al vanaf het moment dat ik mijn rijbewijs haalde: de Suzuki Swift vind ik, samen met de Mini Cooper, een van de mooiste auto’s die er is en ooit ga ik daar in rijden! En nu, ruim 15 jaar verder, is het zover.

Mijn eerste auto was de auto die van mijn moeder was geweest: een Renault Clio. Een prima autootje. Hij reed lekker, was vrij betrouwbaar en deed wat hij moest doen. Echter na een paar jaar liet hij me net iets te vaak in de steek onderweg en ging ik over op een Kia Picanto. Eerlijk is eerlijk: deze auto’s zijn prima betaalbaar en ook nog eens kwalitatief goed. Geen enkele keer heb ik pannen gehad met deze auto. Na een aantal jaren, toen ik samenwoonde met mijn vriend, besloten we dat we aan één auto voldoende hadden. Dat duurde overigens niet lang, want ik miste mijn tweede autootje enorm. En jawel, opnieuw kocht ik een Kia Picanto, want die vorige was zo betrouwbaar, dus waarom niet. Ook deze Kia Picanto heeft ze geen enkele keer laten zitten onderweg, maar was eind vorig jaar toch wel echt aan zijn eindje aan het lopen. En dus ging ik op zoek naar een nieuwe auto.

Daar was dan toch eindelijk de Suzuki Swift

Dat duurde niet lang, maar ik herinnerde mijn wens voor een Suzuki Swift of Mini Cooper natuurlijk nog altijd. Na even rondkijken op internet was al vrij snel duidelijk dat de Mini Cooper boven mijn budget lag, dus een Suzuki Swift ging het worden. Inmiddels rijd ik er alweer een half jaar in rond en ik ben er zó happy mee! Maar waarom dan?!

1. De uitstraling

Ja, ik vind de Suzuki Swift gewoon echt een hele mooie auto. Hij heeft een snelle uitstraling en daar houd ik persoonlijk wel echt van. De neus van de auto is lekker groot en strak, met mooie grote koplampen en onderin mistlampen. Eigenlijk vind ik gewoon alles mooi aan de Suzuki Swift, ik voel me altijd een beetje trots als ik er in rondrijd. Zéker als ie net door de wasstraat is geweest!

2. De ruimte

De Suzuki Swift is een fijne, compacte auto, maar tóch heb je behoorlijk wat ruimte binnen. Als ik de achterbak vergelijk met mijn Kia Picanto, dan is die van de Suzuki Swift een maatje groter. Heel fijn, want in mijn Picanto kon ik amper boodschappen achterin zetten en dat kan in de Swift prima. Ook wanneer mijn pubers op de achterbank zitten hebben ze voldoende ruimte en voel ik geen knieën in mijn rug. Het feit dat hij vijfdeurs is vind ik ook erg fijn, want instappen via de voorkant, achter een stoel door, vind ik altijd vreselijk.

3. Hij rijdt heerlijk

Niet onbelangrijk: een auto moet natuurlijk lekker rijden. Nou, dat doet een Suzuki Swift wel hoor! Vergeleken met mijn vorige auto’s kan mijn Suzuki Swift lekker snel optrekken en hij rijdt als een zonnetje! Ik heb me ook laten vertellen dat een Swift vele kilometers mee kan, dus als het goed is kan ik hier nog jaren mee vooruit!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.