Noord-Holland Uitstapjes met je kids

Een dagje Volendam met jonge kinderen

Volendam haven
Joyce

Volendam is de plek waar veel toeristen heen gaan als ze ons lang bezoeken. Maar is het ook leuk voor ons? En hoe zit het dan met jonge kinderen? Daar heb ik maar één antwoord op: Ja! Volendam kan je zeker bezoeken met jonge kinderen. Er is genoeg te doen en te beleven voor een hele dag weg!

Toerist in eigen land

Ik hang graag de toerist uit en zeker in eigen land. Ons landje heeft veel mooie plekken om te bezoeken. Volendam stond al een lange tijd op mijn lijstje. Als ik aan dit dorpje denk dan denk ik aan klederdracht, oude huisjes, vis en boten. Maar is dat ook daadwerkelijk zo? Op een zonnige zaterdag besloot ik samen met mijn kinderen en ouders richting Volendam te gaan. De toerist uithangen in eigen land.

Op de foto in klederdracht

Bij Rent & Event in Volendam kan je ontzettende leuke activiteiten boeken. Los van elkaar, maar ook als combi. En wat handig is, is dat je niet meer in de rij voor de kassa hoeft te staan, want je hebt je ticket online al gekocht. Mij leek het geweldig om op de foto te gaan met klederdracht. Dus besloten we die activiteit te boeken. Bij de haven heb je erg veel fotografen die dat aanbieden. Wij gingen naar binnen bij fotograaf Volendam waar we mochten kiezen uit twee mooie achtergronden. Na het kiezen mochten we mooie klederdracht aan en konden we op de foto. Binnen een kwartier stonden we weer buiten en waren we een mooie foto rijker. Vooral Isabel vond de kleding fantastisch en vond het jammer dat ze het niet langer mocht dragen. Een once in a lifetime experiment. Een foto in klederdracht stond al een tijdje op mijn lijstje! Dus check.

Van Volendam naar Marken

Als je naar Volendam gaat kan je ook met de boot naar Marken. Combineer je die met een andere activiteit dan krijg je korting, dus zeker het uitzoeken waard! De Volendam Marken Expressboottocht brengt je in 30 minuten van Volendam naar Marken. Welk kind vindt het nou niet leuk om op een boot te zitten. Ik had twee kinderen die genoten van de boot, het water en de bootjes die langs kwamen varen. Daarnaast was onze kapitein ontzettend kindvriendelijk. Even een grapje, groeten zoals een kapitein dat doet en de beste plekken aanwijzen. Ik kan niet anders dan zeggen dat dit tripje echt de moeite waard is met jonge kinderen. Mijn kids genoten van deze boottocht!

Marken lijkt wel een museum

Als ik van de boot af kom krijg ik het gevoel alsof ik in het Zuiderzee museum ben aangekomen. De huisjes, de sfeer en die heerlijke kleine steegje. Marken is anders dan Volendam, maar ook ontzettend mooi om te bezoeken. Het dorpje is klein, dus ideaal om met kinderen in rond te banjeren. Ze rennen samen van het ene plekje naar het andere. “Mama, kijk hier eens!” “Mama, wil je een foto maken?” We bezoeken het kaaswinkeltje, de klompenmakerij en strijken neer bij een cafeetje in het dorp voor een lekker koel glas ice tea green. Alsof je terug bent gegaan in de tijd. Marken is echt een bezoekje waard.

Volendam versus Marken

De haven bij Volendam is druk en erg toeristisch. Hier in Marken komen we maar af en toen iemand tegen. En dat is heerlijk. Ook de huizen zijn hier anders dan in Volendam en de straatjes voelen als vroeger. De steentjes en de smalle stukjes. We genieten van de zon en de sfeer. Hier kunnen we wel dagen blijven! En de mensen zijn super vriendelijk. Vooral Isabel wordt vaak aangesproken. Of ze een stukje kaas wil, een foto wil maken met echte klompen of even kijken in een huisje. Kindvriendelijk is dit dorpje zeker. Daarnaast is dit dorpje ook fotogeniek. Zoveel mooie plekjes om foto’s te maken. Die heeft Volendam iets minder.

Kaas proeven en afkoelen

Na het kopen van echte klompen-sloffen besluiten we terug te gaan naar de boot. We willen namelijk nog even genieten van Volendam. Naast de haven is er een kaaswinkel waar je ook een rondleiding kan krijgen. Dat besluiten we niet te doen, maar we gaan wel binnen kijken. Lunchen is niet nodig, want je krijgt hier elke seconde een stukje kaas aangeboden. De één nog lekkerder dan de ander. En ook de kinderen genieten. We kopen een heerlijk stuk belegen kaas en lopen verder. Aan het einde van de haven zien we een klein strandje waar de kinderen even af kunnen koelen. Het is behoorlijk warm en dit is wel lekker.

Dagje Volendam afsluiten met kibbeling

De haven van Volendam is lekker druk, wat ik enorm gezellig vind na de corona tijd. Alle terrasjes zitten vol en ook de winkeltjes hebben geen gebrek aan klandizie. Aan het begin van de haven zit een erg goede viswinkel waar je heerlijke kibbeling kan eten (hier vind je trouwens ook een fantastisch recept om eigen kibbeling te maken). Een dagje Volendam moet je natuurlijk in stijl afsluiten. De kinderen genieten zichtbaar en terwijl zij eten, besluit ik voor mezelf ook sloffen te kopen. Super leuk toch om straks met zijn drieën dezelfde sloffen te hebben? En mocht de winkel niet jouw maat hebben dan zijn er nog genoeg winkels die jouw maat wel hebben!

Nog meer leuke activiteiten voor kinderen

Wij hebben erg genoten van onze dag in Volendam, maar er zijn nog veel meer activiteiten die je kan doen met jonge kinderen. Wat dacht je van een kinderspeurtocht? Of samen fietsen? Maar ook kijken hoe de stroopwafel hier worden gemaakt behoort tot de mogelijkheden. Kijk vooral even op de website van Rent & Event voor de mogelijkheden. Zij hebben veel dingen die je al vooraf kan boeken. Met jonge kinderen naar Volendam? Wij zeggen zeker doen! Er is er genoeg te doen en te beleven.

rent en event Volendam




♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 



No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.