Inspiratie

Is de Peugeot 308 een fijne gezinsauto?

Ben je op de Peugeot 308 uitgekomen? In dit artikel kijken we of de Peugeot 308 geschikt is als gezinsauto, dus lees maar mee!

Ben je aan het rondkijken voor een andere auto, en dan met name een auto die kan dienen als gezinsauto? En ben je op de Peugeot 308 uitgekomen? In dit artikel kijken we of de Peugeot 308 geschikt is als gezinsauto, dus lees maar mee!

Om te beginnen eerst een kleine opmerking vooraf: of een gezinsauto geschikt is, is natuurlijk heel persoonlijk. Heb je een klein gezin of een groot gezin, wil je juist veel ruimte bij de benen, of meer bij de achterbak, vind je vijf deuren belangrijk of vind je drie ook prima, enzovoorts. In dit artikel gaan we uit van een gemiddeld gezin van vier personen en spreken we de specs door van deze auto, zodat je zelf kunt bepalen of dit goed passend is.

De breedte van de Peugeot 308

De Peugeot 308 is een brede auto, dat zal je merken als je achter het stuur kruipt. Van deur tot deur is deze auto ongeveer anderhalve meter breed. Er zitten grote, brede stoelen in en je hebt vanzelfsprekend voldoende beenruimte bij een gemiddelde lichaamslengte. Mocht je tenger zijn, dan zijn de stoelen behoorlijk groot.

Op de achterbank

Dan komen we bij de beenruimte achterin. Deze ruimte is niet al te groot. Kinderzitjes zijn geen enkel probleem en jonge kinderen kunnen ook heerlijk zitten, maar wanneer je tieners in de groeispurt schieten en je bent zelf als bestuurder ook niet opvallend klein, dan zul je wellicht wel eens een knie van je zoon of dochter in je rug voelen.
Met een jonge drieling zit je trouwens met deze auto ook goed, want er kunnen drie kinderzitjes naast elkaar in.

Wat helaas mist in deze auto is een 12V aansluiting, ideaal voor bijvoorbeeld het opladen van de smartphones of tablets. Nu kun je dit natuurlijk wel oplossen met een lange kabel vanaf voorin, maar wel goed om rekening mee te houden.

De achterbak

De achterbak is ruim. Dat houdt in dat je er zeker een kinderwagen in kwijt zou kunnen, of een campingbedje en nog heel wat bagage. Genoeg ruimte dus, hoewel je voor een week of twee vakantie wellicht wel een extra dakkoffer nodig hebt voor alle spullen en de kinderwagen.

Hoe rijdt ie?

Ik heb me laten vertellen dat de Peugeot 308 heerlijk rijdt. Ik heb wel eens ooit in een ouder model gereden, maar nog niet eerder in een nieuwe. De radio-installatie doet het heerlijk (ook niet geheel onbelangrijk al zeg ik het zelf); je kunt met gemak lekker meezingen zonder jezelf erbovenuit te horen.
De auto heeft vijf versnellingen en trekt prima op als je er de snelweg mee op gaat.
Ook is de auto vriendelijk voor het milieu: De Peugeot 308 heeft energielabel B, wat prima is!

Stationwagen?

Je kunt natuurlijk, als je echt wat meer ruimte nodig hebt, ook kiezen voor de stationwagen variant. Deze biedt vanzelfsprekend meer ruimte en die dakkoffer kun je hier wel achterwege laten.
Ook in beenruimte zal dit wellicht wat extra’s bieden, dus een goede optie als je kinderen al wat ouder zijn en je genoeg spullen mee te sjouwen hebt tijdens een autovakantie!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.