Blogtips

Gezellig op de blogboot in Giethoorn!

Tijdens een rondvaart door het pittoreske Giethoorn werden mij en mijn leuke medebloggers diverse producten gepresenteerd op de blogboot.
De Nijhofjes

Tijdens een prachtige en informatieve rondvaart door het pittoreske Giethoorn werden mij en mijn leuke medebloggers diverse nieuwe producten gepresenteerd op de blogboot. Zo maakte we kennis met de nieuwste producten van SodaStream, werden we actief aan het werk gezet met een balspel en leerden we ook nog eens dat fietstassen best hip kunnen zijn. En dit allemaal op een boot! Ook zo nieuwsgierig geworden? Lees dan nu verder!

De Blogboot

De blogboot! Tja, de naam verklapt al het een en ander, maar wat is dat nou precies? Het is een boot, vol bloggers, waar op een leuke, creatieve en leerzame manier bloggers kennismaken met nieuwe producten. Je leert niet alleen over nieuwe producten, maar maakt ook nog eens kennis met andere leuke medebloggers. En ja, in het echt zijn ze allemaal nog veel leuker dan online! Dus het was ook nog eens een super leuk sociaal experiment! En dat allemaal op een boot in het prachtige Giethoorn. Naast de presentatie van nieuwe producten hebben we ook kennis kunnen maken van een stukje geschiedenis van Giethoorn. Dit allemaal dankzij onze schipper Jan!
De blogboot is een initiatief van Marguerita Bisschop van Marstyle.

Hotel de Harmonie

Maar liefst twee dagen verbleven we in Giethoorn. Dit kwam ons goed uit want daarmee konden we de eerste dag op ons eigen gemakje kennis maken met dit pittoreske dorpje in Overijssel. Op uitnodiging van Kris, initiatiefnemer van Giethoon Village, mochten we verblijven in Hotel de Harmonie.
Het hotel is met 16 kamers een knus hotel. Het heeft een eigen restaurant en een eigen aanlegplek voor bootjes. Het hotel, hoe kan het ook anders in Giethoorn, ligt aan het water. De harmonie ligt aan de rand van Giethoorn en daarmee net iets buiten het druk bezochte centrum. Het centrum is overigens goed te bereiken, echter is de leukste manier om naar de kern van Giethoorn te gaan natuurlijk per boot.

Bootje varen in de avond

Nadat we onze kamer hebben gecheckt en onze spullen geïnstalleerd was het tijd om te gaan varen. We hadden een eigen fluisterbootje tot onze beschikking gekregen en besloten om een tocht van 2 uur af te leggen. Daar waar vroeger alles met de kaart ging, kan je tegenwoordig gebruik maken van een app. Je voert in welke route je wil afleggen (1, 2 of 3 uur) en gaan met die boot!

Wat een aanrader om in de vroege avond een bootje te gaan huren. Het is heerlijk rustig en je kan volop genieten van de wateren, de natuur, de dieren en al het moois wat Giethoorn te bieden heeft. Zeker als je geen ervaren schipper bent is dit de manier om je vaarkunsten onder de knie te krijgen, gezien je vrijwel geen tegenliggers tegen komt. Samen met mijn partner in crime, Nathalie, heb ik genoten van een avondje rust, natuur en even alleen zijn. Want hoe vaak ik tijdens de bootvaart ook zei ‘oh dit is zo leuk om je kinderen te doen’ kan ik het niet ontkennen dat dit ook wel erg rustgevend was om zo’n uitje voor jezelf te doen.

Een sportieve start

Na een prima ontbijt buffet in het hotel was het tijd om samen met andere bloggers op de boot te stappen. Maar voordat we op de boot gingen maakten we eerst kennis met Tom van Brookline. Hij dacht ons dames wel even aan het sporten te kunnen brengen voordat we op de boot zouden gaan stappen. Ik weet niet hoe sportief we er allemaal uit zagen, maar op een klein eilandje, ja omringt met water, een nieuwe bal spel testen? Hee, ik noem het zeer creatief bedacht! Het duurde dan ook niet lang voordat de eerste bal in het water lag… Ik mag hier toch gerust aan toevoegen dat niemand minder dan Tom zelf de eerste bal in het water trapte 🙂 . Ik zeg petje af voor de dames die zich waagden aan het spel en het er goed van af hebben gebracht! Ook nieuwsgierig geworden naar het spel? Lees snel verder.

Crossnet

Hoe leuk begon Tom van Brookline aan zijn verhaal over de herkomst van Crossnet. Crossnet is werelds eerste Four Square volley- en voetbalspel voor in je tuin, in het park of op het strand. Crossnet is een balspel bedacht door 3 Amerikaanse vrienden en het is in de Verenigde Staten dan ook een groot succes. Vanwege het grote succes is het naar Europa gehaald en kan je het in Nederland o.a. verkrijgen bij Intersport.

Hoe speel je Crossnet

Bij zowel de volleyeditie als bij de voetbaleditie van Crossnet gelden dezelfde regels. Het doel lijkt makkelijk, de bal moet de grond raken in het vak van je medespelers. Je zult echter al snel merken dat dit niet altijd even makkelijk gaat wanneer je te maken hebt met fanatieke spelers. Uiteraard geeft dit het spel wel weer meer uitdaging.

De regels

Je speelt het spel rondom het Crossnet met 4 spelers. De vier vakken worden genummerd van 1 t/m 4 en in elk vak staat een speler. Het doel is om de bal in je eigen vak hoog te houden en in het vak van een andere speler de grond te laten raken. Je kunt altijd meerdere spelers toevoegen door deze buiten het veld te plaatsen. Ben je als speler uitgeschakeld? Dan kan je back-up speler plaats nemen.

Je hebt een voetbal- en een volleybalvariant. Je kan het spel natuurlijk in je eigen tuin spelen, maar hoe leuk is het dat je Crossnet mee neemt op vakantie en het neerzet op de camping, of mee neemt naar het park of een dagje strand. Je zult al snel merken dat het veel meer is dan een spel alleen, want voor je het weet spelen voor jou wildvreemde mensen mee en heb je naast een leuk sportief spel ook nog eens een sociaal spel. Nieuwe vrienden maken op een camping was nog nooit zo leuk!

Soda Stream

De SodaStream is bij ons thuis heel erg geliefd, ik was dus heel erg blij dat we nieuwe producten gepresenteerd kregen. Zo maakten we kennis met de nieuwe vaatwasser bestendige flessen (hoe fijn is dat) en is er een sleeve op de markt gebracht voor het koel houden van je drankje. Deze sleeve is verkrijgbaar met diverse printjes waardoor het ook voor onze tienerdochter aantrekkelijk maakt om een fles mee naar school te nemen.

Nieuwe SodaStream smaken

Wat ik zelf de leukste verrassing van SodaStream vond waren de nieuwe smaken: Bio Smaken. Wij maakten kennis met de smaken. Opvallend is dat deze bio smaken geleverd worden in glazen flessen in plaats van de huidige plastieken flessen. Zeker weer een winst voor SodaStream dus. Deze smaken zijn alleen te koop op de website van SodaStream.

New Loox

Nadat we een verhaaltje hebben gekregen over wat voor een fietsland Nederland is en hoe vele moeders bepakt op de fiets stappen, maakten we kennis met de fietstassen van New Looxs. Ik kan dat ‘Nederland fietsland’ wel beamen. Daar waar ik zelf in Duitsland woon, krijg ook ik vaak de vraag gesteld hoe de Nederlandse moeders dat toch allemaal doen met een kind voorop de fiets, achterop de fiets of zelfs met een Maxi Cosi! En vrijwel altijd zonder helm en dan dwars door de drukke stad heen, hoe dan? Ik vond het dus erg leuk om te horen dat Nederlandse moeders hier erg relaxed in staan en het gewoon doen door het te doen.

Oké, terug naar de fietstassen. Als ik zelf aan fietstassen denk, denk ik vaak aan wat oubollige tassen waarmee je liever niet gezien wil worden. Dat moest New Looxs ook gedacht hebben, want die hebben flink wat creativiteit er op los gegooid. Leuke printjes, diverse soorten tassen en allen ook nog eens te gebruiken als een ‘normale’ tas.

Interessant voor jongeren

Daar waar de meeste jongeren niet gezien willen worden met fietstassen, kan ik mij voorstellen dat de tassen van New Looxs wel interessant kunnen zijn voor een jonger publiek. Naast de standaard tassen hebben ze ook sporttassen die je makkelijk op je fiets kan klikken.

Tendo Nomi

Wij kregen de leuke schoudertas ‘Tendo Nomi’ mee naar huis en ik kan je zeggen dat ik hem graag gebruik. De tas is meer dan alleen een fietstas. De handige schouderband zorgt er voor dat je hem makkelijk overal mee naar toe neemt. De tas is voorzien van meerdere opbergvakjes en heeft zelf een laptop/tablet vak. Ideaal voor als je op de fiets naar je werk gaat. De tas is ruim, maar geen sta-in-de-weg. Momenteel gebruik ik het laptopvak voor luiers en luierdoekjes, ik hoef op deze manier geen extra luiertas mee te nemen, en de luiers liggen niet los in de tas. Ideaal voor een fietstocht met het gezin!

Reistips : Innsbruck en Bodegraven – Reeuwijk

De zomer komt er weer aan en dan mogen de reistips natuurlijk niet ontbreken. Een zeer mooie reistip die we kregen is Innsbruck. Het prachtige Innsbruck gelegen in Oostenrijk staat voornamelijk bekend als wintersportlocatie. Hoe leuk is het dan ook dat wij van Innsbruck Tourismus een boek hebben gekregen met diverse reisverslagen over Innsbruck die niet alleen in de winter hebben plaats gevonden.

Innsbruck biedt in de zomer niet alleen een mooie stad om te bezichtigen, maar is qua natuur ook echt de moeite waard. Mooie wandelingen door de bergen, sportieve fietsroutes of tochtjes met de cabinelift zijn slechts een paar voorbeelden die je in de natuur kan ondernemen. Door de perfecte combinatie van stad en natuur is een stedentrip naar Innsbruck ook zeer geliefd bij natuurliefhebbers en gezinnen.

Bodegraven – Reeuwijk

Uiteraard zijn er in eigen land ook vele mooie plekken te verkennen. De streek Bodegraven / Reeuwijk is daar een goed voorbeeld van. Ook hier kan je genieten van de natuur in het groene hard van Nederland. Wandelen, fietsen en zelfs bootje varen, kortom genoeg vertier voor vakantie plezier.

De gemeente Bodegraven gaf ons een heerlijke warme deken, die goed van pas komt voor het buitenleven waar mijns inziens de gemeente Bodegraven ook voor staat. Hoewel ik er zelf nog nooit geweest ben, heb ik inmiddels ontdekt dat er een Landalpark in de directe omgeving is. Als groot vakantiepark-fan is dit wellicht een leuke locatie om eens te gaan bezoeken. Want hoewel wij inmiddels al heel wat jaren in Duitsland wonen, houden wij thuis gewoon van de Nederlandse kaas. En laat Bodegraven nou bekend staan om de kaashandel. Met een eigen Kaasmuseum (waar we ook nog eens een uitnodiging voor kregen), de wandel- en fietsroutes en het bootje varen is het zeker een leuke optie voor ons gezin!

Blogboot

De blogboot is zeker een aanrader voor bloggers die kennis willen maken met nieuwe producten, andere bloggers of gewoon eens goed willen netwerken. Het is niet alleen leerzaam maar ook erg gezellig en goed verzorgd. Wij hadden dit keer een drankje op de boot en een lunch na afloop met elkaar, ik begrijp dat een andere keer tijdens de rondvaart een hapje en drankje aanwezig was. Bij deze wil ik nogmaals iedereen bedanken die hier aan mee gewerkt hebben, zowel de bedrijven als de bloggers en uiteraard in het speciaal Marguérita.





♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 



No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.