10 jaar 11 jaar 12 jaar 7 jaar 8 jaar 9 jaar Game reviews Inspiratie

{ Game Review } | Zorro the Chronicles

Myrthe

Vroeger keek ik zelf geregeld naar de serie Zorro. Met in de hoofdrol de Spaanse (?) held die met zijn sabel diverse vijanden kan verslaan. Samen met zijn paard Tornado trekt hij erop uit om het onrecht in de wereld te bestrijden. Hoewel de serie van vroeger ‘echt’ was, is er nu een tekenfilmserie van de jeugdheld gemaakt. Deze serie is de basis voor een nieuwe game over Zorro: Zorro, The Chronicles. Deze game is nu verkrijgbaar voor de pc, PlayStation 4 en 5, Xbox One, Xbox Series X|S en voor de Nintendo Switch. Ik probeer het spel uit voor het laatste device. Nou ja, de oudste probeert het spel uit, ik kijk toe en hoor wat zij er van vindt ;-).

De game

Het spel is bedoeld voor kinderen van ongeveer 7 tot 12 jaar. De oudste is 9, dus die past prima binnen deze categorie. Hoewel je verschillende talen kunt kiezen om het spel in te spelen, is Nederlands er daar geen van. Dit zorgt er bij ons wel voor dat ik geregeld een handje moet helpen met vertalen. De uitleg en het verhaal zijn namelijk allemaal in het Engels, en dat is nog best moeilijk. In het spel kruip je in de huid van Zorro, of zijn zus Ines. Je kunt kiezen uit diverse avonturen om te spelen. De volgorde hiervan kun je met behulp van de kaart zelf kiezen. Zo kun je een schatkist zoeken, Tainah bevrijden uit een warenhuis waar ze gevangen zit of de bewoners bevrijden uit de stad waarvan de rivier vergiftigd is.

Deze serie is de basis voor een nieuwe game over Zorro: Zorro, The Chronicles. Deze game is nu verkrijgbaar voor de switch en meer.

Vechten

Op diverse plekken staan bewakers, waar Zorro graag het gevecht mee aan gaat. Er wordt duidelijk uitgelegd hoe je moet vechten en welke moves je allemaal kunt maken. Hilariteit alom als Zorro ervoor zorgt dat de bewakers in hun onderbroek komen te staan met hun broek op hun enkels. Tijdens de game kun je punten verzamelen waar je uiteindelijk diverse moves mee kunt kopen. Hierdoor ben je nog sterker in het spel! Met verschillende acties (bijvoorbeeld door drie bewakers te verslaan) kun je extra punten halen. Doordat je bij aanvang van het spel kunt kiezen voor de makkelijke of de moeilijke variant is het nog lang door te spelen!

Deze serie is de basis voor een nieuwe game over Zorro: Zorro, The Chronicles. Deze game is nu verkrijgbaar voor de switch en meer.

Go or No Go

De meiden hier zijn allebei fan van het spel! Ze vinden het avontuur erg spannend en leuk om te spelen. De jongste (7) verliest wat sneller haar aandacht, voor de oudste is het echt een leuk spel. Het enige nadeel is dat de teksten in het Engels zijn, waardoor ze het niet helemaal alleen kan spelen. Na een paar keer spelen weet ze echter wel hoe het spel bediend moet worden en heeft ze onze hulp steeds minder nodig. Wat ons betreft een echte GO: hier kunnen ze zich uren mee vermaken!

Winnen!

Wil jij dit toffe spel winnen voor op de Nintendo Switch? Dat kan, want wij mogen dit spel ook nog eens een keer weggeven! Om kans te maken laat je hieronder of op Facebook weten dat je mee doet.

Op 26 juni 2022 wordt de winnaar bekend gemaakt!
UPDATE: De winnaar is bekend: Gefeliciteerd Kevin, je hebt een bericht ontvangen van ons.

Deze serie is de basis voor een nieuwe game over Zorro: Zorro, The Chronicles. Deze game is nu verkrijgbaar voor de switch en meer.

Zorro The Chronicles Facts

 • Adviesleeftijd: 7 tot 12 jaar (PEGI leeftijd 7)
 • Multiplayer: nee
 • Genre: Actie
 • Taal: Engels
 • Verschijningsdatum: juni 2022
 • Consoles: Pc, PlayStation 4 en 5, Xbox One, Xbox Series X|S en voor de Nintendo Switch
 • Adviesprijs: € 39,99 en online hier te koop
♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 5 Comments

 • Reply
  Brenda
  21 juni 2022 at 23:33

  Hoi, Zorro keken we vroeger altijd thuis. Mijn dochter is er ook weg van. Dit zou een heel leuk cadeau zijn voor Haar!
  Groetjes

 • Reply
  Hille Morel
  21 juni 2022 at 20:49

  Ik zou graag mee doen voor mijn 7 jarige zoon, dat zou super leuk zijn om te winnen!

 • Reply
  Vandecasteele Linda
  21 juni 2022 at 20:20

  mijn kans gewaagd voor mijn metekindje Elliana

 • Reply
  Linda Zwijnenburg
  21 juni 2022 at 19:45

  Wat een leuke winactie weer. Ze zijn hier allebei fan van de switch én van Zorro, dus dit zullen ze een te gek cadeau vinden! Ze zijn volgende maand allebei jarig (tweeling), hoe geweldig zou het zijn als ze dit als cadeau krijgen. Ik zie nu al hun stralende gezichtjes voor me en de gezelligheid van vriendjes die dit ook willen komen spelen 😉

 • Reply
  Hullebus wilfried
  21 juni 2022 at 18:53

  vlug mijn kans gewaagd voor mijn kleindochter ilona

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.