5 jaar 6 jaar 7 jaar 8 jaar Game reviews

{ Game Review } | My Little Pony – Op avontuur in Hoefdorp aan Zee

Myrthe

Het is feest! En niet alleen omdat er een nieuw spel uit is van My Little Pony, maar het is in het spel zelf ook groot feest. Het is tijd voor Hoefdorp aan Zee-dag. En Sunny heeft er ongelooflijk veel zin in. Helaas is er een pony die de sfeer wil bederven. Diverse aankondigingsposters in Hoefdorp aan Zee zijn ondergeklad. Dat vindt natuurlijk niemand leuk! Tijdens het spel gaat Sunny haar best doen om er achter te komen wie deze feestelijke dag wil verpesten. Terwijl ze daarmee bezig is komt ze allerlei obstakels tegen, die ze met haar magische krachten op moet weten te lossen. Ik speel de game op de Nintendo Switch, maar hij is ook verkrijgbaar voor de PlayStation 4, Xbox One en PC.

My Little Pony – de game

Hoewel My Little Pony al in 1983 voor het eerst gelanceerd werd, is ze nog steeds niet uit de gratie. Sterker nog: in 2021 is er een compleet nieuwe generatie opgestaan! Op Netflix komt dan de speelfilm My Little Pony: Een nieuwe generatie (moeilijker wordt het niet, haha) uit waarmee een nieuwe generatie pony’s wordt geïntroduceerd aan een nieuwe generatie kinderen. Waar de nieuwe generatie zich op instelt, is om kinderen te laten ontdekken wat hen zo uniek maakt. Helemaal van deze tijd dus! De game is een logisch vervolg op de lancering van deze nieuwe generatie.

Het verhaal

In dit spel kruip je in de huid van Sunny. Ze wil dolgraag dat de Hoefdorp aan Zee-dag een groot succes wordt. Met haar magische krachten zal ze er dan ook alles aan doen om zoveel mogelijk obstakels te verwijderen. Het begint al met het konijnenhoeden, waar ze Hitch mee gaat helpen. Dat is een belangrijk spel wat gespeeld wordt, en de konijnen lopen door het hele dorp! Sunny verzamelt de konijnen voor hem en het konijnenhoeden (wat dus niets met hoeden voor op je hoofd te maken heeft, maar met het bij elkaar houden van de konijnen) kan gelukkig toch doorgaan!

De game

Terwijl je sterren verzamelt loop je door naar de volgende plek. Heel fijn dat er een vlinder is die je steeds de weg wijst. Zo loop je zeker goed! Op sommige plekken staan zelfs pijlen van sterren op de grond zodat je de goede kant op gaat. Aangekomen in het dorp is er weer een groot probleem: alle posters zijn beklad. Sunny gaat op onderzoek uit om te weten te komen wie dat gedaan heeft. Gelukkig krijgt ze hulp van de creatieve Izzy, die de posters weer mooi weet te maken. Steeds als er een spiegel in beeld komt, kan Sunny andere kleding aantrekken. Zo is ze altijd dressed for the occasion!

Het is feest! En niet alleen omdat er een nieuw spel uit is van My Little Pony, maar het is in het spel zelf ook groot feest.

Tijdens het spelen unlock je diverse minigames. Het spel zelf speel je alleen, de minigames kun je wel in de multiplayer-modus spelen.

Ook het zelfvertrouwen van de kinderen die het spel spelen wordt opgekrikt terwijl ze met de game bezig zijn. Zo is er bijvoorbeeld een pony die niet weet wat ze aan moet trekken en erg onzeker is. De boodschap die wordt gegeven is dan dat iedereen mooi en goed is zoals hij of zij is. Heel belangrijk voor de jonge kinderen die het spel spelen!

Het is feest! En niet alleen omdat er een nieuw spel uit is van My Little Pony, maar het is in het spel zelf ook groot feest.

Bediening

Het spel is het gemakkelijkst te spelen als je de Switch gewoon in je handen houdt. Je hebt namelijk de knoppen aan beide kanten van de Switch nodig om het spel te spelen. Via het televisiescherm kan het ook gespeel worden, je hebt dan wel in beide handen een controller. Dit kan voor hele kleine handjes wat moeilijker zijn. De jongste (7 jaar) heeft al vrij snel door hoe de bediening werkt en vindt het een fantastisch spel.

Het is feest! En niet alleen omdat er een nieuw spel uit is van My Little Pony, maar het is in het spel zelf ook groot feest.

Go or No Go

Mede door de leuke verhaallijn en de opdrachten die je steeds krijgt, blijft het leuk. De kleine opdrachten maken dat de aandacht erbij blijft. Heel fijn voor de wat jongere kinderen. Ook de vrolijke kleurtjes spreken voor zich. Natuurlijk is het al helemaal te gek dat de pony’s een rol spelen in dit spel. En dat je zelf in de huid kunt kruipen van een pony: hoe leuk is dat!? Wat de dames hier betreft is het een dikke GO! Ze vinden het echt een heel leuk spel, en spelen het heel graag!

My Little Pony – Op avontuur in Hoefdorp aan Zee – Facts

 • Adviesleeftijd: 5 jaar en ouder (PEGI leeftijd 3)
 • Multiplayer: nee
 • Genre: avontuur
 • Taal: Engels
 • Verschijningsdatum: mei 2022
 • Consoles: Nintendo Switch
 • Adviesprijs: € 39,99 en online hier te koop
♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 2 Comments

 • Reply
  Roel
  2 juli 2022 at 18:01

  Is deze alleen in het Engels? Dat zou je niet zeggen ahv de vertaalde titel en de Nederlandse reclamefilmpjes

  • Reply
   Linda - Go or No Go
   4 juli 2022 at 16:50

   Hij is inderdaad ook in de Nederlandse versie te koop bij bijvoorbeeld Intertoys 🙂

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.