Vakantie in Europa Voorjaarsvakantie Zomervakantie

3x tips voor een kindvriendelijke vakantie in Alicante

Alicante is een prachtige zonbestemming om te bezoeken. Zowel voor jong & oud is er genoeg te beleven. Lees verder voor onze tips

Alicante is een prachtige zonbestemming om te bezoeken. Zowel voor jong & oud is er genoeg te beleven. Ben jij van plan om met je kinderen op vakantie te gaan naar Alicante? Lees dan gauw verder. Hieronder vind je tips voor en bezoek aan Alicante met kinderen. Zo wordt jouw reis een onvergetelijke vakantie voor zowel jij als je kinderen!

Bezoek het plein ‘Explanada de España’

De meeste mensen komen met het vliegtuig aan in Alicante. Een vlucht naar Alicante is eenvoudig te vinden en ook met kinderen is reizen met het vliegtuig erg comfortabel. Op de eerste dag wil je waarschijnlijk nog even kunnen uitrusten en niet een te drukke activiteit ondernemen. Een bezoekje aan het plein ‘Explanada de España’ is dan de perfecte uitkomst. Het plein is gemaakt van mozaïektegels en het wemelt er van de palmbomen. Aan het plein vind je veel restaurantjes en terrassen waar je even lekker kunt gaan zitten. Geniet er van een hapje en drankje na een lange reis en kom alvast helemaal in de vakantie sfeer in de zonnige stad!

Culturele activiteit met kinderen: ‘Castillo de Santa Bárbara’

Als je de stad Alicante bezoekt met kinderen kan een bezoekje aan het 9e eeuwse Kasteel ‘Castillo de Santa Bárbara’ niet ontbreken. Het kasteel ligt op een 166 meter hoge berg en is zowel per voet te bereiken als met de lift, tegen een kleine vergoeding. Vooral als de kinderen wat ouder zijn, is het aan te raden om te gaan lopen en te genieten van de prachtige uitzichten tijdens de wandeling. Reis je met kleuters? Dan kun je beter met de lift gaan, want daarvoor kan de lange wandeling nog weleens te zwaar zijn. Vanaf het kasteel kijk je uit op het strand, de zee en de stad. Zeker een aanrader voor cultuur- en avontuurliefhebbers!

Ga naar het kindvriendelijke strand ‘Playa de San Juan’

Alicante heeft veel verschillende stranden waaraan je heerlijk kunt relaxen. Toch is het met kinderen fijner om voor een wat rustiger strand te gaan. Een goed voorbeeld van een rustig strand is ‘Playa de San Juan’. Dit strand is erg groot en er zijn relatief weinig mensen in vergelijking met bijvoorbeeld ‘Playa del Postiguet’. Zo heb je een goed overzicht van het strand en kun je de kinderen goed in het oog houden. Je kinderen hebben alle ruimte om te spelen in het zand en in de zee. Jij kunt lekker relaxen en genieten van een rustige stranddag!

Waarschijnlijk heb jij nu genoeg inspiratie opgedaan voor een onvergetelijke vakantie naar Alicante met je kinderen!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.