Opvoeding & Ouderschap

Smartphone regels voor je tiener? Hier kun je aan denken

Kinderen willen op een steeds jongere leeftijd beschikken over een smartphone. Ben je van plan om jouw tiener ook een telefoon te geven? Dan is het wel belangrijk om hier duidelijke regels over te maken. Je wilt tenslotte voorkomen dat jouw tiener straks 24/7 gebruikmaakt van een telefoon. Aan welke smartphone regels voor je tiener je zou kunnen denken? Wij zetten hieronder wat ideeën op een rij!
Linda - Go or No Go

Kinderen willen op een steeds jongere leeftijd beschikken over een smartphone. Ben je van plan om jouw tiener ook een telefoon te geven? Dan is het wel belangrijk om hier duidelijke regels over te maken. Je wilt tenslotte voorkomen dat jouw tiener straks 24/7 gebruikmaakt van een telefoon. Aan welke smartphone regels voor je tiener je zou kunnen denken? Wij zetten hieronder wat ideeën op een rij!

Voordat we dieper ingaan op handige smartphone regels voor je tiener, is het ook belangrijk om de geschikte telefoon voor je kind uit te kiezen. Omdat het aanbod enorm groot is, kan dit nog best lastig zijn. Waar je absoluut over na kunt denken, zijn Samsung smartphones. De telefoons van Samsung zijn er in verschillende prijsklassen, waardoor je kunt kiezen voor een telefoon die binnen je budget valt. Het merk is een van de grootste aanbieders van smartphones en dat is niet zomaar zo. Zo staan de telefoons van Samsung onder andere bekend om de hoge kwaliteit, het heldere scherm, de goede batterijduur en prachtige camera’s. Als je eenmaal een smartphone hebt uitgekozen voor je tiener, is het goed om na te denken over regels. Hieronder geven wij je wat inspiratie!

Geen telefoon bij het eten

Hecht jij veel waarde aan tijd doorbrengen met je gezin? Dan is het natuurlijk allesbehalve fijn om iemand aan tafel te hebben die telkens gebruik maakt van een telefoon. Het is daarom een goede regel om geen telefoon bij het eten te hebben. Zo kun je met je gezin echt even samen zijn, zonder dat er steeds afleiding is. En belangrijk hierbij is om zelf als ouders ook het goede voorbeeld te geven. Anders is de kans natuurlijk groter dat ook je tiener de telefoon er sneller bij pakt.

Niet voor het slapen gaan

Een andere smartphone regel waar je aan kunt denken, is de telefoon niet gebruiken voor het slapen gaan. Als je dit namelijk wel toelaat, kan dit invloed hebben op de nachtrust van je kind. Als jouw tiener tot in de late uurtjes de telefoon gebruikt, kan dit effect hebben op de gezondheid van je tiener. Het kan namelijk leiden tot een slaaptekort. Dit moet je natuurlijk zien te voorkomen, want een goede nachtrust is zeer belangrijk. Het is verleidelijk om in de slaapkamer toch nog even snel de WhatsApp berichtjes te checken of op sociale media te scrollen. Maar voordat je het weet ben je alweer een lange tijd verder, waardoor het al laat is. Bovendien is het zo dat het licht van je smartphone ervoor kan zorgen dat je minder snel moe wordt, waardoor het alleen nog maar langer duurt voordat je in slaapt valt. Stel daarom als ouders de regel op om de telefoon niet te gebruiken voor het slapen gaan. Het is hierbij een aanrader om de telefoon op een plek buiten de slaapkamer te leggen, zodat je kind hier niet bij kan.

Stel een tijdslimiet in

Wat ook slim kan zijn om te doen, is om een tijdslimiet in te stellen. Bepaal dus hoeveel uur per dag jouw tiener maximaal kwijt mag zijn aan het spenderen van tijd op een telefoon. Hoeveel uur per dag je kind gebruikmaakt van een telefoon, is eenvoudig te checken door de schermtijd na te kijken. Op veel telefoons is dit tegenwoordig mogelijk, waardoor je goed inzicht krijgt in de tijd. Ook kun je op deze manier inzicht krijgen in waar het meeste tijd aan gespendeerd wordt. Is dit bijvoorbeeld aan het spelen van spelletjes, aan WhatsApp of aan andere social media? Door een tijdslimiet per dag in te stellen, voorkom je dat je kind veel te veel tijd spendeert op een telefoon.

Deze drie smartphone regels zijn goed om toe te passen als je het smartphonegebruik van je kind beperkt wilt houden. Het is goed om hier als ouders inzicht in te houden, zodat je een eventuele verslaving kunt voorkomen.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.