Boeken

{ Recensie } | Fred en de (bijna mislukte) verjaardag

Elke avond lezen we in bed voor het slapengaan. Ook bij Harvey is dit inmiddels een routine. Het leukste is natuurlijk dat ze uiteindelijk zelf het verhaal gaan herkennen en doen alsof ze het zelf voorlezen. Laatst was Harvey jarig en het boek van Fred gaat over een verjaardag. Ik was dan ook heel benieuwd hoe hij dit boek zou vinden.  

Het boek Fred en de (bijna mislukte) verjaardag

Een hert dat op bezoek gaat bij de boswachter komt er bij toeval achter dat de boswachter jarig is. Maar jarig? Wat is dat eigenlijk en wat komt daar allemaal bij kijken? Het hert Fred gaat op zoek naar cadeautjes en een taart, want dat is wat er volgens boswachter Anton allemaal bij een verjaardag komt kijken. Maar bij alle dieren in het bos waar hij gaat zoeken, vind hij niet wat hij nodig heeft. Uiteindelijk geeft Fred maar een eigen invulling hieraan en is het afwachten of Anton hier nu echt blij mee is.

Boekomslag

Op de omslag zien we Fred die er een beetje sip bij zit. Dit wijst al direct naar de titel en voor het lezen vragen de kinderen zich af of de verjaardag uiteindelijk wel gelukt is, want het ziet er niet geslaagd uit. Zo leuk hoe je van de titel en de boekomslag al een heel gesprek met ze kunt hebben erover. Welke verwachting zullen ze hebben?

Levenslessen

Het verhaal gaat dus over een verjaardag.  Wat is een verjaardag nu eigenlijk en wat hoort daar allemaal bij? Samen met Fred ga je in het boek op zoek naar de antwoorden op deze vragen. Ik vond het zo mooi om te horen hoe Harvey daar met zijn 3 jaar nu al over nadenkt.

Go or No Go

De kinderen zijn hier helemaal weg van het boek. Het is in de 2 weken dat wij het boek hebben al zo vaak gelezen dat Harvey inmiddels de tekst al bijna helemaal uit zijn hoofd kent! Voor ons dus echt een aanrader.

Fred en de (bijna mislukte) verjaardag – Facts

  • Verschijningsdatum: april 2022
  • Uitgeverij: De Harmonie
  • Aantal pagina’s: 32 pagina’s
  • Adviesleeftijd: 3-7 jaar
  • Adviesprijs: € 14,99  en online te koop

Lees ook: Boek Springlevend

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.