10 jaar 11 jaar 12 jaar 13 jaar 14 jaar 15 jaar 16 jaar 6 jaar 7 jaar 8 jaar 9 jaar Game reviews

{ Game review } | Nintendo Switch Sports

Nintendo Switch Spots is uit! De originele sporten waren tennis, honkbal, bowlen, golf en boksen. Lees onze review voor alle games.
De Nijhofjes

Eindelijk is de opvolger van de bijna legendarische Wii Sports voor de Switch er! Wii Sports is namelijk voor een lange tijd het meest verkochte spel ooit geweest met bijna 50 miljoen verkopen. Op dit moment is dat Minecraft met 240 miljoen… ook niet slecht. Er is ook een “gewone” opvolger geweest, namelijk Wii Sports Resort maar die kwam niet echt in de buurt van het origineel. Of de Switch editie wel in de buurt gaat komen? Waarschijnlijk niet, maar dat neemt niet weg dat het wel een leuker of beter spel kan zijn. Of dat ook zo is? Lees snel verder…

Eén sport meer in Nintendo Switch Sports

De originele sporten waren tennis, honkbal, bowlen, golf en boksen. In plaats daarvan hebben we nu volleybal, bowlen, badminton, voetbal, tennis en chanbara. (zwaard vechten) We hebben dus 1 sport meer gekregen. Bij ons thuis waren tennis en bowlen de 2 favorieten op de Wii en ik ben erg blij dat Nintendo die 2 behouden heeft in deze versie. Verderop zal ik per sport even een toelichting geven inclusief de extra’s die ze bij bepaalde sporten hebben toegevoegd. Wat misschien wel de grootste toevoeging is, is de mogelijkheid om online te sporten! Het is tegelijkertijd ook een nadeel want alleen via online spelen kun je extra dingen vrij spelen voor je poppetje qua uiterlijk.

Volleybal

Volleybal kan met 1 of met 2 spelers gespeeld worden waarbij je op 2 manieren punten scoort; door de bal op te vangen, over te spelen of te smashen. Of door een goede block. Het is even wennen aan de timing, maar op moeilijkheidsgraad ‘normaal’ kan je best het eerste potje winnen zonder al goed te zijn. Voor de zwaardere moeilijkheidsgraden zul je wel even moeten oefenen. Dat moest ik wel in ieder geval!

Badminton

Badminton is makkelijk te leren en te spelen. Sla het pluimpje over het net door je Joy-Con de richting in te slaan waar je het pluimpje heen wilt hebben. Met het gebruik van een knop die je indrukt terwijl je slaat kun je een dropshot doen.

Bowling

De oude vertrouwde favoriet van vroeger. Bij ons thuis in ieder geval. Gewoon bowlen kan, maar er is ook een toevoeging. Er zijn ook speciale banen voor extra uitdaging. Wanneer iedereen waar je mee speelt een beetje door heeft hoe een strike gegooid word, wordt de druk opgevoerd en worden foutjes meteen afgestraft door je, normaal gesproken best lieve, kinderen. Maar nu is alles anders… Ik heb helaas 1 van mijn kinderen straf moeten geven omdat die te veel strikes achter elkaar gooide en ik niet meer kon winnen. Eén week niet meer gamen. (zodat ik kan oefenen en beter worden)

Voetbal

Er zijn verschillende activiteiten binnen het voetballen: 1 vs. 1, 4 vs 4, training en shoot-out. De eerste 2 modi zijn een soort rocket league. In een afgesloten arena schop je de bal in het andere doel waarbij je vrij rond loopt, kan schoppen koppen en springen. De besturing blijft redelijk simpel, maar dit is wel het meest uitdagende spel om met anderen te spelen. Vooral online is dit erg leuk! Trainen is trainen en bij de Shoot-out heb je een beenband nodig die je ontvangt bij aankoop van het spel. (Dit is dezelfde band als die je bij de Ring Fit krijgt, maar hij ook apart gekocht kan worden). De Joy-Con gaat in de beenband en je moet echt een schop-beweging maken om de bal te raken. Ruimte is hierbij erg belangrijk! (Tenen tegen kasten en tafels enzo)

Chanbara

Zwaardvechten dus… En dat kan in drie verschillende varianten. Enkel zwaard, energie zwaard en dubbele zwaarden. Waar het om draait in dit spel is aanvallen en afweren. Je probeert elkaar te raken terwijl je de ander probeert te stoppen. Wanneer je de tegenstander raakt, beweeg je iets richting hem/haar en wanneer je een aanval blokkeert, dring je de tegenstander ook iets terug. Net zo lang tot je diegene het water in hebt laten vallen.

Tennis

De laatste, maar niet de minste, sport is tennis en dat is eigenlijk net als vroeger. Je moet je slagen goed timen en samen of tegen elkaar strijden voor de overwinning. Ook is ruimtemanagement erg belangrijk, want een veel kleiner kind kan je op een gevoelige plek raken wanneer jullie samen voor de tv staan en hij voert een harde backhand uit….

Go or No Go

Dit spel krijgt een dikke, vette, Go! Het spel is in alle sporten makkelijk te leren en dat is voor de hele familie een plus punt. Er is genoeg uitdaging tegen de computer, maar ook online kun je genoeg tegenstanders vinden.

Nintendo Switch Sports Facts

 • Release: april 2022
 • Geschikt voor: Nintendo Switch
 • Taal: Nederlands
 • Genre: sport
 • Leeftijdsindicatie: 6-7 jaar (PEGI leeftijd 7)
 • Multi-player: ja, zowel online als offline
 • Prijs: € 49,99 en te koop via bol.com
♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.