Huis & Tuin Inspiratie

Welke parasol past het beste in mijn tuin?

Dat een parasol onmisbaar is in je tuin, is logisch. Maar hoe weet je nu welke parasol de juiste is voor jouw tuin? Ik help je op weg!

Dat een parasol onmisbaar is in je tuin, is logisch. Kleine kinderen kunnen er lekker onder spelen in de schaduw, tieners kunnen er lekker onder chillen zonder het te heet te hebben en jij kunt lekker buiten werken op je laptop zonder dat de zon vol op je scherm schijnt. En dat zijn nog maar drie van de talloze redenen waarom een parasol onmisbaar is. Maar hoe weet je nu welke parasol de juiste is voor jouw tuin? Ik help je op weg!

Welke parasol het beste in jouw tuin past, is afhankelijk van de vorm van je tuin en de afmetingen van de tuin. Als je breder kijkt, zijn er grofweg twee verschillende soorten parasols: de stokparasol en de zweefparasol.

Wat is een zweefparasol

Een zweefparasol heeft geen stok in het midden, maar zweeft vrij in de lucht. Het grote voordeel van een zweefparasol is dat je nooit in het midden van je parasol de stok in de weg hebt staan, want deze bevindt zich aan de zijkant. Dat kan bijvoorbeeld zijn met een stok en parasolvoet, maar ook met een bevestiging aan een muur. Een voorbeeld van zo’n zweefparasol is de Solero Fratello. Met een prachtig design straalt je parasol niets dan luxe uit, zoals je op de foto’s ook kunt zien.

Wat is een stokparasol

De stokparasol is, je raadt het al, een parasol met de stok in het midden. De klassieke parasol, kunnen we wel zeggen. Maar dat wil niet zeggen dat hij minder mooi of modern is; integendeel! Kijk maar eens bij de verschillende soorten Solero parasols, waaronder de Solero Basto Pro en Solero Presto Pro. Het voordeel van een stokparasol is dat je deze makkelijker kwijt kunt en hij wat stabieler is dan de zweefparasol. Ze zijn daarnaast ook vaak gemakkelijker op te bergen. Het nadeel is dan weer dat je hem meestal niet in het midden van een tuinset kunt plaatsen, vanwege die stok in het midden. Een zweefparasol kun je dan wel weer makkelijk boven de hele tuinset plaatsen, aangezien die de standaard aan de zijkant heeft.

De vorm van je parasol

Ook qua vorm heb je keuze als het aankomt op parasols. We kennen natuurlijk allemaal wel de ronde parasols, maar de keuze is ruimer. Je kunt ook kiezen voor een vierkante of een rechthoekige parasol. Ideaal als je buiten een rechthoekige tafel hebt staan bijvoorbeeld. Of misschien heb je wel geen tuin, maar een balkon. Ook dan is een rechthoekige parasol vaak een uitkomst.

De parasolvoet

Ook niet onbelangrijk is de parasolvoet. Hoe groter de oppervlakte van je parasol, hoe groter het oppervlak van je parasolvoet moet zijn. Logisch, want hoe meer gewicht de voet moet houden, hoe zwaarder hij moet zijn. Wil je dus regelmatig de parasol in je tuin of balkon op een andere plek, dan is het verstandig om geen zware parasol te kopen, óf je kiest voor een parasolvoet met wieltjes.

Dus, op je balkon of in een kleine tuin komt een zweefparasol meestal het beste tot zijn recht omdat je op deze manier geen ruimte kwijt bent met een stok in het midden van de parasol. In een ruime tuin kun je eigenlijk alle kanten op en is het vooral de vraag wat je handig en mooi vindt.
Wat heb jij voor parasol in je tuin?

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.