10 jaar 11 jaar 12 jaar 13 jaar 14 jaar 9 jaar

{ Review } | Pokémon Battle Academy en V Battle Decks

Linda - Go or No Go

Veel kinderen én volwassenen hebben tegenwoordig Pokémonkaarten in huis. De één om mee te ruilen, de ander om mee te spelen en dan heb je nog de oudere kinderen en volwassenen die ze vaak netjes opbergen om te bewaren. Met name het feit dat jong en oud er mee speelt en ruilt is best bijzonder te noemen: ken jij nog meer speelgoed (zonder schermpjes/gamen) waar volwassenen net zo druk mee zijn als kinderen?

Vanaf een jaar of tien zie ik een verschuiving plaatsvinden als het gaat om Pokémonkaarten. Waar de jongens tot de tien jaar niet zoveel aandacht hadden voor de kwaliteit van de kaart en vooral druk waren met handje klap met Pokémonkaarten, is dat nu heel anders. Wanneer een pakje Pokémonkaarten opengemaakt wordt, gaat dit vooral heel voorzichtig en op tafel liggen de hoesjes en toploaders al klaar. Hierin kun je je Pokémonkaart veilig bewaren en voorkom je dat hij beschadigt. Want ja, daar gaat het bij de oudere kinderenen volwassenen namelijk om: hoe zeldzamer hoe beter en áls je dan een bijzonde kaart uit een pakje krijgt, dan is elke vinger die het kaartje aan raakt er een teveel.

Pokémon decks

Gelukkig zijn de jongens behalve met het verzamelen van zeldzame kaarten ook al jaren liefhebber van de Pokémon Trading Game, oftewel het kaartspel dat je met de Pokémonkaarten kunt doen. Je hebt hiervoor een deck Pokémon kaarten nodig en het is gemakkelijk als je een speelmat hebt waar je het spel op kunt spelen. Je kunt zelf een deck samenstellen, maar makkelijker is het om een kant en klaar Pokémon deck te kopen. Hier krijg je dan direct ook alle benodigdheden voor het spel bij, zoals de punten die je tijdens het spel gebruikt en een papieren speelmat waar je je kaarten op kunt leggen tijdens het spelen.

V Battle Deck

In een Pokémon deck zit één extra sterke Pokémon. In het geval van een TCG V Battle Deck krijg je bijvoorbeeld een Pokémon V erbij. Goed om te weten is dat je altijd dezelfde Pokémonkaarten krijgt uit een specifieke deck. Op de achterkant van de verpakking staat welke Pokémonkaarten erin zitten en hier ga je het spel dan ook mee spelen.
In totaal zit er in een Pokémon V Deck: 60 Pokémon kaarten, 3 overzichtskaarten, 1 quick start guide, 1 papieren speelmat, 1 damage counter sheet, 1 grote verzamelmunt, 1 opbergdoosje en 1 codekaart voor Pokémon TCG Online (mocht je met de app spelen).

Pokémon Battle Academy

Vorig jaar kwam de allereerste Pokémon Battle Academy uit en in 2022 is er een nieuwe versie uitgebracht met nieuwe Pokémon. Kort uitgelegd bevat De Battle Academy alle benodigdheden voor 2 spelers om het Pokémon spel te spelen, inclusief (Engelstalige) handleidingen per deck. In deze 2022 versie zitten drie decks: een Pikachu deck, een Cinderace deck en een Eevee deck. Speelt je kind voor de eerste keer het spel. help dan zeker als ouder even mee met het begrijpen van de handleidingen en de acties die je kunt doen als speler. Het is niet heel ingewikkeld, maar je moet het wél even doorkrijgen. Het is overigens wel handig als je kind een beetje Engels begrijpt, want op de Pokémonkaarten staan ook acties en aanwijzingen, die je het hele spel door wel gebruikt en moet begrijpen. Mijn kinderen spelen Het Pokémon kaartspel sinds hun tiende. Inmiddels hebben ze geen enkele hulp meer nodig bij Engelse termen: ze weten precies waar ze het over hebben. Ideaal dus!

Vorig jaar kwam de allereerste Pokémon Battle Academy uit en in 2022 is er een nieuwe versie uitgebracht met nieuwe Pokémon. Lees de review!

Voor de eerste keer spelen

Wanneer je voor de eerste keer gaat spelen met de Pokémon Battle Academy, start er 1 speler met Cinderace en 1 speler met Pikachu. Let op: als je volgens de uitleg wil spelen, moet je de deck níet schudden. De kaarten zitten namelijk op volgorde en in het boekje wordt precies volgens deze kaartvolgorde uitgelegd hoe het spel werkt. Super handig, want zo leer je alle stappen die nodig zijn om het spel te begrijpen, en dat in ongeveer 5 minuutjes!

Met het Eevee deck speel je dus pas wanneer je niet meer met het uitlegboekje erbij wil spelen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de kaarten door elkaar heen te schudden wanneer je de uitleg niet meer nodig hebt. Zo heb je dus drie leuke, gelijkwaardige battledecks bij dit spel.

Vorig jaar kwam de allereerste Pokémon Battle Academy uit en in 2022 is er een nieuwe versie uitgebracht met nieuwe Pokémon. Lees de review!

Kartonnen speelbord

Wat ook wel erg fijn is aan de Pokémon Battle Academy, is dat de papieren speelmatten (die je in een Battle deck erbij krijgt) vervangen is door een echt kartonnen speelbord. Dit speelt toch een stuk lekkerder, aangezien je kaarten hier goed op blijven liggen.
Tot slot zit er nog een erg mooie Pokémon munt in met de drie Pokémon uit deze Battle Academy erop, die je los niet aan kunt komen. Een mooie aanvulling dus voor je collectie! De munt gebruik je in het spel wanneer je een coin flip moet doen (dit staat op de trainer kaarten soms aangegeven).


Ook leuk: Pokémon zelf echt vangen doe je zo!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.