5 jaar 6 jaar 7 jaar 8 jaar 9 jaar Gezelschapsspellen

{ Review } | Koala Kart – Tijd voor een race!

Linda D

Het is weer tijd voor een spelletje! Siem kunnen we echt oprecht blij maken met het gezamenlijk spelen van een spel. Glunderende oogjes, een grote lach een flinke dosis zelfvertrouwen zijn in zijn geval de juiste ingrediënten om zijn vader en / of moeder eens lekker in te maken. Dit keer speelden we een nieuw spel, namelijk Koala Kart!

Koala Kart

Karten en dus racen met Koala´s. GAAF, aldus Siem! Een nieuw spel vraagt om voorbereiding en het lezen van de speluitleg. Gelukkig groeit Siem zijn geduld ook met de jaren en kan hij het opbrengen om even rustig te wachten en te luisteren wanneer zijn vader de spelregels voorleest.
In de uitleg van dit spel staat essentiële informatie, die je echt wel even tot je moet nemen alvorens het spel te spelen. Zonder deze kennis kun je niet gaan spelen, dus lees het rustig even door!

Bij Koala Kart race je tegen elkaar op een super toffe baan, dwars door Australië! Tijdens je race kom je allerlei obstakels tegen en kun je ervoor zorgen dat je tegenstanders vertraging oplopen. Dit laatste wil je! Want wie als eerste drie rondes gereden heeft is de winnaar van de race. Er kan echt heel veel gebeuren tot het allerlaatste moment, waardoor het continue spannend blijft.

Daar gaan we!

In de doos vind je zes koala´s in karts, een speelbord, 6 koalakaarten, 45 verrassingskaarten, 20 finishkaarten, 1 normale dobbelsteen en een vermenigvuldiger.
Allereerst plaats je het speelbord in het midden van alle spelers. Je kunt het spel met twee tot zes spelers spelen. Iedereen kiest een koala en plaatst deze op het startvakje. De grote koalakaart die bij jouw gekozen koala hoort leg je voor je neer. Daarna worden de verrassingskaarten geschud en met het vraagteken naar boven neergelegd. Hierna mag iedereen twee kaartjes van de stapel pakken en op de daarvoor bestemd vakjes van ieders koalakaart leggen.

Het is weer tijd voor een spelletje! Dit keer speelden we een nieuw spel, namelijk Koala Kart, een racespel met koala's

Speluitleg Koala Kart

Nadat we de aanwijzingen hebben gevolgd en alles hebben klaargelegd mogen we om de beurt dobbelen om te bepalen wie er mag starten. Degene die het meeste aantal ogen gooit, is de gelukkige.
Wanneer je aan de beurt bent gooi je beide dobbelstenen. De gewone dobbelsteen bepaalt het aantal stapjes en de vermenigvuldiger kan ervoor zorgen dat je dit aantal gelijk blijft of mag vermenigvuldigen met 2 of 3. Maar wanneer er ¨Stop¨ op deze dobbelsteen staat mag je helaas niet rijden en is je beurt dus ook meteen over.
Wanneer je over de baan rijdt kun je dingen tegenkomen die je helpen tijdens de race, maar ook obstakels die je tegenwerken. In totaal zijn dit 9 verschillende dingen. Zoals doornen, een hengel, hartjes, een hek en een blaaspijp. Deze hebben allemaal invloed op jouw race of die van je tegenstander(s). Wat deze obstakels betekenen staat heel helder uitgeschreven in de gebruiksaanwijzing en kun je tijdens het spelen van het spel naast het spelbord leggen.
Zo deden wij dit ook, zodat we toch zo nu en dan konden spieken.

Het is weer tijd voor een spelletje! Dit keer speelden we een nieuw spel, namelijk Koala Kart, een racespel met koala's

Tactisch spelen

Nadat we nu inmiddels het spel al meerdere keren gespeeld hebben, hoeven we al minder te spieken in de handleiding en kan er dus ook meer tactisch gespeeld worden. Wat het spel alleen nog maar leuker maakt!
De genoemde obstakels staan namelijk op de verrassingskaarten en je kunt deze, wanneer je deze in bezit hebt, op het spelbord plaatsen in je eigen voordeel en dus in het nadeel van je tegenstander(s).
Zodra je een ronde hebt afgelegd en over de finish komt, ontvang je een finishvlag! Wanneer je deze als eerste drie hebt weten te bemachtigen ben je de winnaar van het spel.

Het is weer tijd voor een spelletje! Dit keer speelden we een nieuw spel, namelijk Koala Kart, een racespel met koala's

Go or No Go

Het fanatisme vloog me weer om de oren hier en weet je wat, ik werd de allereerste winnaar van Koala Kart hier in huis! Er is nu een heus kampioenschap opgezet en het spel zal mede hierdoor nog heel vaak gespeeld gaan worden.
Wij geven het spel een volmondige GO! Het is duidelijk en daardoor makkelijk te spelen, de inzetbare obstakels maken het tactisch en het vraagt om herhaling en revanche. Een heerlijk familiespel!

Koala Kart Facts

  • Aanbevolen leeftijd: 5+
  • Aantal spelers: 2 – 6 spelers
  • Gemiddelde speeltijd: 25 minuten
  • Adviesprijs: € 34,95 en hier te koop

Lees ook: Egeltje plof

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.