10 jaar 7 jaar 8 jaar 9 jaar Creatief & Knutselen

{ Review } | Knutselen met Totum Rainbow Pets

rainbow pets totem knutselset
Myrthe

Bij ons zijn de meiden helemaal weg van knutselen, dat kan natuurlijk ook haast niet anders met zo’n knutselende stiefmoeder…haha! Ze waren dan ook door het dolle heen toen er een compleet pakket van Totum binnen kwam. Nu vinden de meiden de knutselspullen van Totum al hartstikke leuk, de nieuwe serie vinden ze helemaal geweldig! Dit zijn namelijk de Rainbow Pets. Vrolijk gekleurde dieren, vaak met glitters, die de hoofdrol spelen in de diverse knutselsetjes. Hier willen ze meteen mee aan de slag!

In de set zitten diverse setjes om mee aan de slag te gaan, allemaal met de vrolijke dieren in de hoofdrol. Zo kunnen ze hun eigen spullen versieren met de stickers uit de stickerset, kunnen ze los gaan met korte teksten schrijven op de sticky notes, creatief zijn met behulp van het activity book, een eigen dagboek versieren door middel van diamond painting, kaarten diamond printen en eigen armbandjes maken… Ze kunnen bijna niet kiezen waar ze mee gaan beginnen!

Diamond Painting Rainbow Pets

Tijdens de verschillende lockdowns ben ik zelf begonnen met diamond painting. De meiden vinden dit maar wat interessant! Een groot schilderij is echter niet zo 1-2-3 gemaakt. De zin om te beginnen verdwijnt dan al snel bij de dames. De kaartjes met Rainbow Pets die ze zelf kunnen versieren met diamantjes vinden ze dan weer wel helemaal leuk! Dit zijn kleine kaarten waar ze zelf een aantal diamantjes op kunnen plakken. De kleuren staan al op de kaart. Doordat het steeds kleine stukjes zijn die ze kunnen versieren is het ook te overzien.

rainbow pets totem knutselset diamond painting

Op de kaartjes zit een beschermfolie om ervoor te zorgen dat de plakrand zijn plakkracht niet verliest. De dames gieten de diamantjes in het daarvoor bestemde bakje, halen het beschermfolie van de kaartjes af en beginnen met versieren. In no time zijn de eerste kaarten al klaar! Ze zijn dan ook enorm trots als ze hun zelfversierde kaarten op de post doen! Het is bijna jammer dat er niet meer kaarten in de set zitten, hier kunnen ze nog wel even mee doorgaan!

Rainbow Pets armbandjes maken

De meiden zijn gek op het maken van hun eigen sieraden. We zijn dan ook geregeld met kralen en draad in de weer. Het setje waarmee ze hun eigen armbandjes kunnen maken wordt dan ook al snel uitgezocht om mee aan de slag te gaan. In het setje zitten twee schakelarmbandjes, ringetjes om de bedels aan vast te maken en een stickervel met puffy stickers waar de Rainbow Pets op staan en een gebruiksaanwijzing. De meiden hebben veel lol om hoe de dieren eruit zien. Vooral de cavia zorgt voor veel hilariteit, haha.

rainbow pets totem knutselset armband maken

Op het stickervel zit een aantal losse puffy stickers: deze kunnen gebruikt worden om hun eigen spullen te versieren. Hoe leuk is het bijvoorbeeld om je sieradenkistje met de stickers te versieren? Helemaal tof, als je daar gelijk je Rainbow Pets-armbandjes in bewaart. De overige stickers, te herkennen aan het rondje aan de bovenkant waarmee je ze aan de armband kunt maken, zitten per twee naast elkaar. Iedere twee stickers vormen een set. Deze plak je namelijk op elkaar zodat je een dikke bedel krijgt. Als alle stickers op elkaar geplakt zijn worden de gaatjes met een cocktailprikker doorgeprikt. Hierna worden de ringetjes aan de bedels vastgemaakt. Deze maken de meiden vervolgens weer aan hun armband vast. In no time hebben ze zo hun eigen armbandjes gemaakt. Hier zijn ze helemaal blij mee! De eerste vraag was direct of ze deze ook om mogen naar school…dat zegt genoeg toch?

rainbow pets totem knutselset armband maken resultaat

Go or No Go

De Rainbow Pets zijn bij ons thuis een groot succes! De dames vinden de dieren echt hilarisch, en vinden het leuk om ermee aan de slag te gaan. Groot voordeel is dat het allemaal complete knutselsets zijn. Je hebt geen extra materialen nodig om het knutselwerkje te maken. De vrolijke kleuren spreken tot de verbeelding. Groot voordeel is, voor onze meiden van 7 en 9, dat het knutselprojecten zijn die niet zo kinderachtig zijn. De meiden gaven zelf al aan dat ze zich net Jill (Schirnofer, van Knutselen met Jill) voelen als ze met de gekleurde sets van Totum aan de slag zijn. Dat zegt genoeg toch? Bovendien zijn de setjes ook netjes geprijsd, waardoor het ook leuk is als cadeautje voor een kinderfeestje. Het setje met de armbandjes kost bijvoorbeeld nog geen €7,-.

Wat ons betreft dus een dikke GO voor de Rainbow Pets van Totum!

Lees ook: nog meer knutselen met pom pom wow

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.