Inspiratie

Make-up voor je bruiloft: waar moet je rekening mee houden?

Op dé belangrijkste dag van je leven, je bruiloft, wil je er uiteraard op je mooist uitzien. Ook je make-up vormt een belangrijk onderdeel!

Op dé belangrijkste dag van je leven wil je er uiteraard op je allermooist uitzien. Ook je make-up vormt een belangrijk onderdeel! Ga je zelf je make-up doen? Of je nu ervaren bent met het aanbrengen van make-up of juist niet zozeer: voor iedereen is er een perfecte look te vinden. Lees gauw verder voor handige tips.

Oog look

De oog look vormt misschien wel het belangrijkste onderdeel. Stralende ogen maken je immers tot de fraaiste versie van jezelf! Kies er daarom voor om niet enkel wat mascara aan te brengen, maar denk tevens aan oogschaduw. Het is gebruikelijk om een natural look te creëren, met rustige kleuren zoals roze, bruin of oranje. Maar je kunt dit natuurlijk helemaal op jouw manier invullen. Met een laag primer als basis blijft de oogschaduw lang zitten – dat is wel zo handig op deze dag. Wil je dat je wimpers opvallen? Gebruik dan een goede wimperkruller, voordat je je mascara aanbrengt. Daarmee krijg je de mooiste oogopslag. Kies verder voor waterproof mascara, want de kans is groot dat je een traantje moet laten.

Laagje op je wallen en oneffenheden


Uiteraard wil je er flawless uitzien op je trouwdag. Daarom is het slim om een laagje aan te brengen op je oneffenheden en je wallen. Gebruik foundation voor je gehele gezicht, waarmee je bijvoorbeeld pukkeltjes bedekt. Concealer is geschikt om op de wallen onder de ogen te smeren. Breng ook hier eerst weer een laag primer aan, om te voorkomen dat er scheurtjes ontstaan in de dekking. Zo hoeft niemand te zien dat jij misschien nauwelijks hebt geslapen van de spanning vannacht! Ook zie je er zo nog mooier uit op de trouwfoto’s. Zelfs als ze van dichtbij worden gemaakt.

Wel of geen lipstick?

Een volgende vraag om jezelf te stellen: wil je wel of geen lipstick dragen? De reden om het wel te doen, is omdat lipstick er beeldig uitziet. Het staat elegant en benadrukt je vrouwelijkheid. Jij bent de ster van de dag, dus je lippen mogen zeker opvallen. Een mooie kleur op de lippen kan een ideale finishing touch zijn bij je look. Maar er zitten ook wat nadelen aan het dragen van lipstick. Zo kan het afgeven op je jurk. Of bij het geven van de kus aan je partner, tijdens de ceremonie. Praktisch is lipstick dus niet altijd – een afweging om te maken voor jezelf.

Af en toe in de spiegel kijken

Vergeet niet om af en toe even in de spiegel te kijken op de dag zelf, bijvoorbeeld als je naar het toilet gaat. Indien nodig, kun je je make-up nog snel bijwerken. Wellicht is de blush wat vervaagd na een aantal uur, of is je mascara toch uitgelopen omdat je moest huilen tijdens een mooi moment. Je kunt ook aan een vriendin vragen of ze het eerlijk tegen je wil zeggen als je make-up moet worden bijgewerkt. Ze kan natuurlijk meteen even meehelpen!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.