Verjaardag & Traktaties

Kinderfeestje | Geef eens een slijmfeest

Slijm, wie is er niet gek op! Dat antwoord is denk ik snel gegeven, veel ouders zitten niet te wachten op de potjes met slijm die regelmatig het huis binnen komen. Toch vinden kinderen het geweldig om mee te spelen en lijkt het enthousiasme steeds groter te worden na elke “Nog grotere Slijmfilm” die uitkomt. De vraag om een slijm thema aan het kinderfeestje te geven van onze 8-jarigen was dan ook niet geheel onverwacht. Lees hieronder hoe wij het slijmfeest organiseerde.

Slijmfeest

Op het web staan verschillende georganiseerde feestjes waarbij je op locatie slijm kan maken en of versieren. De activiteit duurt dan ongeveer een uur en de kosten zijn best wel aan de hoge kant. Zo’n activiteit is niet veel werk en kan je ook heel goed zelf doen tijdens een kinderfeestje aan huis. Als eerste verzin je een leuke verhalenlijn rond het thema slijm. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de verhalenlijn van “De grote Slijmfilm”. Zelf  heb ik gekozen voor de avonturengame Slime Ranger. Waarbij het de bedoeling is om Slimes te vangen en te verzorgen op de slijmboerderij. De Slimes produceren diamanten en in ruil voor één diamant kunnen ze hun eigen slijm maken. Maar de Slimes zijn gestopt met het produceren van diamanten, dus moeten de kinderen een andere manier vinden om aan een diamant te komen.

Speurtocht

Door het uitzetten van een simpele speurtocht met opdrachten in de buurt kunnen de kinderen bijvoorbeeld diamanten verdienen die ze bij terugkomst in kunnen ruilen voor hun eigen slijm. Of ze vinden aan het einde van de speurtocht de potjes met slijm. Om de kinderen te laten weten waar ze naartoe moeten kan je met stoepkrijt pijlen tekenen op straat, lintjes binden aan paaltjes en bomen of zelf een kaart maken met een route. Bij slecht weer kan je een speurtocht in huis doen door het volgen van een draad die de kinderen langs verschillende opdrachten laat gaan. Bedenk niet teveel opdrachten, elke opdracht zorgt voor een stopplek en het kost al snel meer tijd dan je denkt.
Opdrachten die je zou kunnen gebruiken zijn:

 • Teken een regenboog met stoepkrijt of wanneer je het kinderfeestje binnen geeft met kleurpotloden op een kaartje.
 • Stel een vraag zoals: “Noem één ingrediënt die je nodig hebt om slijm te maken.”
 • Zing samen een liedje en maak er een filmpje van.
 • Zoek iets hards, iets zachts en iets plats.
 • Los de som op.
 • Zoek huisnummer …., bel aan en wens de persoon een fijne dag. (In ruil krijgen ze wat lekkers van de persoon.)
 • Laat ze onderweg even lekker spelen in een speeltuin. Wanneer ze wat ouder zijn speel je een potje levend stratego of een ander buiten spel wat op dat moment favoriet is op het schoolplein.
Slijm, wie is er niet gek op! De vraag om een slijm thema aan het kinderfeestje te geven van onze 8-jarigen zorgde voor een slijmfeest!
Maak voor de speurtocht een kaart.

Slijm versieren

Aan het eind van de speurtocht hebben ze de potjes slijm gevonden of heeft iedereen bijvoorbeeld een diamant verdiend die ze kunnen inwisselen voor een potje slijm. Verstandig is om hier Putty Slijm voor te gebruiken omdat deze niet plakt, maar wel heel kneed- en rekbaar is. Deze slijm is o.a. te koop bij de Action. De slijm kunnen de kinderen versieren met gekleurde piepschuim balletjes, glitterconfetti, grote en kleine gekleurde glitters en wiebeloogjes. Allemaal verkrijgbaar bij winkels als Action, KiK, Wibra en Hema. Mijn ervaring is dat ze hier wel even mee bezig zijn. Maar er zijn altijd kinderen die er minder tijd voor nemen dan anderen. Laat hen eventueel een naamlabel versieren om op het potje te plakken of laat ze bij elkaar tattoos zetten. Er zijn tegenwoordig veel leuke en huidvriendelijke soorten te vinden bij onder andere Lobbes en Amazon. Dat laatste was hier een grote hit en ook daar waren ze wel even zoet mee.

Slijm, wie is er niet gek op! De vraag om een slijm thema aan het kinderfeestje te geven van onze 8-jarigen zorgde voor een slijmfeest!

Compleet kinderfeestje

Het enige waar je nog over na hoeft te denken is: beginnen we het slijmfeest met taart of gaan we zelf cupcakes versieren. Maar ook hoe gaan we de cadeautjes geven. Hiervoor zijn verschillende spelletjes te bedenken. Je kan gaan dobbelen, waarbij ieder kindje een cijfer krijgt. Wordt jou cijfer gegooid dan mag je het cadeautje geven. Ga de cadeautjes verstoppen en laat de jarige ze zoeken. Of stop iedere naam in een ballon en prik die lek. De naam die eruit valt mag het cadeautje geven. Voeg alle activiteiten van taart eten tot aan slijm versieren en tattoos zetten bij elkaar en je hebt een compleet kinderfeestje van ongeveer 2,5 a 3 uur. Hier was het in ieder geval een meer dan geslaagd kinderfeestje/slijmfeest en zeker voor herhaling vatbaar!

Slijm, wie is er niet gek op! De vraag om een slijm thema aan het kinderfeestje te geven van onze 8-jarigen zorgde voor een slijmfeest! #slijm #goornogo #kinderfeest
♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.