Zwangerschap

Drie goede redenen om het geslacht van je kindje vooraf wel of juist niet te weten

Het is een keuze die iedere zwangere moet maken: wil je het geslacht van je kindje al tijdens je zwangerschap weten of niet?
Linda - Go or No Go

Het is een keuze die iedere zwangere moet maken: wil je het geslacht van je kindje al tijdens je zwangerschap weten of niet? Alhoewel veel mensen hun nieuwsgierigheid niet kunnen bedwingen, zijn er toch ook genoeg die zich liever laten verrassen zodra het kindje geboren wordt. Allebei de keuzes hebben namelijk zo hun voordelen.

Je kunt alvast namen gaan bedenken

Eigenlijk geldt dat je altijd kunt gaan bedenken hoe je je kindje wilt gaan noemen, of je vooraf nu het geslacht wilt weten of niet. De meeste mensen beginnen namelijk al voor een echo uit kan wijzen of het een jongetje of juist een meisje is met het bedenken van namen. Ze denken alvast na over welke jongens namen ze mooi vinden. En zoeken alvast lijstjes met meisjes namen om inspiratie op te doen. Daar zal, of je nu het geslacht wilt weten of niet, weinig aan veranderen. Wel kan het zo zijn dat het geslacht weten het wat gemakkelijker kan maken. Lukt het maar niet om een leuke jongensnaam te vinden, en hoor je dat het een meisje wordt? Dan kun je direct stoppen met je zoektocht. Daar staat tegenover dat het verzinnen van de namen ook juist een heel groot deel van de ‘voorpret’ in zich heeft die zwanger zijn met zich meebrengt, dus grote kans dat je het helemaal niet zo erg vindt om daarmee bezig te zijn.

De kleuren van de babykamer

Weet je het geslacht van je kindje al voor de geboorte, dan kun je hier rekening mee houden bij de inrichting van de babykamer. Weet je al dat het een meisje gaat worden, dan kun je helemaal losgaan met roze behang en andere typische dingen voor een meisje, terwijl je bij een jongen juist voor een wat stoerdere inrichting kunt gaan. Toch vindt niet iedereen dit per se een voordeel. Steeds vaker kiezen we er, ook als we het geslacht al weten, voor om de babykamer juist neutraal in te richten. Het verschil tussen jongetjes en meisjes wordt steeds kleiner, dus om de babykamer goed in te kunnen richten, hoef je zeker niet te weten wat het geslacht is.

Ongeduldigheid versus verrassing

Eigenlijk is de keuze die je moet maken vooral of je nu al verrast wilt worden door het geslacht, nu je kindje er nog niet is, of deze verrassing uit wilt stellen tot het geboren is. De keuze tussen nu je ongeduldigheid bedwingen, en straks een hele grote verrassing krijgen, of nu al de verrassing krijgen, nu het kindje er nog niet is, en ook niet meer zo nieuwsgierig hoeven te zijn. Alhoewel… Zelfs als je het geslacht kent, ken je je kindje natuurlijk nog niet. Die verrassing blijft altijd in stand!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.