10 jaar 11 jaar 9 jaar Boeken

{ Boek Recensie } | Twitch en de vlucht van de ijsvogel

Lezen is hier een echte hobby van onze meid. We betrappen haar dan ook regelmatig met een boek onder haar dekens en een lampje erbij. Heerlijk, want ik herken mezelf er helemaal in. Waar we vorig jaar nog weg kwamen met echte meidenboeken, heeft ze nu toch wel meer interesse in wat meer. Ze wil dikkere boeken, langere verhalen en ook echt meer inhoud. Nou, dat alles heeft het boek Twitch zeker!

Twitch en de vlucht van de ijsvogel

Twitch is een jongen die houdt van vogels kijken. In zijn slaapkamer wonen drie kippen, vier duiven én zwaluwen als huisdier. Op school vinden ze hem maar een beetje raar met zijn passie voor dieren en hij wordt erg gepest.

{ Boek Recensie } | Twitch en de vlucht van de ijsvogel

Als de zomervakantie begint vindt hij het dan ook helemaal niet erg om even niet naar school te gaan. Zijn vrienden zitten namelijk niet op school maar zijn in het Avesbos. Het zijn de vogels! In het Avesbos is ook zijn geheime hut. Wanneer hij daar allemaal politie ziet is hij bang dat ze zijn hut gevonden hebben, maar dit blijkt niet zo te zijn. Er is namelijk een hele andere reden voor hun aanwezigheid. Er is een veroordeelde overvaller en moordenaar uit de gevangenis ontsnapt en Twitch gaat aan de slag met dit grote mysterie.

Shop hier dit mooie boek dat je in 1 ruk uit wil lezen:

Gedurende het avontuur ontmoet Twitch Billy, met wie hij een gedeelde passie heeft namelijk het vogels spotten. Maar er is iets raars aan Billy, spreekt hij wel de waarheid? En wat als de overvaller nu een heel ander verhaal vertelt? Wie moet je dan geloven. Er zijn allerlei raadsels om op te lossen zodat Twitch erachter kan komen hoe het verhaal nu eigenlijk in elkaar zit. In dit verhaal staat namelijk Twitch centraal en niet de volwassene.

Natuurliefhebbers

Als je van natuur houdt is dit boek zeker leuk om te lezen. Je vindt er een handige plattegrond zodat je tijdens het verhaal kunt kijken waar het zich allemaal afspeelt. Een leuke toevoeging aan het verhaal! Aan het begin van elk hoofdstuk is een afbeelding van een vogel te zien en gedurende het verhaal krijg je ook aardig wat informatie over vogels spotten te lezen. Macy heeft zelf ook een vogelspotboekje, dus het viel hier zeker in goede aarde. Verder zitten er geen illustraties in het boek, maar deze hebben we ook niet gemist.

Lezen is hier een echte hobby van onze meid. Ze wil dikkere boeken, langere verhalen. Nou, dat alles heeft het boek Twitch zeker!

Go or No Go

Ik heb Macy nog nooit zo enthousiast over een boek gezien. Elke avond voor het slapengaan las ze een stuk en zelfs in de ochtend stond ze wel eens vroeg op om verder te lezen. Ze was zo ontzettend nieuwsgierig hoe het af zou lopen! Toen ik haar aan het ondervragen was voor deze review had ik achteraf wel wat spijt dat ik het niet zelf eerst gelezen had. Het klonk enorm spannend, spannender dan de achterkant van het boek deed vermoeden.

Toen ik haar vroeg of ze een volgend deel zou lezen antwoorde ze volmondig JA. Het boek is namelijk voor haar nog niet helemaal af, omdat er nog “losse eindjes” zijn. Dus we hopen zeker dat er een volgend deel komt! Het is enorm verslavend en meeslepend.

Lezen is hier een echte hobby van onze meid. Ze wil dikkere boeken, langere verhalen. Nou, dat alles heeft het boek Twitch zeker!

Twitch Facts

  • Aantal pagina’s: 304 pagina’s
  • Leeftijd: vanaf 9 jaar
  • Auteur: M.G. Leonard
  • Verschijningsdatum: Februari 2022
  • Adviesprijs: € 16,99 en online te koop
♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.