Buitenspeelgoed

Steppen is goed voor je ontwikkeling

Laatst las ik dat steppen erg goed voor je motorische ontwikkeling is en er zelfs voor zorgt dat je kind eerder kan fietsen.
Joyce

Vanaf jongs af aan hebben mijn kinderen gestept. Keihard door de straat en springen van de stoep. Laatst las ik dat steppen erg goed voor je motorische ontwikkeling is en er zelfs voor zorgt dat je kind eerder kan fietsen. Kijk, dat zijn dingen die ik graag met je deel!

Vanaf 2 jaar al steppen

Als een kind goed stabiel kan staan, dan kan het dus ook al leren steppen. Mijn eigen kinderen begonnen zelf met drie jaar, want met die verjaardag kregen ze namelijk een step. Maar vanaf 2 jaar kunnen ze dus al proberen te steppen. Steppen is een geweldig manier om het evenwicht te trainen en te ontwikkelen. Gelukkig heb je voor die leeftijd echt al een mooie step te koop waar ze met hartenlust op kunnen oefenen. Een tweede verjaardag? Geef een step cadeau!

Dicht bij de grond

Kinderen kunnen eerder steppen dan fietsen of rolschaatsen. Dit komt doordat ze met een step veel dichter bij de grond zijn. Ze kunnen dus sneller stoppen en zullen ook niet zo snel vallen. Hierdoor zullen ze het ook niet snel opgeven als het even niet lukt. Ook staan ze wat steviger, omdat één voet op de step stilstaat en de ander op de grond. De controle erover is groter. Hierdoor bereik je vaker een succeservaring en zullen ze een step dus eerder pakken.

Steppen voor uithoudingsvermogen

Wist je trouwens dat je met steppen ook je uithoudingsvermogen vergroot? Ook bij kinderen! Door te steppen zijn ze lekker actief bezig en ontwikkelen ze naast de balans dus ook een groter uithoudingsvermogen. Hoe beter ze het kunnen, hoe langer ze door zullen gaan. Lekker actief bezig zijn is dus ook goed voor je conditie. Daarnaast trainen ze ook gelijk alle spieren, want niet alleen je benen bewegen. Je moet namelijk ook je buik aanspannen om je evenwicht te bewaren!

Dubbele voor- en achterwielen

Vind jouw kind het lastig om zijn evenwicht te bewaren of is het angstig hiervoor? Gelukkig zijn er ook steppen te koop met dubbel voor- en achterwiel. Of één van de twee. Zo kunnen zij ook met een step aan de gang. De twee wielen voor en achter zorgen voor die extra stevigheid die ze juist nodig hebben. Heel fijn voor de kinderen die daar moeite mee hebben. Zo kunnen ze toch nog mee doen met de andere kinderen!

Stunten met je step

En hoe gaaf is het om lekker trucjes te doen? Ik heb op de skatebaan al verschillende dingen voorbij zien komen. Met een step is het net even wat makkelijker dan op een fiets of skeelers. Precies om de redenen die ik hierboven heb beschreven. Willen ze dus meer met hun step? Kijk dan vooral op YouTube, want daar zijn genoeg trukjes te vinden die jouw kind kan nadoen. Kijk wel even goed of je de juiste step daarvoor hebt. Er zijn namelijk zoveel soorten te koop. Werken aan de motorische ontwikkeling van je kind? Koop een step!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.