Zwangerschap

Op kinderwagen-jacht

Er moet een heleboel gekocht worden voor de komst van zo’n kleintje. De keuze voor een kinderwagen, bijvoorbeeld.

Is er een eerste kindje op komst, dan komt er een heleboel op je af. Wanneer de prille weken van de zwangerschap voorbij zijn en alles gaat goed, kunnen de aankopen zo langzamerhand beginnen. Er moet een heleboel gekocht worden voor de komst van zo’n kleintje, en er is ook vooral een heleboel te kiezen. De keuze voor een kinderwagen, bijvoorbeeld.

Afhankelijk van gebruik

Een lastige opgave, een kinderwagen kopen. Want waar begin je met zoeken? En waar moet je allemaal op letten? Een goed uitgangspunt is bedenken hoe je de kinderwagen gaat gebruiken en wat je woonsituatie is. Woon je klein of moet je een paar verdiepingen omhoog, is het handig om naar wagens te kijken die licht van gewicht zijn of gemakkelijk tot een compact formaat ingeklapt kunnen worden.

3-in-1 of duowagen

Ben je ook op zoek naar een autostoel, dan is een 3-in-1 kinderwagen wellicht een handig idee. Het 3-in-1 kinderwagen frame heeft een basis die geschikt is voor drie verschillende toepassingen: een reiswieg, zitje en stoel voor in de auto. Op deze manier kun je het kinderwagen frame met reiswieg gebruiken als je kindje net geboren is, en als je kleintje iets ouder is, dezelfde frame met het zitje of de autostoel gebruiken.

Goed om te weten: in de eerste maanden is het voor de ontwikkeling van de motoriek van je kindje het beste om hem of waar zoveel mogelijk plat neer te leggen. Gebruik in die periode zo min mogelijk een zitje met gordel.

Krijg je een tweeling, dan ben je gebonden aan de duo combiwagens, waar twee reiswiegjes inpassen. Andere duowagens, waarin een reiswiegje en zitje gecombineerd zijn, kun je gebruiken als je twee kinderen vlak na elkaar krijgt en de oudste al zelfstandig kan zitten.

Wandelwagen of buggy

Een volgende fase dient zich aan als je baby een half jaar tot negen maanden oud is: het moment dat hij of zij zelfstandig kan zitten. Dit is het moment dat je een wandelwagen kunt gebruiken. Een wandelwagen is in vergelijking met een buggy zwaarder, maar wel steviger, een buggy is lichter, makkelijk inklapbaar en zo goed mee te nemen.

Voor de actieveling

De wandeling met je baby combineren met een rondje hardlopen? Het kan, er bestaan speciale sport kinderwagens. Deze kinderwagens hebben drie wielen, zijn steviger en moeten daarnaast licht over de grond rollen. Je baby een frisse neus en jij hebt je work-out gehad!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.