Puzzels Voorjaarsvakantie Zomervakantie

Ontdek mooie kastelen met de Autospeurtocht ‘de Utrechtse Heuvelrug Zuid’

Wij zijn dol op speurtochten en autorijden. Wij deden een speurtocht rond de Utrechtse Heuvelrug. Lees hier onze ervaring ermee!
Joyce

Wij zijn dol op speurtochten en autorijden. En laten die twee nou bij elkaar komen tijdens de autospeurtochten die als paddenstoelen uit de grond komen. Met één keer Googlen vind je genoeg websites die zo’n speurtocht aanbieden. Wij deden een autospeurtocht rond de Utrechtse Heuvelrug. Een pareltje waarmee je de hele dag zoet bent!

Speuren met de auto

Al eerder hadden we een autospeurtocht gedaan, onze ervaring daarmee lees je hier. Vooral tijdens de corona pandemie was het heel fijn om toch iets met het hele gezin te doen. Een autospeurtocht is leuk voor jong en oud. Je rijdt aan de hand van een tekst een route. Tijdens de route heb je punten waar je uit kan stappen. Soms moet je op deze punten vragen beantwoorden of foto’s zoeken. Maar ook tijdens het rijden moet je foto’s zoeken of vragen beantwoorden. Zo blij je bezig en kom je op plekjes waar je normaal nooit zou komen. Dit keer kozen wij er eentje die ons langs de Utrechtse Heuvelrug bracht.

Vier maal een autospeurtocht!

Het is echt heel simpel. Online zoek je een speurtocht, genoeg websites te vinden, en daarna koop je degene die jij leuk vindt. Je krijgt dan in je mail de speurtocht. Het is wel belangrijk om een printer te hebben, want je wil dit namelijk op papier hebben. Dan kan iedereen namelijk mee doen. Ikzelf print hem altijd voor iedereen uit, zodat de kinderen er ook op kunnen schrijven en de foto’s kunnen aan kruizen. Neem wat eten en drinken mee en je bent klaar om te gaan!

autospeurtocht werkplaats
Daar gaat ons antwoord…

Op naar het beginpunt!

Zo’n speurtocht is altijd een rondje, dus je komt altijd weer terug bij het begin. Wij begonnen bij Kasteel Soel, dat nu in gebruik is als woonhuizen. De omgeving alleen al is geweldig, dus we parkeren de auto en stappen uit. Het is mooi weer, dus even wandelen is zeker geen straf. Tussendoor beantwoorden we de vragen en maken foto’s. Dit vraagt om vastgelegd te worden. Als we alle vragen hebben beantwoord gaan we terug naar de auto en begint onze autospeurtocht.

“Hier links en na 480 meter rechtsaf”

Ik lees de tekst voor en mijn man rijdt, terwijl de kinderen naar buiten kijken op zoek naar de foto’s. Het is geweldig om lekker samen bezig te zijn. “Daar mama, daar is die op de foto!” Daniël trapt op de rem en rijdt iets achteruit. Het is gelukkig een stil landweggetje anders had dit niet gekund. Isabel heeft inderdaad de eerste foto gevonden en al juichend schrijven ze de eerste straat op. Door naar het volgende punt!

Wij zijn dol op speurtochten en autorijden. Wij deden een speurtocht rond de Utrechtse Heuvelrug. Lees hier onze ervaring ermee!

Met het pontje

Gelukkig staat het vooraf vermeld, maar tijdens deze autospeurtocht moeten we dus 2 keer met het pontje. Een hele attractie voor onze kinderen. Joshua wil even uitstappen en al gauw maakt de schipper een praatje met hem. Hij krijgt van alles uitgelegd en vindt het helemaal geweldig. Naast de speurtocht ontmoet je dus ook een heleboel mensen. Isabel wil de tweede keer betalen en juicht als ze het bootje ziet. “Yes, mama. We mogen nog een keertje!” Een kinderhand is snel gevuld.

“Hier kunnen we niet verder”

Helaas heb je dus ook wel eens dat een straat is afgesloten. Voor zo’n website is het natuurlijk lastig om alles up to date te houden. Gelukkig hebben we de TomTom en Google. Al snel zijn we erachter hoe we om moeten rijden en voor we het weten zijn we weer op weg. Gelukkig hebben we dit gedaan, want blijkbaar was foto 2 precies in de straat die erna kwam. Ook komen we een aantal keer wegwerkzaamheden tegen en kunnen we één vraag niet beantwoorden, maar dat zorgt niet voor minder pret.

Mooie kastelen en leuke plekjes

We komen op plekken waar we nooit zijn geweest. Heerlijke oude dorpjes, mooie bossen en natuur. Vooral de kinderen genieten en regelmatig zetten we de auto stil om even te genieten van de omgeving. Van alle autospeurtochten die we hebben gedaan is dit zeker één van de mooiste. Misschien komt het door het heerlijke weer, maar ik denk ook zeker dat het komt door de omgeving die elke keer veranderd. We kiezen er niet voor om de kastelen te bezoeken, want dat zou teveel tijd kosten. Maar we onthouden ze wel, want deze kastelen willen we zeker nog eens bezoeken!

autospeurtocht het begin Wij zijn dol op speurtochten en autorijden. Wij deden een speurtocht rond de Utrechtse Heuvelrug. Lees hier onze ervaring ermee!

De autospeurtocht: Terug bij het begin!

Na vijf uur rijden, wandelen en ontdekken zijn we weer terug bij het punt waar we zijn begonnen. We hebben een heerlijke dag gehad. De speurtocht die we hadden gekocht was een tientje. Daarnaast hebben we €5,- aan het pontje uitgegeven en hebben we zelf eten en drinken gekocht voor in de auto. Alles bij elkaar hebben we minder dan €25,- uitgegeven voor een hele dag plezier. Hoewel… de benzine heb ik niet meegerekend. Maar toch. Ik denk dat je voor weinig geld een geweldige dag hebt. Ook op zoek naar een leuk uitje? Zoek eens op autospeurtocht en laat je verbazen!

Heb jij al eens een autospeurtocht gedaan? Welke was dat en hoe vond je hem? Wij zijn altijd op zoek naar pareltjes van autospeurtochten dus drop ze vooral hieronder.

Wij zijn dol op speurtochten en autorijden. Wij deden een autospeurtocht rond de Utrechtse Heuvelrug. Lees hier onze ervaring ermee!
♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.