Huis & Tuin

Een houten vloer geeft je huis karakter

Hoewel het moeilijk is om een huis te kopen in deze tijd, ben ik bezig met de inrichting. Ik wil heel graag een houten vloer.
Joyce

Nu onze kinderen steeds groter worden zijn we op zoek naar een eengezinswoning. Hoewel het moeilijk is om een huis te kopen in deze tijd, ben ik toch al bezig met de inrichting. Over de vloer ben ik al uit. Ik wil heel graag een houten vloer.

Een houten vloer in mijn nieuwe huis

Wij hopen dat we binnen een half jaar een nieuw huis hebben en met dat nieuwe huis komt ook een nieuwe inrichting. Over de vloer zijn we het al uit. Omdat we verwachten dat we de rest van ons leven in het huis blijven wonen, gaan we voor een houten vloer. Dus zijn we al aan het rondkijken waar we vloeren van hout kopen willen. Daarnaast zijn we ook al aan het kijken hoe je deze vloer moet onderhouden, want een houten vloer heeft echt een gebruiksaanwijzing en moet je zeker onderhouden!

Geen houten vloer is hetzelfde

Mijn opa en oma hadden een houten vloer in hun huis. Geweldig vond ik hem. Het geeft je huis dat karakter en geen vloer is hetzelfde. Dat komt omdat een boom leeft en dus geen één stuk hout hetzelfde “profiel” heeft. Je haalt de natuur in huis. Hetzelfde geldt natuurlijk ook voor houten meubels. Ze leven en door het gebruik krijgen ze nog meer een eigen karakter. En dat is het mooie van hout. Er zijn mensen die zeggen dat een houten vloer elk jaar mooier wordt. Eigenlijk net als kaas, of whisky. Die worden ook beter als het ouder wordt. Althans, dat vind ik!

Zoektocht naar een mooie vloer

Maar waar haal je dan zo’n mooie houten vloer? Wij willen ook graag vloerverwarming, dus dat is extra belangrijk. Ik dacht eerst dat zo’n vloer er niet tegen kon, maar dat kan dus wel. Bij de vloeren van Martijn de Wit heb je genoeg keus. Je kan hier zelf de structuur, dikte en lengte bepalen. In de winkel denken ze graag met je mee. Zeker als het je eerste keer is, is het erg belangrijk dat mensen goed met je meedenken. Zo heb je voor de komende 30 jaar jouw eigen vloer.

Waarom geeft zo’n vloer jouw huis karakter?

Het is belangrijk dat je jouw wensen goed bespreekt. Alleen dan kan je die vloer krijgen waarvan je hebt gedroomd. Ik houd bijvoorbeeld van brede planken en een eiken vloer. Maar waarom geeft zo’n vloer jouw huis karakter? Ten eerste omdat geen vloer hetzelfde is. Daarnaast neem je een stukje natuur mee naar binnen. Hoe voel jij je als je een kamer binnenkomt met een houten vloer? De meeste mensen geven aan dat het hen een gevoel van warmte en geborgenheid geven. Hoe je het ook went of keert: hout geeft karakter aan jouw huis. Of je nu gaat voor klassiek of modern.

Voor welke houten vloer ga ik?

Wij hebben inmiddels onze vloer gevonden. Onze meubels zijn van mahonie hout en geven een rode gloed af. Wij willen een grijze ondertint als vloer zodat het rood er goed uit komt. Uiteindelijk kwamen we uit bij eiken. Als we eenmaal ons droomhuis hebben gevonden dan komt er een mooie eikenhouten vloer in. Met daaronder wel vloerverwarming, want sinds kort weet ik dat het kan. Dat mijn toekomstige huis maar een mooi karakter mag krijgen!

Hebben jullie een houten vloer thuis? En van wat voor soort hout is het? En mocht je net als ik dromen van een houten vloer, voor welke zou je dan gaan?

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

  • Reply
    Iris
    18 maart 2022 at 07:32

    Ik hou ook zo van houten vloeren, maar ze zijn zo deur. Wie weet als ik net als jij een nieuw huis heb. Goede blog!

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.