10 jaar 11 jaar 9 jaar Game reviews

{ Game Review } | Hotel Transylvania: Scary-tale Adventure

Myrthe

Op Netflix staan inmiddels vier verschillende films van Hotel Transylvania. Bij de meiden hier zijn ze een groot succes! De films gaan over een vampierfamilie die een hotel runt: Hotel Transylvania. Het zijn vooral erg grappige films, die garant staan voor een gezellige filmmiddag. Naast een leuke filmmiddag, kun je nu ook een spel spelen wat gebaseerd is op de populaire draculafilms. Je kunt het spel spelen op de Xbox, Playstation, pc en de Nintendo Switch. Aangezien wij in het bezit zijn van een Switch gaan we voor deze optie. 

Hotel Transylvania – De films

Het hotel waar de films hun naam aan ontlenen wordt gerund door Dracula. De bekende vampier uit de verhalen van Bram Stoker. Monsters en hun families kunnen in dit hotel even echt monster zijn, zonder dat ze bang hoeven te zijn voor menselijke bemoeienissen. 

Dracula heeft een dochter, Mavis. Mavis is nog nooit het hotel uit geweest, dit mag namelijk niet van haar vader. Het liefste zou ze de wereld ontdekken, maar Dracula zet alles op alles om dit tegen te houden. Tot ze Johnny tegenkomt. Een leuke jongen. Een mens…geen monster dus. Ze wordt hopeloos verliefd op deze jongen en in de verschillende films beleven ze diverse avonturen. Naast Mavis zijn er ook diverse andere monsters die een rol spelen in de verschillende Hotel Transylvania films. Een prima basis voor een game dus!

Hotel Transylvania – De game

Houd je van griezelen en van sprookjes? Dan zit je met Hotel Transylvania: Scary Tale Adventures helemaal goed! Opa Draac leest zijn kleinkinderen Dennis en Geestje voor uit een sprookjesboek. Verhalen als Roodkapje en Ali Baba en de 40 Rovers worden in een nieuw, griezelig jasje gestoken. Zo gaat Roodkapje op zoek naar ingrediënten voor de taart voor oma. Onderweg wordt Roodkapje Mavis aangevallen door enge pompoenen die ze moet verslaan. Doordat Draac, de verteller, via tekstvakken uitleg geeft over de besturing van het spel leer je stap voor stap hoe je het kunt spelen. Heel fijn, om op deze manier de uitleg te krijgen!

Zo leer je hoe je bepaalde superkrachten kunt gebruiken waardoor je diverse wezens kunt verslaan. De hoofdpersonen uit de film komen in de verschillende hoofdstukken ook weer terug. Ze helpen je bijvoorbeeld om verzamelobjecten te vinden en uitdagingen te voltooien.

 • Hotel Transylvania. Het zijn vooral erg grappige films maar er is nu ook een spel wat gebaseerd is op de populaire draculafilms.
 • Hotel Transylvania. Het zijn vooral erg grappige films maar er is nu ook een spel wat gebaseerd is op de populaire draculafilms.
 • Hotel Transylvania. Het zijn vooral erg grappige films maar er is nu ook een spel wat gebaseerd is op de populaire draculafilms.
 • Hotel Transylvania. Het zijn vooral erg grappige films maar er is nu ook een spel wat gebaseerd is op de populaire draculafilms.

Go or No Go

Het spel is geschikt voor spelers vanaf 7 jaar volgens de game zelf. Omdat er heel veel uitleg in tekstvakken wordt gegeven vind ik dat nog iets te jong. Onze 7-jarige zit in groep 3 en heeft echt moeite met de snelheid waarmee de teksten in beeld komen. Een snelle lezer zal hier minder moeite mee hebben.

Het is een grappig spel om te spelen: Franky komt bijvoorbeeld geregeld een kijkje nemen omdat hij zijn ledematen mist, haha. Het spel is niet echt moeilijk om te spelen, sommige stukken zijn echter wat uitdagend. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het benaderen van sommige platforms wat iets moeilijker kan zijn. Met name voor spelers tot een jaar of 9 en ouder is dit een aanrader!

Hotel Transylvania – Scary-tale Adventure Facts

 • Adviesleeftijd: 9 jaar wat ons betreft (PEGI leeftijd 7)
 • Release datum: 11-03-2022
 • Multiplayer functie aanwezig: nee
 • Genre: Avontuur | Actie
 • Console: PS4, Xbox One, Switch en PC
 • Adviesprijs: € 39.95 en hier te koop
♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.