Reistips Verre reizen

Een verre reis met je kinderen; 5 handige tips

verre reis

Of je nu alleen reis, met je partner, of met je kinderen, een verre reis is altijd de leukste maar ook spannendste reis die je kan maken. Wanneer je dit met je kinderen gaat doen is het toch altijd weer extra spannend, je moet namelijk rekening houden met veel extra zaken.

Een verre reis met je kids moet natuurlijk leuk zijn, maar ook niet te ingewikkeld worden voor jou en je kinderen. Om ervoor te zorgen dat je dit in goede banen kan leiden delen wij een aantal handige reistips.

1. Een kindvriendelijke reis boeken

Het klinkt als een open deur, maar toch enorm belangrijk. Je wilt natuurlijk geen ritje over gevaarlijke bergwegen hebben, en je wilt ook geen vakantie accommodatie hebben waar je kinderen zomaar overal naartoe kunnen dwalen met alle gevaren van dien.

Maak het jezelf dus gemakkelijk en boek een simpele en leuke reis, of laat je informeren met behulp van een reisbureau. In samenspraak kan je wellicht zelf wat onderdelen van de reis boeken of boek je een pakketreis dat bewezen kindvriendelijk is.

2. Naar de luchthaven van vertrek

Wanneer je een verre reis boekt, dan reis je vanzelfsprekend met het vliegtuig. Voor je in het vliegtuig zit moet je echter ook nog even nadenken over hoe je de luchthaven van vertrek gaat bereiken. Dit is het gemakkelijkst met de auto en deze te parkeren.

In dit geval dien je nog wel een parkeerplaats bij Schiphol of wellicht een parkeerplaats bij Eindhoven Airport te regelen. Dit is eenvoudig te regelen via een website als Vliegenenparkeren.nl, waarmee je de parkeermogelijkheden bij verschillende luchthavens kan vergelijken en direct een parkeerplaats kan boeken.

In het geval van een verre reis met kinderen is het raadzaam om een parkeerplaats op loopafstand of een valet parkeerplaats te reserveren. Hierbij parkeer je dichtbij de luchthaven en ben je minimaal extra tijd kwijt.

3. Op de luchthaven van vertrek

Zodra je auto geparkeerd staat dan kan je door richting de gates. Het is altijd verstandig om van tevoren online in te checken zodat je dit proces niet meer hoeft te doorlopen. Een verre reis duurt immers al lang genoeg!

Daarnaast is het verstandig om je bagage in te pakken met de security check in je achterhoofd. Dit wil zeggen dat je de spullen die in je koffer of handbagage mogen zoveel mogelijk in je koffer stopt en de zaken die bij de security check gescand worden zoveel mogelijk bij de hand houdt.

Zodra je door de check bent dan begint het welbekende wachten, dit kan wel een uur tot uren duren. Zorg ervoor dat je afleiding, eten en drinken voor jezelf en je kinderen hebt om dit aangenamer te maken.

4. In het vliegtuig

Eenmaal in het vliegtuig dan is het goed om te weten dat de meeste kinderen dit ontzettend spannend vinden. Leg ze dan ook van tevoren uit wat ze kunnen verwachten en dat het allemaal zeker niet eng is.

Daarnaast is afleiding weer ontzettend belangrijk, een afgeleid kind let niet tot nauwelijks op wat er om zijn/haar omgeving gebeurt. Zorg dus voor spelletjes op bijvoorbeeld je telefoon of ipad en je kind heeft uren vertier.

Tot slot kan de daling ook pijnlijk zijn voor de oren van je kinderen. Zorg dus voor oortjes, kauwgom en vertel ze dat ze veel moeten slikken en gapen om dit wat aangenamer te maken.

5. Op de plaats van bestemming

Eenmaal aangekomen op de plaats van bestemming dan kan het relaxen bijna beginnen. Ondanks dat je wellicht een kindvriendelijke accommodatie hebt geboekt is het toch raadzaam even een rondje te lopen om dit te dubbel checken.

Zodoende zorg je ervoor dat je zonder kopzorgen je kinderen vrij kan laten in en rondom het huis en zo kan jij maximaal genieten van je welverdiende vakantie.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

  • Reply
    Frederique
    10 maart 2022 at 19:10

    In mijn ervaringen is het geweldig om (verre) reizen te delen met kinderen. Door hun verwonderde ogen kijk je anders naar de wereld!

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.