Inspiratie

{ Boekrecensie } | Het Grote Groeiboek van Vos en Haas

Linda D

Dit schooljaar is Siem gestart in groep 3! Wat een ontzettend indrukwekkend schooljaar is dat. Super trots laat hij ons telkens horen en zien wat hij geleerd heeft. Er wordt dan ook heel wat afgelezen thuis. Het liefste doet hij dit samen met ons door middel van boekjes die hier speciaal voor zijn bedoeld. Zo lezen wij dan een gedeelte van de bladzijde voor en Siem leest op zijn beurt de voor hem bedoelde tekst. Een nieuwe en erg leuke fase vinden wij.

Het Grote Groeiboek van Vos en Haas

Onlangs werd er bij ons een nieuwe dikke bundel bezorgd! Een bundel met negen verhalen over Vos en Haas en hun vrienden. Op onze boekenplank pronken al meerdere boeken over Vos en Haas. Wij waren dus sowieso al wel fan van deze verhalenserie.
Deze bundel: Het Grote Groeiboek van Vos en Haas is wel totaal vernieuwend in onze reeds aanwezige collectie van Vos en Haas. De bundel is namelijk bedoeld om voor te lezen, samen te lezen of door je kindje zelf te lezen.
Alle verhalen zijn per dier (uil, vos en haas) ingedeeld van AVI-niveau van start tot M4. 
Elk kind heeft natuurlijk een ander leesniveau en dit wordt dus aangeduid door middel van het AVI-niveau. In totaal zijn er twaalf AVI-niveaus en over het algemeen worden er twee niveaus per jaar aangehouden. (Een niveau halverwege het leerjaar en een niveau aan het einde van het leerjaar)

Onlangs werd er bij ons een nieuwe dikke bundel bezorgd! Een bundel met negen verhalen: Het Grote Groeiboek van Vos en Haas.

Avi M3 tot en met M4

Deze bundel van Vos en Haas is dus bedoeld voor kinderen die lezen op AVI-niveau start tot M3, AVI M3 tot E3 en AVI E3 tot M4. Stel dat een boek op AVI-niveau M4 is geschreven, dan betekent het dat het kind op het niveau van midden groep 4 zit (oftewel halverwege het leerjaar). Een boek met AVI-E3 betekent “eind groep 3”. Dat wil dus zeggen dat dat boek bedoeld is en voor een kind dat op het niveau zit van groep 3 aan het einde van het leerjaar. Er zijn twee uitzonderingen, waarvan een uitzondering ook in dit mooie boek van Vos en Haas terugkomt, namelijk AVI-Start. Dat is het niveau voor de beginnende lezer, nog voorafgaand aan groep 3.
De bundel is geschreven door Sylvia vanden Heede. Sylvia schrijft voor kinderen die net kunnen lezen, maar ook voor oudere kinderen en tieners. Haar werk werd eerder onder meer bekroond met een zilveren Griffel en de Gouden uil Prijs.

Koop nu jouw Vos en Haas bundel:

Vrolijke verhalen

De leesbundel van Vos en Haas staat vol met vrolijke, leuke verhalen en idem illustraties. Uitermate geschikt dus voor kinderen uit groep 3 en 4. Eerder gepubliceerde verhalen komen terug in deze bundel. Te weten; Vos en Haas – de wind valt aan.  Vos en Haas – uil wil op reis. Vos en Haas – uil is een kok. Vos en Haas – Vos schept op. Vos en Haas – Een ei op een ezel. Vos en Haas – De club van wij. Vos en Haas – In gevaar. Vos en Haas – Gaatjes. Vos en Haas – Vos en Haas vieren feest.
Zo is Uil dus een kunstenaar, maar tegelijkertijd ook een kok! En vos is een ware held, want hij redt Haas. Maar Haas, die wil net zo mooi zijn als Pluim. Pluim die vind het bos maar saai! Maar hoe komt ze daarbij? Want het is juist feest in het bos en iedereen komt. Behalve pluim! Waar blijft pluim toch?

Onlangs werd er bij ons een nieuwe dikke bundel bezorgd! Een bundel met negen verhalen: Het Grote Groeiboek van Vos en Haas.

Lekker zelf lezen

Wellicht heb je een of meerdere van deze titels al wel eens gelezen. Maar, nog niet eerder in deze opzet. Zoals je op de foto kunt zien is het echt bedoeld om, afhankelijk van het niveau, zelf te kunnen lezen. Is het boven niveau? Dan lees je het (gedeeltelijk) samen.
Siem zit nu op M3 en kan dus bepaalde verhalen echt zelf lezen, maar sommige zijn uiteraard nog boven niveau. Super fijn juist dat dit gebundeld is, want dan groeit het mooi met hem mee.

Go or No Go

De verhalen zijn exact wat je van Vos en Haas verwacht. Namelijk leuk! Vrolijke, verrassende, grappige verhalen en herkenbare illustraties. Ik merk aan Siem dat hij het ontzettend cool vindt dat hij nu zelfstandig Vos en Haas verhalen kan lezen, daar waar wij deze eerst natuurlijk enkel voor hebben gelezen. Dat maakt indruk en biedt plezier. En plezier is nodig om fijn en veel te lezen en te oefenen.
De bundeling van de verschillende niveaus zorgt ervoor dat het plezier blijft bieden tot eind groep 4. Dus nog zeker 1,5 jaar. Dit is echt top! Daarnaast is Vos en Haas tijdloos, dus kan het boek nog lang mee binnen het gezin.
Van ons krijgt de grote bundel van Vos en Haas en hun vrienden dus zeker een GO!

Onlangs werd er bij ons een nieuwe dikke bundel bezorgd! Een bundel met negen verhalen: Het Grote Groeiboek van Vos en Haas.

Het grote groeiboek van Vos en Haas Facts:


Lees ook: het Vos en Haas bordspel

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.