Zwangerschap

Zo bereid jij je voor op de komst van je kindje: 10 tips ter voorbereiding op de komst van je baby

Gefeliciteerd, je bent zwanger! Als je zwanger bent, kun je vaak dagdromen over hoe het is als je kindje straks geboren is.

Gefeliciteerd, je bent zwanger! Als je zwanger bent, kun je vaak dagdromen over hoe het is als je kindje straks geboren is. Maar het krijgen van een baby zorgt ook voor de nodige veranderingen en daar kan je misschien nu vooral alleen maar onzeker van worden.  Tijdens de zwangerschap kun je gelukkig zelf al best veel voorbereiden om te zorgen dat je kindje gezond start. Hieronder kun je lezen hoe je je kan voorbereiden op de komst van je kindje.

1. Wat staat je allemaal te wachten?

Het kan geen kwaad om je alvast een beetje in te lezen. Wat staat je allemaal te wachten en waar moet je op letten? Er zijn talloze boeken die je informatie geven over de komst van een eerste kindje. Zo krijg je in ieder geval handvatten bij bepaalde gebeurtenissen.

2. Verzamel de babyuitzet en babykleertjes bij elkaar

Zorg dat je alles in huis hebt wat betreft de babyuitzet. 24Baby heeft een speciale baby uitzetlijst ontwikkeld. Zo kun je gemakkelijk overzien wat je nog moet kopen wanneer je de lijst afvinkt. Het leukste is natuurlijk het shoppen van babykleertjes. Denk eraan dat de kleertjes gewassen en eventueel gestreken worden. Was de kleertjes niet met wasverzachter. Hierin zit parfum en dat kan het kwetsbare babyhuidje nog niet verdragen.

3. Thuis bevallen of in het ziekenhuis?

Misschien heb je al een heel duidelijk idee over je bevalling. Wil je het liefst thuis bevallen of in het ziekenhuis? Het zijn dingen waar je over na moet denken, maar soms ook maar beter over je heen moet laten komen als het moment daar is.

4. Kraamzorg

Iets wat erg handig en wel noodzakelijk is om te regelen, is de kraamzorg. Iedereen die in Nederland een kindje krijgt, heeft recht op deze zorg. Het beste kun je de kraamzorg regelen tussen de 12e en 16e week van je zwangerschap. Sommige kleine aanbieders kennen namelijk een aanmeldstop. De kraamverzorgster komt de eerste week na je bevalling bij je thuis en zal je helpen met het verzorgen van de baby en dagelijkse huishoudelijke taken. Zo kun jij optimaal genieten van je kraamtijd!

5. Ontspan en rust uit

Tot slot, zorg vooral dat je ontspannen en lekker uitgerust de bevalling tegemoet gaat. Laat het allemaal over je heen komen en laat het allemaal los. Want je kunt nog zo goed voorbereid zijn, dingen kunnen altijd anders lopen.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.