Inspiratie

5 tips om lekker te ontspannen als de kinderen slapen

Ik geef je vijf tips om 's avonds lekker te ontspannen wanneer de kinderen op bed liggen, zodat je met een rustig gevoel naar bed kunt.
Linda - Go or No Go

Het kan soms een hele opgave zijn om even écht tot rust te komen wanneer de kinderen in bed liggen. Om even af te schakelen en de dag te laten bezinken. Het is voor een goede nachtrust belangrijk om je hoofd goed leeg te maken, dat voorkomt piekeren in bed! Maar dat is soms makkelijker gezegd dan gedaan. Ik geef je vijf tips om ‘s avonds lekker te ontspannen wanneer de kinderen op bed liggen, zodat je met een rustig gevoel daarna zelf naar bed kunt.

1. Een warm bad

Veel mensen vinden het heerlijk om te ontspannen in een warm bad. Kies je favoriete geurtje om in bad te doen, of die lekkere bruisbal waar jij blij van wordt, neem er een boek bij (of een filmpje) en zet jezelf in de relaxmodus. Er zijn ook speciale kruiden voor in bad die ervoor zorgen dat je gemakkelijker kunt ontspannen. Heb je even geen zin om te lezen of een filmpje te kijken? Zet dan een lekker rustgevend muziekje op. Geloof me, je bent al die gedachten in no time kwijt!

2. Online vermaak

Ben jij niet zo’n persoon die graag in bad ligt, maar ben je juist liever bezig? Dan is wellicht het bezoeken van een online casino wel iets voor jou! Een lekkere afleiding van de alledaagse bezigheden! Je kunt op een gokkast online spelen en zo wellicht nog een centje bijverdienen ook (of niet, als je pech hebt). En je hoeft niet achter een computer of laptop te kruipen om dit te doen hoor, de meeste websites werken ook op je mobiel perfect. Zo kun je dus heel chill vanaf de bank een gokje wagen. Houd je wel de tijd in de gaten? Die kan namelijk vliegen als je lekker op dreef bent!

3. Geen werk meer

Wellicht is deze voor jou niet van toepassing, maar toch belangrijk om te benoemen voor die mensen bij wie dit wél zo is: géén werk ‘s avonds! Geen werkmail checken, geen appjes van collega’s over die ene zaak meer lezen. Je hebt avond, het is jouw tijd om te ontspannen en daar past werk niet bij. Misschien dat het voor jou zelfs fijner is om helemaal geen appjes meer te checken, ook niet van vrienden. De een wordt daar misschien onrustig van, de ander geeft het juist rust. Kijk wat voor jou werkt.

4. Neutrale gedachten en focus op een punt

Wist je dat je niet goed kunt nadenken wanneer je naar één punt staart? Probeer maar eens. Neem een bepaald punt in gedachten waar je naar gaat kijken, en kijk echt alleen naar dat punt. Je hersenen focussen zich op dit punt en het is nu veel lastiger om aan allerlei dingen te gaan denken. Wanneer je probeert aan iets te denken, zal je merken dat je je ogen weg wil draaien. Blijf dus lekker staren naar dat ene punt en ervaar rust!
Een andere optie om je gedachtenspinsels een halt toe te roepen is door het toepassen van de ‘gedachten stop methode’. Doe je ogen dicht en herhaal continu een neutraal woord. Bijvoorbeeld ‘boom’. Als je dit woord continu herhaalt, is er geen ruimte voor andere gedachtes. Leuk is het niet, efficiënt wel.

5. Maak een lijstje

Heb jij zoveel aan je hoofd dat het je echt niet lukt om te ontspannen, zelfs als je afleiding zoekt? Dan is het misschien een beter idee om alles uit je hoofd te schrijven. Letterlijk. Pak een pen en papier en ga een lijstje maken. Bij de meeste mensen werkt het echt: na het opschrijven kun je het loslaten. Zeker als je bepaalde acties erbij schrijft die gedaan moeten worden. Zo weet je zeker dat je het niet kunt vergeten als je het loslaat in je hoofd, aangezien het nu op papier staat. Hopelijk helpen deze tips je om je hoofd leeg te maken!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.