10 jaar 6 jaar 7 jaar 8 jaar 9 jaar Gezelschapsspellen

Review van drie leuke pocketspellen

KirstenR
Laatste berichten van KirstenR (alles zien)

Er zijn drie leuke pocketspellen uitgekomen die wij mochten uitproberen! Altijd fijn om je spelletjeskast aan te kunnen vullen! Pocketspellen worden ook wel reisspelletjes genoemd omdat ze handzaam zijn, niet te veel (bagage)ruimte innemen en simpele spelregels hebben. Wij testen een kaartspel, dobbelspel en een bordspel. Alle spellen zijn perfect geschikt voor op vakantie, op het terras of in een restaurant. Door de simpele spelregels en de korte speelduur zijn het spellen die je gemakkelijk pakt en waarvoor je niet de hele eettafel hoeft af te ruimen 😉. Hieronder lees je meer over de nieuwe spellen! 

Top Trumps Dinosaurussen

Top Trumps is een kaartspel met allerlei leuke weetje over dinosaurussen. Het spel speel je als volgt: Diegene die de kaarten verdeelt schudt de speelkaarten met de afbeelding naar beneden, alle kaarten mogen verdeeld worden. De spelers mogen alleen telkens hun bovenste kaart zien. De speler links van de deler of bijvoorbeeld de jongste start het spel. Hij kiest een categorie die te lezen valt op zijn of haar bovenste kaart; denk aan gewicht, lengte of leeftijd. De andere spelers lezen vervolgens dezelfde categorie op hun eigen kaart voor. Als jij de hoogste kaart heb win je en krijg je alle bovenste kaarten van je medespelers en legt die onderaan je eigen stapel. Heb je bijvoorbeeld een kaart van een zwaar gewicht dinosaurus in handen dan kies je voor de categorie gewicht. Je hoopt dan dat de andere spelers een lichtere dinosaurus op hun bovenste stapel hebben liggen. Dit tactische element waar het spel uiteindelijk om draait vonden onze kinderen van 6 en 8 jaar nog best moeilijk. Ook is het noodzakelijk dat ze kunnen lezen om mee te doen met het spel.

Er zijn drie leuke pocketspellen uitgekomen die wij mochten uitproberen! In deze blog lees je meer over de nieuwe spellen! 

De speler die de laatste kaarten in handen heeft gekregen mag van de nieuwe kaart opnieuw een gunstige categorie kiezen. Wie aan het einde van het spel de meeste kaarten in bezit heeft is de winnaar. Dit kaartspel is ook in andere thema’s verkrijgbaar zoals Paw Patrol, L.O.L, fortnite, Harry Potter of voetbal. Op elke kaart staat ook informatie over de desbetreffende dinosaurus. Dit maakt het spel ook educatief en wat betreft onze meiden was het ook goed voor de leesvaardigheid. Het spel bestaat uit slechts speelkaarten in een handig plastic kaarthouder. 

3 leuke Top Trumps varianten:

Biggen 

Het spel Biggen bestaat al langer, maar deze nieuwe pocketversie is geheel vernieuwd uitgebracht. Biggen is een dobbelspel waar je niet met dobbelstenen gooit maar met twee biggetjes. De manier waarop de biggetjes landen bepaalt het aantal punten dat de speler krijgt. Dus op hun rug, op het linkeroor, met twee poten in de lucht en ga zo maar door. Bij welke houding je welke punten krijgt vind je terug in de beschrijving, op het doosje en op het scoreblok. Na je eerste worp kun je ervoor kiezen door te blijven gooien in de hoop op meer punten maar je kunt je punten ook verliezen. Wie als eerste 100 punten bij elkaar dobbelt wint het spelletje. Klinkt simpel toch? En raad eens, dat is het ook!

Er zijn drie leuke pocketspellen uitgekomen die wij mochten uitproberen! In deze blog lees je meer over de nieuwe spellen! 

De inhoud van het spel bestaat uit 2 biggetjes, een scoreblok en 2 potloden en kan worden opgeborgen in het meegeleverde plastic etui. Echt een geluksspelletje voor jong en oud en echt hilarisch om te spelen. Enige nadeel vind ik wel dat de biggetjes echt super klein zijn, en daardoor gevaarlijk voor kleine kids. Ook in het hoge gras op de camping of in een restaurant kan het zoeken geblazen worden naar de wegspringende biggetjes. Er is overigens ook een XXL versie van het spel, met grote opblaasbare biggen. Dit lijkt dan wel weer top voor in de tuin.

Top Trumps Match – Harry Potter 

Match Harry Potter is echt een spel dat je met z’n tweeën tegenover elkaar speelt. Het lijkt heel erg op vier op een rij maar in dit spel gaat het om 5 karakters op een rij te krijgen. De kubussen met in totaal 15 personages plaats je eenvoudig en willekeurig in het spelbord. Voordat je begint krijg je ook nog 2 karakterkaarten die je tegenstander niet mag zien. Diegene die begint duwt een kubusje richting de tegenstander die het kan draaien naar het gewenste karakter en terug kan plaatsen. Zo wordt er over en weer gespeeld tot een speler als eerste 5 kubussen op een rij (horizontaal, verticaal, etc.) heeft. Diegene roept MATCH en is de winnaar van het spel. Of toch niet!? Want wanneer je tegenspeler net één van de twee karakterkaarten heeft waarvan jij vijf op een rij hebt, wint je tegenstander alsnog!

Met mijn zoon van 4 heb ik de karakterkaarten achterwege gelaten en ‘gewoon’ vijf op een rij gespeeld. Het spel bestaat uit een paar onderdelen en is eenvoudig mee te nemen als een soort koffertje.

3x Top Trumps Match:

Go or no go 

Alle spellen krijgen wat ons gezin betreft een GO! Ondanks dat wij vinden dat ze bijvoorbeeld lijken op het bekende yahtzee en vier op een rij, zijn ze toch net weer een tikkeltje anders. De spelletjes zijn ideaal om even tussendoor te spelen, ze bestaan uit slechts een paar onderdelen en zijn compact. De prijzen zijn ook vriendelijk dus ook nog een cadeautip! Wat ik zelf wel fijn vind is dat er voor deze spellen geen batterijen nodig zijn. De spellen zijn goed en zelfstandig te spelen vanaf een jaar of zes. Al zijn met deze eenvoudige spellen ook eindeloze variaties te maken zodat bijvoorbeeld onze zoon van 4 ook mee kon doen. Veel speelplezier!

Er zijn drie leuke pocketspellen uitgekomen die wij mochten uitproberen! In deze blog lees je meer over de nieuwe spellen! 

Facts

Top trumps dinosaurussen

Biggen 


Match Harry Potter

  • Aantal spelers: 2 spelers
  • Speeltijd: 15 minuten 
  • Adviesleeftijd: 4+
  • Prijs: € 21,94 via Bol.com

Lees ook: Review van Max de Mepper

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.