Huis & Tuin

Hier kun je allemaal aan denken bij het inrichten van de babykamer

Verwachten jij en je partner een baby? Dat is natuurlijk fantastisch nieuws. Een van de dingen die geregeld moet worden, is de babykamer.
Linda - Go or No Go

Verwachten jij en je partner een baby? Dat is natuurlijk fantastisch nieuws. Waarschijnlijk willen jullie dan ook al vroeg beginnen met de voorbereidingen. Een van de dingen die geregeld moet worden, is natuurlijk de babykamer. Het inrichten hiervan is natuurlijk leuk om te doen, maar waar moet je eigenlijk allemaal op letten? Wij zetten het voor je op een rij, dus lees vooral verder als je hier benieuwd naar bent!

De muren pimpen

Een van de eerste dingen waar je over na kunt denken als je gaat beginnen met de inrichting van de babykamer, is het pimpen van de muren. Dit is de basis van de ruimte en dit speelt dan ook een grote rol. Het is goed om hier tijdig mee te beginnen, want dit kan best wat tijd in beslag nemen. Bij het pimpen van je muren zou je kunnen denken aan verven of behangen. In een babykamer is het natuurlijk leuk om gebruik te maken van opvallende kleurtjes en printjes, dus jij en je partner kunnen hier flink mee uitpakken. Voordat je begint met het pimpen van je muren, kan het goed zijn om wat inspiratie te verzamelen. Ga eens langs bij verschillende woonwinkels of kijk op het internet voor leuke mogelijkheden.

Als je klaar bent met het verven of behangen van de muren, hoeft het nog niet klaar te zijn. Je kunt de muren in de babykamer namelijk nog gezelliger maken met behulp van muurdecoratie. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld wat leuke schilderijtjes, muurstickers of posters.

Goede verlichting

Het is belangrijk dat je bij het inrichten van de babykamer ook kiest voor goede verlichting. Maar wat is goede verlichting in een babykamer? Het is van belang dat je er rekening met houdt dat de verlichting niet te fel is. Fel licht is namelijk niet goed voor de ogen van de baby. Het kan daarom verstandig zijn om te kiezen voor zachte verlichting. Je zou hierbij kunnen denken aan bijvoorbeeld LED verlichting. Dit kun je inzetten als basisverlichting, maar ook voor functionele verlichting, accentverlichting of sfeerverlichting is het geschikt. Een aanrader hierbij is om voor dimbare verlichting te kiezen.

Spullen die je nodig hebt

Als je op zoek gaat naar babyspullen kom je echt van alles tegen. Het is dan ook goed mogelijk dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Want wat heb je nu écht allemaal nodig in je babykamer? De volgende dingen komen in ieder geval goed van pas: wiegje of ledikantje, commode, gordijnen, nachtkastje, stoel, aankleedkussen en kledingkast.

Maak het veilig

Een van de belangrijkste dingen om te doen bij het inrichten van de kinderkamer, is het zo veilig mogelijk maken. Dit kun je doen op verschillende manieren. Ten eerste is het belangrijk om de babykamer goed te verwarmen en te ventileren. De ideale temperatuur in een babykamer ligt tussen de 16 en 18 graden. Om dit bij te houden, kan het slim zijn om een thermometer op te hangen. Zo kun je altijd bijhouden of de kamer niet te warm of te koud is.

Ook is het van belang om ervoor te zorgen dat het bedje van je baby niet te dicht bij de verwarming staat of op de tocht staat. Dit kan er namelijk voor zorgen dat je baby oververhit raakt of juist ziekjes wordt. Ook losse voorwerpen en snoeren moet je in de babykamer absoluut zien te voorkomen. Dit kan namelijk gevaarlijk zijn voor je kind, dus zorg ervoor dat deze goed zijn opgeborgen.

Deze tips kunnen je erbij helpen om een babykamer praktisch in te delen. De dingen hierboven zijn in ieder geval essentieel in de perfecte babykamer, dus houd dit zeker in je achterhoofd. Als je alles goed hebt voorbereid, kan de baby haast niet snel genoeg komen!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.