Inspiratie

Goede tips om je woningwaarde te verhogen

Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om de woningwaarde te verhogen. Benieuwd naar onze tips? Lees snel verder, wij hebben ze voor je.
Linda - Go or No Go

Ben jij er al van overtuigd dat het huis waar je nu woont niet voor altijd jouw plekje wordt? Als je al weet dat je op de korte of lange termijn wilt verhuizen, kan het goed zijn om wat verbeteringen te doen aan je huis. Hoe beter jouw huis eruitziet, hoe hoger de woningwaarde. Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om de woningwaarde te verhogen. Benieuwd naar onze tips? Lees snel verder, hieronder zetten wij er een aantal voor je op een rij.

Woning isoleren

Een van de eerste dingen die je kunt doen om je woningwaarde te verhogen, is het isoleren van je woning. Hoe beter jouw huis is geïsoleerd, hoe meer gunstig jouw energielabel is. En hoe beter jouw energielabel, hoe hoger de waarde van jouw huis. Om jouw woning goed te isoleren, is het goed om hulp in te schakelen van een isolatiebedrijf. En nog een bijkomend voordeel van het isoleren van je woning is dat jij, nu je nog in je huis woont, kunt besparen op energiekosten. Als we het hebben over een woning isoleren kun je aan verschillende dingen denken. Zo kun je denken aan bijvoorbeeld bodemisolatie, dakisolatie, vloerisolatie en spouwmuurisolatie.

Meer leefruimte creëren

Heb jij nog best wat ruimte rondom je huis die nog niet benut wordt? Als je jouw woningwaarde wilt verhogen, kan het dan goed zijn om hiermee aan de slag te gaan. Je kunt hierbij dan denken aan het creëren van extra leefruimte. Want het zit zo: extra meters bieden extra waarde. Je zou hierbij bijvoorbeeld kunnen denken aan het realiseren van een aanbouw, mocht je hier de ruimte voor hebben. Hier kun je veel profijt van hebben nu je nog in het huis woont én het verhoogt de waarde van je huis: een win-winsituatie!

Verduurzamen

Waar je ook zeker over na kunt denken als je de waarde van je woning wilt verhogen, is verduurzamen. Hoe duurzaam een woning is gaat een steeds grote rol spelen bij potentiële kopers, dus het is goed om hierop in te spelen. Hoe je jouw woning kunt verduurzamen? Je zou hierbij kunnen denken aan verschillende dingen. Denk bijvoorbeeld aan zonnepanelen, een warmtepomp of het realiseren van HR++ glas. Door je huis te verduurzamen bespaar je op de energiekosten nu je nog in het huis woont en zal het daarnaast zorgen voor een hogere woningwaarde.

Badkamer of keuken renoveren

Een nieuwe badkamer of nieuwe keuken plaatsen kan ervoor zorgen dat de waarde van jouw woning enorm verhoogd kan worden. Wel is het natuurlijk zo dat iedereen een persoonlijke smaak heeft. Wat dus niet handig is om te doen, is om een zeer opvallende en karakteristieke badkamer of keuken te plaatsen. De kans is dan namelijk aanwezig dat dit echt jouw smaak is en een ander dit niet mooi vindt. Als je jouw woningwaarde wilt verhogen, kan het juist slim zijn om een badkamer of keuken te laten plaatsen in neutrale kleuren. Dit zal meer mensen aanspreken. Het is natuurlijk ook mogelijk om maar een paar onderdelen van je badkamer of keuken te renoveren.

Er zijn nog meer dingen die je kunt doen om de waarde van je huis hoger te maken, maar met deze tips hierboven kun je al een heel eind komen. Het zijn dan wel wat grote investeringen die je moet maken, maar de kans is groot dat je deze investeringen er ruimschoots gaat uithalen!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.