Reistips

5 tips voor een ontspannen vliegreis met kinderen

vliegvakantie vliegveld met kinderen Om de vakantie zo leuk mogelijk te maken, geven wij 5 tips voor een ontspannen vliegreis met kinderen. Lees de tips in onze blog.

Als ouder denk je misschien wel dat een verre vakantie niet is weggelegd voor jouw gezin. De kinderen zijn nog te klein en je verwacht dat het te ingewikkeld en te stressvol zal zijn. Niets is echter minder waar. Een vakantie met het vliegtuig is juist een fantastische ervaring voor de kleintjes. Alleen al een bezoek aan de luchthaven is een avontuur en door leuke reizen te maken met de kinderen maken ze kennis met nieuwe keukens, culturen en bezienswaardigheden. Het is heel goed voor de ontwikkeling van kinderen jong en oud. Om de vakantie zo leuk mogelijk te maken, geven wij 5 tips voor een ontspannen vliegreis met kinderen.

Een goede voorbereiding

Een ontspannen vakantie met de kinderen valt of staat met een goede voorbereiding. Je zult de nodige maatregelen moeten treffen om zowel in het vliegtuig als op de plaats van bestemming niet voor verrassingen komen te staan. Wij raden aan om het nodige vermaak voor onderweg mee te nemen. Denk aan kleurboekjes, games en boekjes. Kies het liefst voor dingen die niet storend zijn voor andere reizigers en waar ze zich uren mee kunnen vermaken. Maar vergeet ook zeker niet om billendoekjes, snacks, nekkussentjes, kauwgom en knuffels in te pakken voor de vlucht. Je kunt maar beter goed voorbereid zijn.

De reis naar de luchthaven

De reis naar de luchthaven toe is altijd best een onderneming. Met het openbaar vervoer met het gezin geeft onnodig veel stress, maar een taxi of taxibusje loopt al snel in de kosten. Gelukkig zijn er tegenwoordig volop mogelijkheden om voordelig bij de luchthaven te parkeren. Zo kun je onbezorgd met de auto naar de luchthaven reizen en deze parkeren bij Zaventem luchthaven, Eindhoven, Maastricht of Schiphol. Dat scheelt een heleboel gesjouw en flink wat meters lopen met de kinderen.

Reserveer stoelen

Voor vertrek al inchecken voor de vlucht is altijd een goed idee. Vanuit huis kun je eenvoudig online inchecken vanaf enkele dagen tot enkele uren voor vertrek. Je bespaart er flink wat tijd mee op de luchthaven en je kunt de stoelen voor de vlucht reserveren. Vooral voor reizen met kinderen is dit ideaal. Zo weet je zeker dat je allemaal bij elkaar zit en je kunt een gunstige plek uitzoeken dichtbij de toiletten of juist enigszins afgezonderd van andere passagiers.

Kussens en dekens

Voor veel bestemmingen en reizen is het heel gunstig als de kinderen tijdens de vlucht even kunnen slapen. Dat geeft papa en mama wat rust en zo komen de kinderen uitgerust op de plaats van bestemming aan. Nu is slapen in het vliegtuig niet altijd even gemakkelijk. Gelukkig kun je de kinderen wel een handige helpen met een opblaaskussentje of een nekkussentje, een comfortabel dekentje en hun favoriete knuffel. Zorg dat je de noodzakelijkheden in de handbagage meeneemt.

Bereid ze goed voor

Een vakantie is sowieso voor kinderen een heel spannende gebeurtenis, maar een vliegreis kunnen ze zelfs als eng ervaren. Daarom is het belangrijk om de kinderen voor de reis goed voor te bereiden. Leg ze uit wat jullie allemaal gaan doen, neem de tijd om vragen te beantwoorden en lees eventueel samen wat boekjes over op vakantie gaan. Zo kun je iets van de onzekerheid en spanning bij de kinderen wegnemen.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.