Fashion & Styling Huis & Tuin

3x kinderkamer inspiratie en ideeën

Is jouw kind toe aan een nieuwe slaapkamer? Dan zal je wel gemerkt hebben dat de keuze enorm is. Kleuren, patronen, soorten bedden: je kunt letterlijk alle kanten op met het inrichten van een slaapkamer. Ben jij op zoek naar wat fijne inspiratie voor de kinderkamer? Dan zit je hier goed, wij hebben namelijk drie populaire kinderkamer inrichtingen voor je op een rijtje gezet.

To Disney or not to Disney

Jonge kinderen zijn vaak gek op tekenfilmfiguren, Disneyfiguren en andere bekende iconen zoals Pokémon. Een thema kinderslaapkamer is enorm populair en er wordt dan ook vaak voor gekozen. Het is natuurlijk ook heel erg leuk om de kamer helemaal te stylen in zo’n thema, maar er is wel een groot nadeel: je maakt een slaapkamer met een beperkte houdbaarheid. Jouw kind is nu wellicht helemaal gek op Pikachu, dus een grote Pikachu op de muur is waarschijnlijk een grote droom die uit komt, maar de kans dat de liefde voor een tekenfilmfiguur in enkele jaren afneemt is vrij groot. Ik zou dan ook altijd willen aanraden om de muren neutraal te houden en dan met de styling lekker los te gaan in de accessoires. Denk aan beddengoed van zijn favoriete Disneyfiguur of een mooie poster aan de muur. Zo kun je altijd gemakkelijk de accessoires vervangen wanneer je kind erop uitgekeken is.

Is jouw kind toe aan een nieuwe slaapkamer? Dan zit je hier goed, wij hebben populaire kinderkamer inrichtingen voor je op een rijtje gezet.

Rustige uitstraling

De tegenhanger van de themakamer hierboven is een rustige kinderslaapkamer. De kleuren passen dan bij elkaar en zijn vooral niet fel. Uiteraard zijn accessoires in heldere kleuren een mogelijkheid, zodat het er alsnog vrolijk uit ziet. Er wordt met name gebruik gemaakt van aardse tinten als basiskleuren. Een rustige kamer wil trouwens absoluut niet zeggen dat het een saaie kamer moet zijn: integendeel! Een halfhoogslaper bijvoorbeeld is voor veel kinderen een droom die uitkomt. Er zijn zelfs halfhoogslapers met een glijbaan, zodat je zo je bed uit kunt glijden in de ochtend! Als je deze eens wil bekijken, dan kun je op de website van Emob kijken. Zij hebben een grote keuze in halfhoogslapers, óók met glijbaan. Nou, wat wil een kind nog meer zou je zeggen! Een halfhoogslaper kun je ook leuk aankleden met een bedtent, zo heb je meteen de ruimte onder het bed netjes weggewerkt, mocht je die vooral gebruiken om spullen of speelgoed kwijt te kunnen.

Is jouw kind toe aan een nieuwe slaapkamer? Dan zit je hier goed, wij hebben populaire kinderkamer inrichtingen voor je op een rijtje gezet.

Black and White

Wil je echt een moderne slaapkamer voor je kind, dan is een zwart-wit kamer een schot in de roos. Tijdloos en enorm populair! Een tip hierbij is om de muren wit te houden en het zwart terug te laten komen in de accessoires en meubels. Zwarte muren kunnen de kamer namelijk enorm donker maken. Als je nu toch perse zwart op de muren wil, kies dan voor één of maximaal twee zwarte muren.
Bij jongere kinderen is een mooie zwart-witte ballenbak of tipitent een van de populairste accessoires die we het afgelopen jaar gezien hebben. Ook zijn leuke opbergmanden erbij leuk.

Tot zover drie kinderslaapkamer inrichtingen die enorm populair zijn! We zijn natuurlijk heel benieuwd waar jij voor hebt gekozen. Laat je het hieronder in de reacties weten?

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.