Sporten Vakantie in Europa

Voor de allereerste keer op wintersport: wat heb je nodig?

Wat heb je in allemaal nodig voor een wintersport vakantie?! Nou, ik als wintersport-noobie deel bij deze mijn lijstje van aangekochte items.

Wij gaan op wintersport! Ja, de wonderen zijn de wereld nog niet uit, want met mijn 34 jaar en alleen maar ervaring met lekkere zonvakanties midden in de winter had ik niet verwacht ooit nog op wintersport te gaan. Ik heb nog nooit op een ski gestaan, ben een enorme koukleum en sneeuw vind ik in Nederland meestal tien minuten leuk. Maar toch gaan wij op wintersport!

Waarom op wintersport?

Waarom dan vraag je je misschien af? Nou, om meerdere redenen. Om te beginnen omdat ik het voor de jongens enorm leuk vind dat ze een keer mogen proeven van een wintersportvakantie. Hoe gaaf is het voor die mannen om te leren skiën!
Ten tweede omdat ik zelf eigenlijk heel nieuwsgierig ben naar hoe ik het vind. Ik denk namelijk dat ik het stiekem heel erg leuk ga vinden…denk ik.
Tot slot zijn we deze zomer voor het eerst in Oostenrijk geweest en ben ik wel een beetje verliefd geworden op dit prachtige land. En dan is het eigenlijk een absolute must om dit land dan ook in de winter te beleven, op haar best.

Wat heb je nodig voor een eerste wintersportvakantie?

Toen kwam natuurlijk de volgende vraag: wat heb je in hemelsnaam allemaal nodig voor een wintersportvakantie?! Nou, ik als wintersport-noobie deel bij deze mijn lijstje van reeds aangekochte items. En dan kunnen jullie in de reacties al jullie tips achterlaten voor wat ik écht niet kan missen en dus nog moet aanschaffen! En voor de duidelijkheid, de ski-benodigdheden zelf huren we daar.

Trendy Ski-jas

Ik wil er tijdens mijn allereerste (en wie weet ook de laatste, maar goed) skivakantie natuurlijk wel trendy bijlopen, want als ik daarna foto’s terug ga kijken en mijn kleding is een beetje jammerlijk, dan vind ik dat toch wat zonde. Dus ik ben om te beginnen op zoek gegaan naar een mooie dames ski-jas. Er zijn enorm veel ski-jassen dames, dus het was een flinke zoektocht, maar na een paar tips van een vriendin met veel wintersport-ervaring heb ik een roze ski-jas gekozen die waterafstotend is. Ideaal, en hij zit heerlijk!

Skibroek

Ja, bij een roze ski-jas hoort natuurlijk ook een, hoe kan het ook anders, roze ski-broek. Ook skibroeken dames zijn er natuurlijk enorm veel, maar wat ik belangrijk vond is dat het geen hele dikke ski-broek is. Gewoon een goede ski-broek, waterafstotend en van een mooie stof. Nou, ook dat is gelukt, want het is de broek die hoort bij de jas die ik gekozen heb. Ziet er natuurlijk wel zo fancy uit als het allemaal past bij elkaar!

Skihelm en skibril

Oke, ik moet bekennen dat ik hier nog niet helemaal uit ben: je hebt helmen inclusief bril, of helmen met een losse bril. Ik heb nog niet helemaal duidelijk wat nu ideaal is, maar voor nu neig ik naar de losse skibril. Heb je hiervoor dus tips, dan hoor ik het graag!

Snowboots

Onmisbaar op je lijstje zijn de snowboots dames! Je kunt in de winter natuurlijk nergens in Oostenrijk fatsoenlijk vooruit zonder goede snowboots. Als tip hebben ze mij gegeven dat snowboots van hard plastic het beste zijn op het gebied van waterafstotend en droog, maar goed, die zijn vaak wel wat minder mooi. Het is trouwens wel genieten als je alle leuke, hippe patroontjes van de snowboots ziet tegenwoordig: ze zijn stuk voor stuk prachtig!
Belangrijk is trouwens ook dat de snowboots goed aansluiten bij je kuiten en dus niet te groot zijn, want dan vliegt de sneeuw zo naar binnen en eindig je alsnog met natte voeten. De meeste snowboots zijn daarom voorzien van hoge veters zodat je ze goed dicht kunt strikken of een elastiek waarmee je de laars goed kunt dichttrekken.

Skisokken

Ook skisokken liggen al in mijn kast te wachten. Lekker praktisch en kennelijk wel ook nodig. Ze zijn net wat dikker en steviger dan gewone sokken.

Thermo ondergoed

Ja, sneeuw is koud, dus kleed je goed aan. Met thermokleding en ondergoed. Dikke kans dat je het bloedheet hebt na een uurtje skiën, maar dat is echt beter dan het koud hebben tijdens het skiën. Dus de tip was: kleed je goed aan, inclusief een laag thermokleding!

Handschoenen

Yup, absolute musthave natuurlijk. Lekkere, dikke handschoenen. De keuze voor soort handschoenen is persoonlijk: de een zweert bij wanten, waarbij je vingers bij elkaar zitten, omdat die meer warmte geven en de ander gaat voor normale, dikke, waterafstotende handschoenen.

En niet te vergeten…

Natuurlijk mis ik nog wat dingen, maar die heb ik niet nieuw gekocht. Denk aan een sjaal, muts en sportkleding. Deze spullen liggen dus ook klaar!

Tot zover mijn lijstje van eerste spullen die ik aangeschaft hebt voor mijn eerste wintersportvakantie. Zoals ik al zei gaan we de ski’s en skischoenen huren, dus ik denk dat we dan een heel eind zijn. Maar wellicht zie ik nog iets belangrijks over het hoofd. Laat het me vooral weten in de reacties!


Lees ook: Squash voor kinderen





♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 



No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.