-

Verbouwingsupdate: hoog tijd voor nieuwe gevelbekleding

Soms heb je van die dingen die moeten gebeuren, maar die je het liefst uitstelt. Dat had ik dus bij het vervangen van onze gevelbekleding.
Linda - Go or No Go

Soms heb je van die dingen die écht moeten gebeuren, maar die je het liefst zo lang mogelijk uitstelt. Dat had ik dus bij het vervangen van onze gevelbekleding, aan de zijkant van ons huis. Wij roepen al minstens vijf jaar tegen elkaar dat we eigenlijk echt eens de gevelbekleding moeten vervangen, maar toch bleven we het maar uitstellen. Tot vandaag.

Wat is gevelbekleding

Een mooi woord, vooral. Vind ik dan. Dat klinkt toch een stuk chiquer dan ‘planken tegen de muur’, zeg maar. Gevelbekleding is eigenlijk een extra bekleding op je muur. Dus je hebt de stenen muur, en daarover heen zit nog een extra laag. Dat is de gevelbekleding. Je ziet het tegenwoordig steeds vaker bij moderne huizen; van die mooie, houten, verticale planken in plaats van stenen. Maar goed, dat is bij ons niet het geval. Wij hebben gevelbekleding aan de zijkant van ons huis. Daar zitten houten, groen geverfde planken. Daaronder zit een isolatielaag, dus de gevelbekleding zorgt er ook voor dat die kant van het huis beter geïsoleerd is.

Vervanging

Maar zoals ik al zei is onze gevelbekleding al een hele lange tijd toe aan vervanging. De houten planken zitten er al vele jaren op en het hout is inmiddels zeer dun, vol gaten en wellicht ook nog wel rot hier en daar. Omdat we een hele tijd verhuisplannen gehad hebben, hebben we het vervangen van die planken steeds uitgesteld. Daarnaast is het ook gewoon een feit dat je niet per se meer plezier van je huis hebt als je de gevelbekleding vervangen hebt. Je merkt er weinig van als je binnen lekker op de bank zit, zeg maar. En feit is dat je dan dus ook minder makkelijk je geld aan zo’n klus uitgeeft, want mijn woonplezier wordt er verder niet mee verhoogd. Maar goed, je komt natuurlijk op een punt dat die planken wel écht aan vervanging toe zijn en je het niet meer uit kunt stellen. Bij ons was het nu dus ook zover.

Soms heb je van die dingen die moeten gebeuren, maar die je het liefst uitstelt. Dat had ik dus bij het vervangen van onze gevelbekleding.

Kunststof

En geloof het of niet, maar as we speak staat er een enorme steiger op mijn oprit en is de timmerman bezig met het verwijderen van de houten gevelbekleding (zie de foto hierboven). We pakken het trouwens meteen ook goed aan, want we gaan over op gevelbekleding kunststof. Het grote voordeel van kunststof gevelbekleding is dat het zeer weerbestendig is en ook zeer slijtvast is. Daarnaast is het ook onderhoudsvrij, dus je hoeft niet elke vijf jaar de planken te schilderen, zoals bij hout wel aangeraden wordt.

Snel klaar

Gelukkig is het klusje ook redelijk snel geklaard: de timmerman is een dag of twee bezig met het verwijderen van de oude gevelbekleding en het aanbrengen van de nieuwe gevelbekleding, dus dat schiet lekker op! En vervolgens kunnen wij er vele jaren tegenaan. En wat natuurlijk ook heel fijn is, is dat onze buren ook heel blij zijn met onze keuze om de gevelbekleding te vervangen, aangezien hun tuin grenst aan ons huis en zij dus tegen de zijkant van ons huis aankijken. Dus, iedereen weer blij!





♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 



No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.